Користувач:Наталя Іра

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

HTC Corporation — тайванський виробник смартфонів і планшетів. Компанія спочатку випускала смартфони здебільшого на базі мобільної операційної системи Windows Mobile від Microsoft, але у 2009 році почала випускати більшість пристроїв на платформі Android, а з 2010 року і на платформі Windows Phone.HTC є членом Open Handset Alliance — групи виробників телефонів і операторів мобільного зв'язку, які займаються просуванням мобільної платформи Android. Смартфон HTC Dream, що продавався оператором T-Mobile в багатьох країнах під назвою T-Mobile G1 або Era G1 у Польщі, став першим телефоном на ринку, що використував платформу Android.


Корпорація HTC заснована в 1997 році Шер Вонг, Ейч Ті Чо та Пітером Чоу. Спочатку компанія займалася розвитком напряму ноутбуків і кишенькових персональних комп'ютерів, згодом пріоритетним напрямом став ринок комунікаторів.

У 1998 році HTC розробила свій перший пристрій з сенсорним екраном. Надалі була випущена низка пристроїв, що працювали на операційній системі Windows CE. Тривалий час найбільшими замовниками корпорації НТС залишалися компанії Fujitsu Siemens, Hewlett-Packard та Dell. З 2001 року HTC стала поставляти пристрої операторам зв'язку, які продавали їх під своїм брендом. Серед компаній-партнерів HTC: T-Mobile, Orange, O2, Vodafone. Пізніше було вирішено утворити власний бренд, що отримав назву Qtek, а в 2004 році для просування продукції на ринку азіатських країн була створена компанія Dopod. У 2006 році керівництво корпорації прийняло рішення просувати свою продукцію під єдиним брендом HTC.

На даний час HTC є партнером корпорації Microsoft та Google з розробки мобільних пристроїв і основним виробником смартфонів і комунікаторів на базі ОС Android та Windows Phone. У 2006 році компанія випустила перший у світі 3G-смартфон на базі Windows Mobile, який отримав назву HTC MTeoR.

У 2010 році HTC спільно з Google запустила Android-комунікатор Nexus One. HTC додала до Android власну оболонку HTC Sense. У 2011 році компанія HTC представила на виставці CTIA Wireless свій перший комунікатор з підтримкою відображення тривимірного зображення — HTC Evo 3D.

У квітні 2011 року HTC за ринковою капіталізацією обійшла Nokia (вартість HTC склала 33,8 млрд доларів, а фінської компанії — 33,6 млрд доларів).

У серпні 2011 року компанія HTC за 309 мільйонів доларів купила контрольний пакет акцій (51%) Beats Electronics, заснованої репером Dr. Dre і Джиммі Ловіном. У 2012 році HTC продала 25% акцій аудіокомпанії Beats Electronics власникам цієї аудіокомпанії, ціна угоди не розголошувалася.