Користувач:Наталія Гайворон/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Irpin Kids Fest - це щорічний міжнародний дитячий мистецький фестиваль, що проходить у прогресивному місті Ірпінь, що у Київській області.

Історія

Дитячий мистецький фестиваль під назвою «ІРПІНЬ Травневий» заснований Громадською організацією «Життя прекрасне» у 2016 році на базі ВП НУБіПУ «Ірпінський економічний коледж», що у місті Ірпінь Київської області. Із кожним роком Фестиваль зростає кількісно та якісно. У 2016 році у ньому взяли участь майже півтисячі дітей із Київської області. У 2017 році зібралось майже 700 конкурсантів із різних областей України. А вже у 2018 році було змінено назву на англомовну версію “Irpin Kids Fest”, запросили дитячі колективи з інших країн і зібрали понад 1000 учасників. Ірпінська міська рада підтримує та сприяє розвитку Фестивалю. Також організатори заручились підтримкою Міністерства освіти України та Міністерства культури України.

Мета

У центрі уваги проекту – дитина, яка за допомогою мистецтва стає на шлях самовдосконалення та самоорганізації, розвиває почуття відповідальності та високої духовності. Ми переконані, що ці чесноти є вирішальними не тільки в майбутньому самої дитини, а й суспільства в цілому. Тож, Фестиваль покликаний забезпечити сприятливе середовище для особистісного прояву та розвитку творчих здібностей дітей. Заохочення Кожен учасник фестивалю нагороджується медаллю, дипломом та пам’ятним подарунком. Переможці творчих конкурсів отримують кубки та грошові винагороди. Вже традиційно компанія “Натур+” пригощає всіх учасників смачними та корисними гематогенами. Для дітей організовуються дискотетки, різноманітні майстер-класи, квести та інші забави.

Журі та зіркові гості

Гордістю нашого фестивалю є кваліфіковане та зіркове журі. До нього входять професійні викладачі, заслужені діячі культури, зірки відомих талант-шоу, таких як “Танцюють всі”, “Х-фактор”, “Голос країни” та інших. У 2018 році до складу журі зокрема увійшли: співак Олександр Пономарьов, хореограф Богдан Урхов, актор Остап Ступка та інші. Високий професійний рівень оцінювання дитячих виступів сприяє формуванню художніх смаків, стимулює творчу активність, підвищує педагогічну майстерність та професійний рівень художніх колективів. Місце проведення Ірпінь – це мальовниче містечко в 9 кілометрах від Києва, столиці України. Сьогодні Ірпінь є рекордсменом у темпах розвитку серед усіх міст в Україні. За останні 3 роки місто перетворилось у суцільну паркову зону з облаштованими дитячими майданчиками та зонами відпочинку, будуються нові школи та лікарні, нові дороги та комунікації, розвивається культура та мистецтво.

2018 рік

У 2018 році Фестиваль було присвячено Міжнародному Дню захисту дітей. Фестиваль пройшов з 31 травня по 3 червня. Відкриття Фестивалю відбулося 31-го травня на центральній площі Ірпеня з подальшим парадом центральними вулицями міста та дискотекою для учасників. 1-го червня було проведено три конкурсни на кращих сценах міста. Вокальний конкурс Фестивалю пройшов на базі ВП НУБіПУ “Ірпінський економічний коледж”(вул.Гагаріна, 9). Хореографічний конкурс - на базі Університету державної фіскальної служби України (вул.Університетська, 31). Конкурс оригінального жанру (театр, цирк, пісочна анімація) - на базі Міського будинку культури (вул.Соборна, 183). 2-го червня відбувся грандіозний Гала-концерт Фестивалю на великій вуличній сцені у центрі міста. Дітей приїхали привітати зіркові гості гурт D-Side BAND та Олександр Пономарьов! 3-го червня для дітей учасників та жителів міста Інноваційно-освітній простір “Творці майбутнього” провели захопливу розважальну програму у дитячому санаторії “Дружний” (вул. Давидчука, 48). Чотири дні насиченої творчої програми занурили все місто у вир позитивних емоцій та надзвичайних вражень.