Користувач:Наталія Олексіївна Мельник

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мельник Наталія Олексіївна  – професор кафедри гістології та ембріології Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. Закінчила у 1993 р. Київський університет імені Тараса Шевченка, біологічний факультет. В 1993-1996 рр. навчалась в аспірантурі на кафедрі гістології та ембріології НМУ імені О. О. Богомольця, у 1996 р. захистила кандидатську дисертацію, з 1996 р. –2002 р. – асистент кафедри гістології та ембріології; у 2002–2005 рр. – докторант кафедри гістології та ембріології та асистент за сумісництвом, у 2005 році захистила докторську дисертацію; у 2005–2009 рр. – доцент кафедри гістології та ембріології. У 2009 р. призначена на посаду професора кафедри гістології та ембріології НМУ імені О.О. Богомольця. 21 листопада 2013 року Н.О.Мельник було присвоєно вчене звання професора кафедри гістології та ембріології. Науково-педагогічний стаж – 25 років.

З 2000 по 2010 рр. була відповідальною за наукову роботу кафедри. З 2008 по 2011 рр. працювала заступником начальника навчально-методичного відділу університету.

Відповідальна за методичну роботу кафедри, за англомовну форму навчання, є членом журі на наукових конференціях студентів та молодих вчених.

Відповідальна за проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади і є членом журі на ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «гістологія, цитологія, ембріологія».

Є автором 35 методичних розробок лекційного курсу та практичних занять, є співавтором альбому-практикуму для практичних занять з «гістології, цитології, ембріології» українською, російською та англійською мовою. Є автором підручника з грифом МОЗ України «Гістологія, цитологія та ембріологія» англійською мовою та автором атласу «Гістологія, цитологія та ембріологія» англійською мовою з грифом ЦМК ВМО МОЗ України як навчальний посібник, короткого курсу з гістології «Short course of histology, cytology and embryology» для студентів іноземних громадян ВМНЗ України.

Є автором 280 наукових та навчально-методичних праць, 6 патентів, 22 навчальних посібників, постійно бере участь як доповідач на з’їздах та конференціях. Є членом оргкомітету 3ї та 4ї міжнародної конференції «Central Nervous System Disorders & Theraeutics».

Є головою фахового комітету лізензійного іспиту «Крок-1», спеціальність «Стоматологія».

Є членом апробаційної вченої ради «Морфологія» та членом спеціалізованої вченої ради Д 26.003.06 при Національному медичному університеті імені О. О. Богомольця МОЗ України. Під її керівництвом захищена одна кандидатська дисертація та виконуються 2 кандидатські дисертації. Є членом комісії на іспитах кандидатського мінімуму з англійської мови.

Нагороди: У 1994-1996 роках була Стипендіатом Кабінету Міністрів України.

Наукові інтереси: вивчення процесів регенерації при патологічних змінах центральної нервової системи, моделювання демієлінізуючого процесу, вивчення реактивних змін нейронів за умов демієлінізації та ремієлінізації, дослідження органів імунного захисту за умов патологічних змін у ЦНС.