Користувач:Ольга Аверіна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

АВЕРІНА ОЛЬГА ВАСИЛІВНА - філолог, журналіст, психолог. Народилася 11 травня на Запоріжжі.

У 1995 році закінчила Запорізький державний університет за фахом "філолог" (викладач української мови і літератури).

З 2000 по 2003 рік - навчалася в аспірантурі Інституту літератури Національної академії наук України.

2006 року в Класичному приватному університеті отримала освіту журналіста-редактора. Працювала заступником декана факультету іноземних мов і журналістики.

У 2010 році закінчила факультет післядипломної освіти Запорізького національного університету за спеціальністю "Психологія".

Викладала українську мову та літературу в Запорізькому державному університеті, Гуманітарному університеті "ЗІДМУ", в Запорізькому інституті економіки та інформаційних технологій; редакторські дисципліни: "Редагування дитячої літератури", "Редагування наукових текстів", "Редагування довідкової і наукової літератури", "Реклама і PR", спецкурсів - в Університетському коледжі Київського університету імені Бориса Грінченка.

Працювала головним редактором видань "Українська мова і література в школі", "Світова література" видавництва "Шкільний світ", літературним редактором кількох київських видань.

З 2017 року - журналіст і редактор інформаційної агенції "Погляд".

У доробку: 2 науково-методичних посібники з вивчення давньої української літератури, понад 30 наукових статей, 1 наукова розвідка - дисертаційне дослідження міні

та понад тисяча журналістських статей.