Користувач:Палій Святослав/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Канівська загальноосвітня школа I-III ступенів №3 Канівської міської ради Черкаської області - загальноосвітній навчальний заклад у місті у місті Каневі Черкаської області.Є другою школою в місті за кількістю учнів після ЗНЗ №4.

Історія

[ред. | ред. код]

З початку заснування заклад був створений як філія школи №2.

Стара будівля школи розташовувалася у колишній садибі куркуля Гусакова, якого було розкуркулено. Школа складалася з трьох приміщень. Перше приміщення розташовувалося у колишній хаті священника, яка і була зруйнована під час будівництва автодороги у мікрорайоні. Друге приміщення знаходилося неподалік старої церкви, що теж була зруйнована за наказом радянської влади. Третя частина приміщень закладу розташовувалася навпроти будинку Ворошанів, що зберігся до нашого часу.

З 16 листопада 1956 року заклад було реорганізовано з філії школи №2 у семирічну школу № 3. На початку 80-х років виникло питання про будівництво нового приміщення школи. Значних зусиль для позитивного вирішення даного питання доклали Коноваленко Марта Сильвестрівна (тодішній директор школи №3) та Шкатюк Григорій Титович (директор радгоспу «Заповіт Леніна»). Нова будівля школи була здана в експлуатацію у 1984 році.

Більше 30 років школу очолював Руденко Микола Романович, який доклав значних зусиль для збереження та поповнення матеріально-технічної бази школи, створення умов для інтелектуального та професійного зростання молоді. На даний час школа продовжує надавати якісні освітні послуги, орієнтуючись на зміну умов та запитів суспільства.

Викладачі

[ред. | ред. код]

Кількість педагогічних працівників – 43,

з них:

вчителі вищої категорії – 27;

спеціалістів I категорії – 4;

спеціалістів II категорії – 2;

спеціалістів – 4;

молодші спеціалісти – 2;

із педагогічним званням «Вчитель-методист» – 5

із педагогічним званням «Старший вчитель» – 13

Профілі навчання

[ред. | ред. код]

Технологічний та інформаційно-технологічний.

Цікаві факти

[ред. | ред. код]
  • В навчальному закладі наявні дві музейні кімнати: музейна кімната, бойової слави та кабінет народознавства.
  • Також учні та педагоги школи – активні учасники міських, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних проектів: “Юні друзі прикордонників" (проведення заході на базі Навчального центру Державної прикордонної служби „Оршанець“; „Збережи первоцвіти“ „Зустрічаємо провісників весни“, „Відкриваємо Україну“; участь в проекті „Українсько-польських молодіжних обмінів“.
  • Для забезпечення рівного доступу до якісної освіти та з метою організації оптимального рівня соціалізації особистості в школі створені 2 інклюзивні класи та організована індивідуальна форма навчання для учнів, які цього потребують. Із 2012 року було створено інклюзивний клас, в якому навчалися двоє осіб із затримкою психічного розвитку. В 2016 році було відкрито другий інклюзивний клас, де навчаються 2 учнів із ДЦП. Для створення комфортних умов навчання та виховання дітей з особливими освітніми потребами до штатного розпису закладу відділом освіти виконавчого комітету Канівської міської ради та МПМПК було ініційовано введення посад асистента вчителя.
  • У школі діє музей народознавства, створений куточок Слави, присвячений учаснику ООС, випускнику школи, Руденкові Євгенію, у 2015 році створено куточок пам’яті „Герої Небесної сотні“. Учнівським самоврядуванням ініційовано проект створення „Алеї Пам’яті“, реалізація якого розпочнеться з квітня 2017 року.

Співпраця

[ред. | ред. код]

У лютому 2017 року було досягнуто домовленостей про укладення угод про співпрацю з навчальними закладами міста Хелмно (Республіка Польща).

Досягнення

[ред. | ред. код]
  • 23 учнів є переможцями ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та 2 переможці обласного етапу.
  • Також навчальний заладом було нагороджено золотими медалями – 97 учнів та срібними медалями – 46 учнів.

Посилання

[ред. | ред. код]

Офіційний сайт