Користувач:Світлана Ісаєнко

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ісаєнко Світлана Володимирівна (нар. 16 січня 1988 р., м. Люботин, Харківська область, Україна) – –  лікар-психіатр, лікар - психотерапевт, кандидат медичних наук, доктор філософії засновниця мережі клінік ментального здоров'я Dr. Isaenko , aвтор книги« Невигадані історії Вигаданих Людей », «Любов Л», авторка онлайн марафону «Дилер Щастья» та онлайн-психотерапевтичного курсу «Лаборатория щасливых людей», засновниця і керівник благодійного фонду надання психіатричної допомоги соціально незахищеним людям «Благодійний фонд Dr. Isaenko ", письменниця, художниця, блогер.

Життєпис

Ісаєнко Світлана народилась 16 січня 1988 року у місті Люботин Харківської області. З дитинства мріяла стати лікарем. В 6 років пішла до Люботинської гімназії. Дитинство Світлани пройшло разом із художньою та науковою літературою, що і стало причиною подальшого вибору професії. Гімназію закінчила с золотою медаллю. З 2005 по 2011р.р. навчалась у Харківському національному медичному університеті за спеціальністю "лікувальна справа", який закінчила з відзнакою. Після університету проходила інтернатуру за спеціальністю «Психіатрия» на базі Обласної психіатричної лікарні №3, у відділенні первинного психотичного епізоду. Після отримання сертифікату лікаря-психіатра почала працювати у відділенні пограничних та кризових станів для дорослих, де працювала 8 років. З 2016 по 2019 роки очолювала відділення на посаді завідувачки. У 2015-2016 роках  перебувала на посаді  Депутата Люботинської міської ради VII скликання. Член постійної депутатської комісії міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення . Другу вищу освіту отримала у 2018 році на базі Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Будучи завідучкою відділення вона почала вести свій блог під ніком Dr.Isaenko. Незважаючи на осуд керівництва: «лікар повинен бути закритим», вона почала психоосвіту та дестигматизацію з руйнуванням міфів про психіатрію шляхом висвітлення найактуальніших тем, про які всі віддають перевагу мовчати. За це її прозвали «рок-зіркою відчизняної психіатрї.»  Її аудиторія на тепер  більше 100 000. Зараз навіть колеги її вважають «вісником дестигматизації в Україні». У 2018 році запустила психотерапевтичний онлайн марафон «дилер Щастья» та психотерапевтичний курс «Лабораторія щасливих людей». За період своєї професійної діяльності лікар Ісаєнко допомогла більше ніж 100 000 пацієнтам з психічними захворюваннями.

У липні 2019 року вона звільняться з державної психіатричної лікарні та уходить у приватну діяльність. 1 грудня 2019 року Світлана Ісаєнко відкриває першу в Україні клініку ментального здоров’я  Dr.Isaenko, яка базується на мультимодальному підході у лікуванні. Як зазначає сама лікар: «Миром правят мечтатели. Но одной мечты мало, необходимо быть трудягой».

У 2020 році захистила дисертацію на тему «депресивний ролад у онкологічно хворих пацієнтів» за що здобула звання кандидат медичних наук та доктор філософії.

3 червня 2020 року Світлана презентує свою першу книгу «Невигадані історії вигаданих людей», яка створила ажіотаж у мережі, здобула багато зіркових відгуків та продалася тиражом більш ніж 6000 друкованих екземплярів за рік. У подальшому книга була перекладена на 3 мови.

У 2020 році був заснований фонд для підтримки людей з психічними захворюваннями «Благодійний фонд допомоги особам з ментальними хворобами Dr.Isaenko».

1 грудня 2020 року відкривається друга клініка ментального здоров’я, з першим приватним психіатрчним стаціонаром європеського типу в Україні.  У клініці використовуються передові методи лікування психіатричних захворювань.