Користувач:Юліта-Мар'яна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Віза “Van Der Elst” - документ, який гарантує офіційне працевлаштування в країні, де буде працювати людина. Існує думка серед багатьох наших співгромадян, що виїжджають на заробітки за кордон, що якщо пропонують виїзд на роботу по польській візі, наприклад, але місце роботи знаходиться в Німеччині, то це буде обов'язково нелегальна робота. Однак далеко не всі знають про існування такого терміна, як «Van Der Elst Visa». Це можливо в тому випадку, якщо компанії з тих країн ЄС, які видають такі візи, є партнерами або ж мають філії в тій країні, де є можливість отримати «Van Der Elst».

Процес працевлаштування.[ред. | ред. код]

Процес такого працевлаштування включає в себе наступні етапи:

1. Оформлення дозволу на роботу для іноземного співробітника;

2. Отримання звичайної робочої візи в країну, де знаходиться компанія (на підставі наявного дозволу).

3. Роботодавець видає відрядні лист співробітникові в іншу країну.

4. Реєстрація співробітника в посольстві цієї країни і видача йому «Van Der Elst».

5. Працівник приступає до роботи в даній країні.

Що потрібно, щоб отримати візу?[ред. | ред. код]

Для отримання такої візи, ви повинні бути легально працевлаштовані в польській компанії. І ваша компанія повинна мати офіційний договір на виконання робіт з компанією в іншій країні ЄС. І тоді вона може вас відрядити на певний термін для виконання робіт за контрактом. За європейським законодавством навіть делегований працівник повинен отримувати зарплату не нижче мінімальної в тій країні, в яку він делегований. Таку візу можна оформити в консульських представництвах країн, які знаходяться в Польщі. Вартість оформлення такої візи до 60 євро. (в залежності від країни). Також на працівника потрібно оформити страховку А1 і карту EKUZ. Але деякі країни ввели обов’язковою умовою наявність у працівника посвідчення щодо проживання в країні де він працює. Серед них Ірландія, Франція, Бельгія. Італія ще вимагає додаткового листа від італійської компанії для якої будуть виконуватись роботи.

Термін дії візи.[ред. | ред. код]

Згідно із законодавством Німеччини, така віза дає право легально працювати на території країни від 3 до 12 місяців в календарному році, після яких співробітник повинен повернутися на початкове місце роботи в фірму, що видала відрядні лист, і продовжити відрядження на наступний період. Кількість робочих днів у разі відрядження варіюється в залежності від відкритої робочої візи, від конкретної компанії і від тих документів, які надаються для оформлення «Van Der Elst».У випадку з Польщею, цей варіант можливий тільки при наявності Воєводської візи або документів, що дозволяють українцеві знаходиться в країні понад 1 року. Пов'язано це з тим, що піврічна робоча польська віза дозволяє працювати за межами Польщі тільки 3 місяці в році без можливості продовження. Відкриття такої візи можливо тільки після офіційного працевлаштування працівника в тій компанії, яка буде направляти його у відрядження. У тих же випадках, коли людині кажуть, що він може в'їхати до Німеччини по біометричного паспорту і відразу приступити там до роботи, варто задуматися про легальність такої роботи і про негайну депортацію з Німеччини в разі виявлення факту нелегального працевлаштування.

Термін дії отримання.[ред. | ред. код]

Отримання візи "Van Der Elst" займає дві-три тижні, і дають їх зазвичай без особливих проблем. До відома, не всі країни ЄС погодилися з рішенням Європейського суду у справі Van Der Elst, Відповідно, не всі країни видають такі візи. Наприклад, Німеччина, Австрія, Франція, Бельгія і Нідерланди з рішенням погодилися і візи видають (справа Van Der Elst, до речі, виникли скарги бельгійського бізнесмена на Францію), Італія-ні.

Література[ред. | ред. код]

1. https://lex-consulting.ua/uk/poryadok-timchasovogo-vidryadzhennya-v-nimechchinu-pratsivnika-polskoyi-kompaniyi-na-pidstavi-van-der-elst-viza/

2. https://pro100stran.ru/polsha/robota/v-krainah-po-polskij-vizi.html Категорія:Візи Категорія:Документи