Користувач:178.158.203.28/Автор (рок-гурт)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

АВТОР (або AVTOR) - український рок-гурт.

Гурт АВТОР сформований у квітні 2022 року в м. Києві засновником та автором пісень і музики Олегом Левинським.

Зі слів засновника, Левинського Олега: «Під хардову гітару та смичковий АВТОР має намір розкрити найважливішу соціальну тематику, поділитися роздумами про вічне і про сенс, про філософію життя сучасної людини.

Елементи андеграунду та якісний інструментальний рок - це наше прагнення. Ми ставимо перед собою мету без «революцій» насамперед позитивно впливати на інформаційний культурний простір України й світу. Бо саме культура значною мірою формує наше світосприйняття.

Тому сприяння формуванню якісної української музичної культури є основою творчої ідеї».

В травні 2022 р. була завершена перша студійна робота на студії MUSIC GYM STUDIO, та відбувся реліз кліпу на Youtube до пісні "Все буде Україна".


Передісторія написання пісні "Все буде Україна"

Зі слів Левинського Олега:

«На тлі тих жахливих речей. На тлі відчаю страху та болю, в мене особисто через деякий час з'явилось відчуття байдужості до свого життя...

Таке відчуття, коли ти розумієш, що в будь-який момент ти можеш втратити все, що тобі рідне, все, що любиш. Та ти нічного не зможеш вдіяти, запобігти.

Тоді входиш в такий стан, мов би тобі вже нічного втрачати. "Будь що буде - роби, що мусиш..." Це фраза, яка згадалась мені тоді.

А після цього я побачив те, що ми називаємо цим відомим для всіх словом, зміст якого до кінця не розуміли. Єдність.

В школі від вчителів чули це слово 1000 разів, та не могли усвідомити всієї глибини та суті, того, що це значить насправді. Тепер я це відчув нутром, душею.

Один за одного - стіною. Підтримка та допомога без грошей, без користі, без жодних питань, не чекаючи подяки. Так більшість. Неймовірно! Всі як одна Родина! Це те, що дало надію в самий важкий та болісний момент. Наша єдність! Єдність Українців!

Я просто не міг про це мовчати, не міг не написати пісню про те, що відчував - справжню єдність. Це дуже багато для нас! В цьому не лише наша сила, а й наша унікальність! Прошу всіх - не забувайте про це".



16 липня 2022 року відбулась дебютна публікація про реліз гурту АВТОР в розділі новин на сайті Рівненської радіостанції «Радіо Трек».

З порталу Радіо Трек: "«AVTOR» — нове ім'я української сцени. Рок-гурт, що взявся підкорювати серця слухачів та наповнювати світ добротою і чистотою. Ці люди намагаються доносити до українців мистецтво заради очищення шлаку в головах. AVTOR — лаконічна і водночас проста назва, що легко запам'ятовується, вона з'явилася тихенько, без шуму і реклам буквально місяць тому. І вже виконавці «залетіли» на Рок Спектрум. А ми любимо молоді імена, які ще не сплюндрували пафосні ЗМІ. Чи й узагалі помітять? Рок-гурт «AVTOR» уникає цих повторювань та пропонує слухачеві прогресивно-хардовий рок з недурним текстом. Слова в пісні запам'ятовуються, а філософські думки залишають місце для роздумів."[1]

"Влітку 2022 року було підписано дистриб’юторський контракт про співпрацю з рок-лейблом "Мун рекордс", та відповідно після цього відбулось розміщення гурту на всіх музичних платформах.


Протягом 2022 – 2023 року продовжується студійна робота, та записи демо версій нових пісень для дебютного альбом. А також відбувається пошук музикантів, близьких за музичними уподобаннями, для створення єдиної постійної команди.

На початку 2023 року до проекту доєдналась професійна скрипалька Марія Бабій, одразу включившись в творчу роботу написання музичних партій скрипки, що одразу позитивно вплинуло на створення якісних музичних гармоній гітари та скрипки.

На початку літа 2023 року гурт АВТОР розпочав концертну діяльність, та прийняв участь в джем-сейшнах в клубі Теплий Ламповий, Volume club в м. Києві, граючи із сесійними музикантами ритм-секції (бас гітара та барабани).

Вже із липня місяця 2023 р. до проекту долучається барабанщик Іван Семенчук, з яким попередньо Олег Левинський вже працював. Іван Семенчук долучається до проекту не лише, як барабанщик, але й активно приймає участь безпосередньо в створенні аранжувань до нового матеріалу.


1 червня 2023 року відбувається реліз нової композиції "Мистецтво життя", а згодом в середині червня 2023 р. - випуск другого кліпу на Youtube, зйомка якого на момент релізу пісні вже були завершені.

Про написання пісні "Мистецтво життя".Зі слів Олег Левинського:

"Ця композиція для людей, які втрачають віру та надію, переживаючи війну та її страшні наслідки - втрати та руйнування, постійну небезпеку, горе, відчай та страх. Але все ж в житті залишаються речі заради яких є сенс продовжувати боротися. Тому йди до кінця, гни свою лінію, запалюй багаття...! Довірся голосу серця...! Навіть тоді, коли здається, що все втрачено! Бо ти сильніший, коли маєш вже загоєні рани. А віра та рішучість завжди виграє!

Ми єдині (українці), і нам, попри все, є про що звучати! У світі поволі чутно наше серцебиття! Тобто пережити те, що відбувається та знайти в собі сили, щоб продовжувати жити та творити - це і є мистецтво жити! ".


На початку осені 2023 р. до гурту АВТОР приєднується бас гітарист Антон Інов, який є колегою барабанщика Івана Семенчука в інших музичних проектах, а також є його приятелем. Таким чином, враховуючи попередній досвід співпраці та зіграність, музиканти створюють стійку синергію в ритм-секції, що позитивно впливає на творчий процес написання нового матеріалу.

  1. Патріотичний рок проти кліше: цікавий дебют від AVTOR. Радіо ТРЕК (укр.). 16 липня 2022. Процитовано 1 жовтня 2023.