Користувач:Academia 1996

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вінницький Євромайдан з’явився ще 21 листопада у вечері на Площі Театральній. На нього вийшли люди, котрі не погоджувались із рішенням нашої влади. Звісно, таких активістів у перший день було не багато, але кожен наступний день протестуючих ставало більше і більше.

    Люди ще вірили в те, що влада змінить своє рішення і, все ж таки, підпише Угоду про Асоціацію. Тому впродовж тижня Вінницею пройшли студентські мітинги. Представники студенства не просто йшли з пар, а ходили  по місту та закликали людей підтримати їх, об’єднатись, бо лишень разом ми сила. Студенти висловили свою основну думку - не можна просто дивитись як до народу країни не прислухаються. Ті, хто вільно покидав стіни рідних альма-матер колонами рушали до навчальних закладів, в яких адміністрація забороняла студентам приймати участь у мітингах. Мітингуючі закликали не залякували студентів і надати їм право на висловлення своєї думки. Автомобілісти теж показали, що вони за ЄС та провели автопробіг вулицями міста.

    Вінницький Євромайдан підтримала і влада міста: на усіх адміністративних будівлях та громадському транспорті майоріли прапори ЄС. Було створено комфортні умови для людей, котрі приходили на Євромайдан: усі мали можливість випити теплий чай і зігрітись у пункті обігріву.

    Мер міста, Володимир Гройсман, особисто

приходив на Євромайдан разом із своєю сім’єю та висловлював свою 

підтримку людям і всім тим, хто знаходиться там, у Києві та творить історію. Підтримати учасників мирної акції прийшов відомий боксер В’ячеслав Узєлков: «Я

– за європейську державу, за своє рідне місто – Вінницю, яке дуже 

люблю. Я з вами і закликаю вас любити свою країну та місто».  Вінничан підбадьорював своїми піснями Народний Кум України Микола Янченко, який співав для усіх присутніх.

    Після силового розгону Євромайдану у Києві, протести сколихнули місто з новою силою. Студенство, працівники міста засудили даний інцидент, а Вінницька влада ще й запевнила, що до своїх жителів вона не буде застосовувати сили. Усі бажаючі можуть продовжувати збиратись, тому що Вінниця - це європейське місто.

     Розуміння того, що думку мітингуючих не чутно з Вінниці, надихнуло багатьох їхати сім’ями, разом з друзями до Києва, на столичний майдан. Кожен хотів, щоб влада почула голос мільйонів, щоб до їх думки прислуховувались. Вінничани почали приносити харчі та теплі речі, котрі відправляли на Київ. Не забарилась і підтримка коштами.

    Вінничани надалі продовжують збиратись на Євромайдані. Більшість тих, хто міг – поїхав на всеукраїнський Євромайдан та залишається там і досі. Ніхто не змінює своєї думки. УКРАЇНА ЦЕ ЄВРОПА. - See more at: http://molod-da.org/events/event.php?id=266#sthash.krc5SrZM.dpuf