Користувач:AlekBo1/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Всесвітній Конопляний Марш, 2005, Мадрид

Коноплі (Марихуана) в Іспанії є незаконними для використання у комерційних цілях, але декриміналізовані для особистого вирощування та використання, а також для інших цілей, крім торгівлі.[1][2] Використання правових сірих зон в законодавстві Іспанії, канабіс клуби є популярним способом для ентузіастів отримати і використовувати каннабіс.

Каннабіс клуби[ред. | ред. код]

На території Іспанії створено кілька клубів та асоціацій споживачів каннабісу. Ці клуби, перші з яких були створені в 1991 році, є неприбутковими асоціаціями, які вирощують коноплю і продають її своїм членам. Правовий статус цих клубів є невизначеним: у 1997 році чотири учасники першого клубу, Барселонська асоціація досліджень каннабісу Рамона Сантоса, були засуджені на 4 місяці ув'язнення і 3000 євро штрафу, а в той же час суд Більбао постановив, що інший клуб не порушує закон. Андалузький регіональний уряд також доручив професорам кримінального права провести дослідження «Терапевтичне використання каннабіса та створення установ придбання та споживання». Дослідження прийшло до висновку, що такі клуби є легальними до тих пір, поки вони поширюють лише на обмежену кількість повнолітніх, надають лише кількість канабісу, необхідну для негайного споживання, і не отримують прибутку. Андалузький уряд ніколи формально не прийняв ці рекомендації, і правова ситуація в клубах залишається невизначеною. У 2006 і 2007 роках, члени цих клубів були виправдані в суді за зберігання і продаж конопель і поліції було наказано повернути вилучені марихуану.[2]

Близько 500 приватних "Каннабіс клубів" існують в Іспанії, 200 з них тільки в одній Барселоні[3][4], а Іспанію називають новим Амстердамом. Таким чином Іспанія стала популярним напрямком для туристів які люблять вживати марихуану[5].Усі дії, пов'язані з каннабісом, крім продажу чи торгівлі, не вважаються кримінальними злочинами,[6] як правило проступки караються штрафом.[7][8]

Медичний каннабіс[ред. | ред. код]

"Spannabis" конвенція, 2010

У жовтні 2005 року автономний уряд в регіоні Каталонії розпочав програму терапевтичного використання Sativex для 600 пацієнтів з широким колом захворювань, від розсіяного склерозу до раку, щоб уникнути нудоти або розслабити напружені м'язи. Проект включає шість лікарень, сорок дослідників і шістдесят аптек. Засіб представлений у вигляді розпилювача для прийому всередину, і він буде доступний в аптеках в деяких лікарнях. Повний текст дослідження можна побачити тут,[9], Каталонською, в Автономному університеті Барселони.

Законність[ред. | ред. код]

Продаж та імпорт будь-якої кількості каннабіса є кримінальним злочином, що карається законом. Придбання, зберігання та споживання каннабіса в громадському місці є правопорушенням та карається штрафом і конфіскацією продукту. Споживання і вирощування повнолітніми особами на приватній території є легальним, це можливо через правовий вакуум та за умови, що каннабіс виробляється для власного споживання[10]. Рослини каннабісу, які видно з вулиці чи громадського місця (наприклад з балконів), вважається серйозним адміністративним правопорушенням, що карається штрафом від 601 до 30 000 €.[11][12][13][14]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Hidalgo, Susana (01-03-2009). "El debate sobre el cannabis no espabila." Público.es
  2. а б Pérez-Lanzac C. (12 September 2008) El cannabis pelea por un espacio legal. El País.
  3. Inside Barcelona’s private marijuana clubs pushing to legalize it. pri.org. Процитовано 17 May 2017.
  4. Kassam, Ashifa (4 August 2014). Barcelona's booming cannabis clubs turn Spain into 'Holland of the South'. Процитовано 17 May 2017 — через The Guardian.
  5. "El 'boom' de clubs de cannabis atrae el turismo del porro a Barcelona,". La Vanguardia. 19 січня 2014.
  6. Mac. Marihuana y su legalidad en España. La Marihuana. Процитовано 28 July 2015.
  7. España endurece las leyes sobre el cannabis en plena corriente mundial por la despenalización. El Huffington Post. Процитовано 28 July 2015.
  8. Los Clubes Sociales de Cannabis en España: Una alternativa normalizadora en marcha, por Martín Barriuso Alonso, Serie reforma legislativa en materia de drogas no. 9, Enero de 2011
  9. Introduccio Informe < Cannabis < Web Fundació Institut Català de Farmacologia. W3.icf.uab.es. 2 March 2005. Процитовано 20 квітня 2011.
  10. José, Rueda (5 July 2018). ¿Cuantas plantas de maría puedo tener legalmente en España?. I Wanna Grow. Процитовано 28 February 2018.
  11. Javier González Granado. cannabis.es - EL AUTOCULTIVO DE CANNABIS EN LA NUEVA LEY DE SEGURIDAD CIUDADANA. cannabis.es. Процитовано 25 February 2016.
  12. Is Cannabis Legal in Spain?. Gospain.about.com. Процитовано 23 червня 2013.
  13. Somos Policías: Tenencia de drogas: ¿Consumo propio o tráfico ilícito?. Somos-policias.blogspot.com. Процитовано 23 листопада 2016.
  14. Mac. ¿El auto cultivo de marihuana se despenaliza en España?. La Marihuana. Процитовано 25 February 2016.