Користувач:Alina pol1234/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Субкультура байкерів

[ред. | ред. код]
«Ангели ночі»

Перший прототип мотоцикла був винайдений в 1868 році. . Історія її виникнення ґрунтується на поширенні двоколісного моторного транспорту. А сталося воно в 30х рр. 20 століття. У цей час мотоцикли поступово переходять з розряду рідкості і екзотики в ряд загальнодоступних засобів пересування.

Саме перших байкерів називали «харлеїстами» — за відомою маркою мотоцикла «Harley-davidson». Справжнє увагу ці мотоцикли отримали в 30-х роках XX століття в США. У 40-х роках ряди байкерів поповнилися за рахунок ветеранів другої світової війни. Тоді і з'явилися перші «дикі» мотоклуби, зокрема, знамениті «Ангели пекла». У 60-і роки байкерський рух прийняв на озброєння музику і отримав в своєму розвитку черговий бум. Їх найголовніший символ — непомітне нашивання «1%», який об'єднує сьогоденню байкерів проти решти світу. Поняття «1%» має свою історію. 4 липня 1957 р. в місті Холлістер в Каліфорнії були дозволені мотогонки, які проводила Американська мотоциклетна асоціація (АМА). Того ж дня в місто з шумом і скандалом увірвалася банда байкерів, внаслідок чого було смерть задавлено декілька перехожих. При офіційному розборі цієї справи представник АМА заявив, що всіх байкерів дотримують правила асоціації.

Вітчизняна субкультура байкерів, як і хіппі, пережила принаймні два підйоми: один в кінці 70-х — початку 80-х років, інший — вже в 90-і роки. Улюблений напій байкера — пиво. Одягаються вони, як і належить любителям долі, в джинси, чорні футболки, шкіряний жилет або куртку. Часто байкери суцільно покриті татуїровками. Байкерів у великій кількості можна зустріти на щорічному байк-шоу, а на вулицях — тільки вночі, коли є «свобода пересування». Звідси і назва тусовок — «Ангели ночі», «Нічні вовки».[1]

  • Байкерська філософія – це дружба [1]
  • Байкерство — субкультура, а не беззаконня на дорозі [2]
  1. Фізики, Блог Практиканта З. (понеділок, 24 грудня 2012 р.). Молодіжні субкультури : Молодіжна субкультура. Молодіжні субкультури. Процитовано 25 травня 2018.