Користувач:Ancuck/Прана (компанія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прана
Галузь Вентиляція повітря
Засновано 2001 рік
Штаб-квартира Львів, Україна Україна
prana.org.ua

Прана — розробник та виробник вентиляційних систем, в основі яких закладені принципи збереження енергетичних складових повітря (тонкі енергії — «пране»). Компанія Прана — український патентований розробник і виробник вентиляційних систем з рекуперацією повітря «ПРАНА», міжкімнатних теплошумоізоляційних перегородок, систем внутрішнього і зовнішнього утеплення «Екотемп».

Компанія ПРАНА в 2001 році розробила власну децентралізовану систему вентиляції, яка вирішує проблему очищення повітря із збереженням енергетичної складу.

Про виробника[ред. | ред. код]

Компанія ПРАНА — це автор і виробник ряду сучасних технологій в галузі енергозбереження, з яких в даний час в серійне виробництво запущені: система вентиляції рекуператор ПРАНА, система тепло-шумоізоляціі ЕКОТЕМП, яка використовується при наступних технологічних процесах: утеплення фасадів, внутрішнє утеплення стін, міжкімнатні перегородки, шумоізоляція стін.

Про рекуператор ПРАНА[ред. | ред. код]

Для порівняння (за результатами експериментів) відмова від централізованих вентиляційних систем на користь прямоточних децентралізованих блоків дозволяє зменшити необхідний повітрообмін в кілька разів. Часто природний іонний склад та збережені тонкі енергії є єдиним способом створення комфортного мікроклімату та ефективного «лікування» квартири від грибків і плісняви. Прана — відноситься до інноваційних вентиляційним системам, прямоточна децентралізована система, без фільтрів (циклонне очищення повітря), теплообмінник виконаний з міді (природний антисептик), срібла або посрібленою міді, площа теплообмінника не перевищує 1 м2, димарі (внутрішні елементи) із спеціальної пластмаси (скла) коротше 3 м.п., додаткові системи підготовки (підігрів, розморожування, заслінки) оптимізовані до вкрай необхідних. Збереження енергетичних складових повітря забезпечується за рахунок спеціальної конструкції, матеріалів (пластмаса — іонне підживлення за рахунок статичного потенціалу), малої площі контакту повітря з теплообмінником при високій ефективності теплообміну (мідь, срібло).

Джерела[ред. | ред. код]