Користувач:Arelss

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Лана Паррія[ред. | ред. код]

Лана Паррія - (англ. Lana Parrilla; *15 липня 1977, Бруклін) — американська акторка кіно та телебачення, найбільш відома за роллю Реджини Міллс в телесеріалі Якось у казці виробництва ABC.

Біографія[ред. | ред. код]

Лана народилася в Нью-Йорку в 1977 році. Її мати - художниця, а батько, Сем Паррія, був професійним бейсболістом, граючим на початку 70-х за «Філадельфія Філліс».

Вже з раннього дитинства Лана намітила собі шлях актриси. Відразу після закінчення школи вона поїхала в Лос-Анджелес для навчання там театрального мистецтва.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Ланна Паррія зіграла в таких фільмах як: 'Very Mean Men', 'Павуки' (абсолютно невдалий фільм жахів, однак, Лана виконала в ньому головну роль), 'Frozen Stars', 'Репликант' (кіно картина, в якій брав участь Жан- Клод Ван Дамм). Славу Лані приніс серіал 'Spin City', де вона знімалася в якості запрошеної зірки. Пізніше, вона приєдналася до складу спочатку успішного серіалу 'Бумтаун', граючи парамедика Терезу, однак, фільм дуже скоро втратив свою популярність (в 2 сезоні вийшло всього 2 серії). Далі, Лана знімалася в епізодах серіалів, мелькала в фільмах, але їй, як то кажуть, не щастило: або картини переставали потребувати її персонажах, або серіали втрачали свої рейтинги і закривалися.

У 2007 році Паррілла з'явилася в двох серіях культового 'Залишитися в живих' (в ролі Грети).

З 2011 по 2018 Лана виконувала головну роль Регіни Міллс / Злий Королеви в «молодому» і набирає обертів серіалі «Якось у казці», який приніс їй небачену популярність.

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Вона вивчала іспанську мову в Гранаді в 2009 році.
  • Її улюблений диснеївський персонаж - Урсула з мультика «Русалочка».
  • Шрам над губою, який видно в деяких сценах на екрані, було отримано нею в десятирічному віці в результаті нападу собаки.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Назва Рль
2000 Дуже скупі чоловіки Тереза
2000 Павуки Мері Ейр
2001 Реплікант Марсі
2003
2