Користувач:Cossack Vasyl2012

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Василь Васильович Козак ( народився у Кустанай Казахстан 2 липня 1962) року. Дід Козак Микола Ількович  походить із німецької колонії  Маріягільф місто Коломия  (нар.1886 р).  Дід пройшов Першу світову, Італії. За часів Австро-Угорщини отримав відзнаки.
Василь Васильович Козак — український дослідник та науковець (кафедра біологічних основ фізичної культури ВДУ). Автор спортивної,реабілітаційної, оздоровчої технології - Програми ДІР (Динамічна Інтенсиван реабілітація) для дітей які проживають у Чорнобильській зоні. Дослідник Стародавнього Сходу фізичних систем фізичної культури, оздоровлення, удосконалення, розвитку та реабілітації.

Спортивна діяльність.

Заняття спортом та фізичної культури, ще з шкільних років давали шанс до спортивної професії.Починаючи з 4 класу відвідування спортивних гуртків та секцій дало можливість приймати участь у змаганнях. За короткий час 1974 році він почав відвідувати та займатися по різним дисциплінам серед яких були - гімнастика, легка атлетика, боротьба, футбол.Заняття спортом дало можливість приймати участь у змаганнях. Пізніше заняття спортом сформували як спортсмена, а пізніше як викладача, тренера, інструктора, вчителя, педагога, психолога. Успіхи в заняттях спортом дали досягнення у спортивних змаганнях, а також розряди по наступним видам:

№ Вид спорту  дистанція розряд рік
1 Легка атлетика       100м, 1000м, 3000м              2-ий розряд 1981

2 Плавання Брас в/с 100 м 2-ий розряд 1981 3 Граната (КМС) КМС 1982 4 Стрільба 2-ий розряд 1981 5 Стрільба (КМС) 1981 6 Троєборство (КМС) 1981 7 П’ятиборство (КМС) 1981

Заняття спортом і досягнення у змаганнях під час навчання в Чернівецькому училищі по класу фортепіано тільки за останній рік дали отримати не бувалий в історії ЧУ авторитет. Вперше на змаганнях студент з фортепіанного відділу 4 курсу стабільно утримував друге місце у чернівецькій області по плаванню. Він відставав  тільки на 1.2 секунди спортсменам  університету, які були на 2- 3 роки старші і мали стаж спортивного плавання 7-10 років, тоді як він мав стаж тільки 6 місяців. Різниця у дистанції на той час була 3 000-5 000 кілометрів у спортсменів університету та 500 км у В.Козака. Така неймовірна динаміка результатів по плаванню та витривалість зробила авторитетом серед студентів та викладачів. Досягнення у змаганнях по стрільбі дали можливість стати першим викладачем у навчанні  по стрільбі з гвинтівки. За короткий час  у 1981 році було підготовлено перші два десятка розрядників у   стрільбі.

Спортивна діяльність в РА армії.

Проходив військову службу в 1981-1983 в учбовій частині артполку міста Бердичів а пізніше ПНР міста Свідниця. Після присвоєння звання сержанта та отримання спеціальності командир САУ 2 С3 проходив службу у артполку військова частина – 816816. У частині отримав звання старший сержант, заступник командира батареї.Ним була проведена активна робота по заняттям спортом по різним дисциплінам з особовим складом солдатами та сержантами - з бігу з дистанції 1км, 3км, 5км, 9 км. Також спортивний зал на 4 поверсі був завжди відкритий для сеціальної підготовки по бойовим видам. Не останнє місце займала перекладина, бруси, турнік.Активний, спортивний приклад та пропаганда і ініціатива здорового способу, а також власний приклад та успіх у спортивних дисциплінах зробили шосту батарею старшого лейтенанта Сокола зразковою. Батарея займала постійно перші місця на спортивних змаганнях. Батарея відзначилася військовою підготовкою та бойовими стрільбами на маневрах ЩИТ 82, та Захід 83.Так пройшло перших 20 років життя (1962-1982). Займаючись трьома різними дисциплінами - музика, фортепіано, спорт, а також знайомство з карате і хатха-йогою підготували фундамент до наукової діяльності в ВДУ.

Професійна спортивна діяльність.

Після невдалого вступу у консерваторію (Київ,Одеса) - вирішив змінити фах і в 1986 рік (24 роки) вступ у ВДУ на факультет Фізичної Культури. Під керівництвом професора к.п.н.Рема Олександровича Бєлова почав студіювати та вивчати різні види фізичної культури. Особливе місце займає ознайомлення з історією Стародавнього Сходу. Навчання в ВДУ завершилося дипломною роботою з вивчення системи хатха йога та створення першої методики для навчання у школі. Відмінний захист дипломної роботи дав можливість продовжити навчання у аспірантурі.

1991-1995 рік професійна робота тренером спортивної школи з плавання, а також викладачем Коломийської гімназії. Початок праці по темі на стику фізична культура, спорт, наука, біодинаміка, біомеханіка, гемодинаміка, фізіологія, реабілітація, спортивна медицина. Узагальнивши досвід і зібравши унікальну колекцію апробованих авторських експериментальних методик та навчальних програм було створено новий вид фізичної культури.

З 1994-го року введено абревіатуру до дослідження феномену Динамічної інтенсивної реабілітації - програма ДІР.Програма використовувалася в Коломийській гімназії, ДСШ №2 басейн, Волинський державний університет, національний індустріальний університет м. Луцьк, дошкільні заклади міст Коломиї, Львова, Луцька.Програма ДІР з 1996 року стає дедалі популярною та відомою у наукових колах як академічна методика навчання для дітей дошкільного віку.

Виконавська діяльність - спеціальність фортепіано.

Завершив навчання в 1977-1981 році на Буковині в ЧМУ - отримав першу спеціальність - вчитель фортепіано. В 1981 році отримав направлення до музичної школи м Путили на Буковині. Але повернутися до роботи по сеціальності не судилося. Після проходження служби в РА короткий час працював капельмейстером у хоровій капелі міста Коломиї. Заняття по класу фортепіано у БУ та акомпоніаторська діяльність у   хоровій капелі м. 1984-1987 рік дали неабияку можливість для концертної діяльності. Було проведено масса концертів – всього близько 40. Активна   участь у різних всеукраїнських конкурсах, а також фестивалях хорового мистецтва західного регіону України. У війську отримав травму лівої руки на військових навчаннях полігоні Свінтошув. Це назавжди закрило доступ до навчання у консерваторії. Саме ціль занять на фортепіано була - отримати можливість завершити консерваторію по фортепіано.Але травма лівої руки далася в знаки і про подальшу кар’єру музиканта піаністу прийшлося забути. До консерваторії не вдалося поступити ні в 1984 році Одеса, ні у 1985 Київ, ні в 1985 у Франківськ на  музичний відділ.
Наукова робота - кафедра біологічних основ фізичної культури ВДУ.
1986-1991. Завершив навчання в ВДУ. Наукові дослідження динаміки гемоглобіну при використання різних видів фізичної культури утому числі хатха йоги стали темою Дипломної роботи. Завершення з відзнакою навчання та реальну дали можливість продовжити навчання у аспірантурі над даною темою Реабілітація дітей які проживають у чорнобильській зоні.
1991-1993 — Аспірантура праця над науковим дослідженням тема-“Реабілітація дітей проживаючих у чорнобильській зоні у фізичними вправами з допомогою програми ДІР”http://www.youtube.com/watch?v=vibuZ_u_Dlc
1994-1995  — кафедра біологічних основ фізичної культури Волинський  Національному університеті ім. Л. Українки. Викладач предметів ПСМ та ПСУ, історія фізичної культури, викладання програми ДІР в станції туризму Луцьк.http://gazeta.ua/post/191269
1995-1996  Волинський технічний Університет. Заступник директора спортивного комплексу,викладач, тренер,реабілітолог.

Професійна діяльність.

1984–1987 — піаніст  акомпаніатор Коломийська хорова капела БУ, керівник Д. Калимон. Вчитель по класу фортепіано Будинку вчителя.
1988-1990— викладач плавання у ДСЮШ № 2 міста Коломия. Навчання дітей плавання у басейні міста Коломиї. Використання у навчанні дітей методів Стародавнього сходу у тому числі методів хатха-йога. Прискорені курси навчання плавання дітей. Застосування методик навчання дітей плавання під водою з допомогою нових стилів брасу з використанням методки хатха-йога.
1987-1989 — Створення першого ДСТ (Добровільне Спортивне Товариство)навчального спортивного клубу за місцем проживанням для школярів  при ЖЕК № 1 місто Коломия. Організатор та ініціатор Добровільного спортивного товариства по вивченню філософії Індії та Далекого Сходу.
1990-1994 Коломийська Гімназія  - наукові дослідження та робота над створенням навчальних програм для дітей. Авторська програма ДІР  та перша методика  у системі освіти.  Праця по створенню першої концепції з навчальною програмою фізичного виховання  у Гімназії.
1994–1995 викладач ПСМ та ПСУ кафедра біологічних основ фізичної культури. Волинський Державний  Університет. Апробації програми у системі освіти Волині у школах та дошкільних та закладах міста Луцька керівник професор д.б.н. Віктор Іванович Завацький.http://www.youtube.com/watch?v=ffe3sbU1tig
1995–1996 —Директор (в.о.)Спортивного Комплексу  при НТУ місто Луцьк.  

1996-1998 Викладач Коломийський коледж права та бізнесу. Використання програми ДІР у СМГ. Проведення навчання при СК Локомотив у Коломиї нової методики навчання по Програмі ДІР. Перші телевізійні програми популяризація та перші відео зйомки міст Коломиї, Чернівці, Івано-Франківськ, Луцьк, Львів. Проведення навчальних освітніх семінарів та тренінгів по Програмі ДІР-06 у дошкільній освіті. http://www.youtube.com/watch?v=eLNFCiu4C_o

1998-1999. Співпраця з науковцями Білорусії  участь у міжнародних конференціях Республіки Білорусь. Консультації з науковцем І.В.Муравов на предмет використання Програми ДІР. Успішна  апробація програми ДІР для дітей проживаючих у Чорнобильській зоні -  Могилівської та Гомелівської області. Апробація та експертна оцінка застосування Програми ДІР при  ДРОЦ” Ждановичи”. Позитивні відгуки та рецензії провідних науковців та фахівців Республіки Білорусії.
2000-2000 - Перша поїздка до  Барселони. Консультації з науковцями Німеччини (Університет міста, кафедра кінезіології -  Байрот), Польщі (Університет міста Радом В.І.Муравов).
2002-2002 – Друга поїздка до Барселони. Консультації з фахівцями реабілітації, науковцями. Проект на телебачення з провідними фахівцями та діячами телестудій Діжону Франції.
2002-2005 – Проведення навчальних тренінгів круглих столів та широка популяризація  оздоровчих проектів та Програм для дітей.
2005- Реабілітація Президента України у Буковелі по персональній програмі.
2005-2010- Створення другого покоління  методики з синхронним навчанням. Дистанційне навчання для вчителі та інструкторів по методиці Ольги Березюк Програмі ДІР. Проведення ряд телевізійних проектів на Новому  Каналі.http://www.youtube.com/watch?v=VX9nuDgcN5w
2010-2012 – Створення Дистанційного навчанні по ДНК (Дистанційний Навчальний Курс)для вивчення та підготовки фахівців по Динамічній Інтенсивній Реабілітації.http://vgolos.com.ua/politic/party_news/820.html

більше інформації про організацію Спас Академія Програми ДІР на сторінках 1.http://pokuttya.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=374:2012-01-19-08-21-05&catid=55:society&Itemid=70 2.http://www.yes.net.ua/se/sites/ko/?nid=5782 3.http://forum.kolomyya.org/viewtopic.php?f=16&t=501 4.http://www.proprofs.com/store/course/?id=1656 5.https://www.udemy.com/u/vasylvasyliovychcossack/ 6.https://www.udemy.com/draft/34126/