Користувач:Denus sushch/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Брюс Колдуелл - американський політичний діяч, що працює в сфері консервативної політики та правозахисної діяльності. Він є відомим громадським діячем та автором кількох книг.

Колдуелл народився в 1953 році в США. Він отримав бакалаврський і магістерський ступені в галузі політичних наук у університеті Джорджа Вашингтона. На початку своєї кар'єри він працював в різних організаціях, що займаються захистом прав людини та свободою слова.

У 1993 році Колдуелл заснував Конгрес громадської культури (Congress of Racial Equality), некомерційну організацію, яка прагне захищати права індивідуальної свободи та боротися з дискримінацією будь-якого виду. Він також був одним з організаторів Ралі на честь дня Мартіна Лютера Кінга у Вашингтоні у 1995 році.

Брюс Колдуелл є директором Центру історії політичної економії, а також професором-дослідником економіки в Університеті Дьюка. Він є почесним афілійованим співробітником Програми Ф. А. Хайєка з перспективних досліджень у галузі філософії, політики та економіки. Колдуелл є автором книги «Поза межами позитивізму: економічна методологія у 20-му столітті», вперше опублікованої в 1982 році.

Дослідження професора Колдвелла зосередженs на історії економічної думки, з особливим інтересом до життя та творчості Нобелівського лауреата, економіста та соціального теоретика.

У 2019-2020 роках він був почесним запрошеним науковим співробітником Гуверівського інституту Стенфордського університету. Він мав наукові стипендії в Нью-Йоркському університеті, LSE та Кембриджському університеті.