Користувач:FanEnej/Військова техніка Збройних Сил України

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Військова техніка Збройних Сил України - сукупність військової, а також подвійного призначення, техніки, що використовується Збройними Силами України для виконання покладених на них функцій в мирний час та під час дії режиму особливого періоду.

Класифікація

[ред. | ред. код]

Військова техніка Збройних Сил України складається з наземної, повітряної та надводної техніки.

За призначенням військова техніка ЗСУ поділяється на військову техніку, а також на техніку подвійного призначення (навчальну, цивільний транспорт, що використовується військовими, тощо.)

За тактико-технічними характеристиками захищеності наземна військова техніка ЗСУ поділяється на захищену (броньовану) і незахищену (неброньовану) техніку, за характеристиками шасі на автомобільну та гусеничну техніку, за характеристиками озброєння на озброєну та неозброєну техніку.

Основними операторами наземної техніки є Сухопутні війська України, повітряної - Повітряні сили, надводної - Військово-морські сили.

Значна кількість наземної техніки знаходиться у підпорядкуванні Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та Сил територіальної оборони.

Історія

[ред. | ред. код]

Найбільшу частину військової техніки сучасних Збройних Сил України становлять зразки озброєння, що Україна отримала у спадок від ліквідованого СРСР.