Користувач:Fedorov Yevhenii/Костянтин Франк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Костянтин Демьянович Франк
Народився 4 липня 1899, Одеса, Російська імперія

Доктор Костянтин Франк (4 липня 1899[1] — 6 вересня 1985[2]) був виноградарем і піонером у виноробстві 1950-х років у регіоні Фінгер-Лейкс, штат Нью-Йорк.

Ранні роки

[ред. | ред. код]

Франк народився в Одесі, Україна (тоді входила до складу Російської імперії), отримав ступінь доктора філософії з виноградарства в Одеському політехнічному інституті, його дисертація присвячена технологіям вирощування Vitis vinifera в холодному кліматі. Пропрацювавши деякий час у тодішній радянській Грузії, керуючи великим державним виноградником, він приїхав до Сполучених Штатів у 1951 році. Володіючи дев’ятьма мовами, серед яких не було англійської, Франк був змушений влаштуватися на роботу посудомийником у Нью-Йорку. Коли Франк зміг накопичити достатньо, у 1953 році разом із родиною переїхав на Женевську експериментальну станцію Корнельського університету.

  • Американське вино
  • Список винних особистостей
  • Нью-Йоркське вино

[[Категорія:Радянські емігранти до США]] [[Категорія:Науковці США]] [[Категорія:Померли 1985]] [[Категорія:Народились 1899]] [[Категорія:Українські емігранти до США]] [[Категорія:Виноградарство в США]]

  1. Konstantin's Story. Dr. Konstantin Frank Winery: The Finger Lakes Pioneer (англ.). Процитовано 16 березня 2024.
  2. Konstantin's Story. Dr. Konstantin Frank Winery: The Finger Lakes Pioneer (англ.). Процитовано 16 березня 2024.