Користувач:Harry Doter/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Canon EF 24-85 USM[ред. | ред. код]

Canon EF 24-85 USM

Canon EF 24-85-універсальний зум-об'єктив для повноформатних та кропнутих камер, випущений компанією Canon в 1996 році.Хоч дана лінза випускалась впродовж дванадцяти років (до 2008), особливої популярності не завоювала, поступившись ряду об'єктивів серії EF 28-105.

Історія лінзи[ред. | ред. код]

На почтку створення об'єктив продавався в комплекті з Canon EOS IX-дзеркальною плівковою камерою, згодом поставлявся в комплекті цифрових дзеркалок. Модель була доступна в двох колірних варіантах: чорному при окремому продажу та сріблястому при покупці в комплекті з плівковими фотоапаратами.Через це прихильники теорії змови зараховували сріблястий варіант до видатної моделі, оскільки його було важче дістати.

В комплект поставки входив сам об'єктив, передня та задня кришки.-мінімальний набір поставки зумовлений ціновою категорією "бюджетних лінз".

Виготовлення та конструктив[ред. | ред. код]

Матеріалами,конструюванням і дизайном Canon EF 24-85 USM нагадує своїх "братів" з середньої цінової категорії 90-х років ХХ століття. Корпус виготовлений з пластику, кріплення байонета металеве. Зверху об'єктива розміщене віконце фокусних відстаней і ручного фокусування та перемикач режиму роботи фокусу (manual/auto).

Фокусування в Canon EF 24-85 USM внутрішнє, тому об'єктив не змінює розмірів під час фокусування. USM мотор забезпечує швидке і тихе фокусування Хід фокусного кільця складає 95 градусів.

При фокусування передня лінза висувається вперед на 2,5см. При максимальній фокусній відстані розмір Canon EF 24-85 складає 73мм.

Об'єктив складається з 15 елементів в 12групах, включаючи 1 асферичний.

Значення діафрагми 3,5-32. Діафрагма складається з 6 пелюстків.

Кут обзору 84-28,3 градуса.

Вага об'єктива-380 грам.

Приклади фото[ред. | ред. код]