Користувач:Lazy-sweet-potato/ДОБ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

ДОБ (англ. 4-Bromo-2,5-dimethoxyamphetamine) - психоделічна речовина амфетамінового класу, котра має незвичайно довготривалу психоделічну дію при вживанні. Вперше ДОБ був синтезований у 1967 році та коротко досліджений у 1971 році, проте задокументований тільки у 1991 році у книжці PiHKAL ("Фенетиламіни, які я знав і любив") автором якої був А. Шульгін - американський біохімік та "батько" багатьох наркотичних речовин.

Нараді ДОБ використовується як рекреаційний наркотик та ентеоген. Часто продається як під виглядом марок ЛСД.

Існує мала кількість даних про фармакологічні властивості і токсичність ДОБу на людей. Рекомендується чітко дотримуватись допустимих норм вживання.

Коментарі до дозувань

[ред. | ред. код]

(0.4 мг) Було явне покращення зорового сприйнятя та деякі підсилення кольорів. Відчуття холоду та вітру на шкірі. Я відчував піднятий емоційний стан, комфортне та хороше почуття і легкий сон з кольоровими та важливими снами.

(2.0 мг) Відчував безперервний тремор на фізичному рівні і надзвичайний візуальний ефект на інтелектуальному рівні. Я легко зміг вникнути в особисті проблеми та вийти з них, коли захотів. Протягом наступного дня були невеликі проблеми з увагою. Це відбувалось до вечора наступного дня, тоді я повністю стан собою.

(2.8 мг) Приблизно три години після приймання у мене були сильні судоми та майже відчутна біль. Я відчув, що скоро знепритомнію і це було найбільш турбуючим. Також були митті дезорієнтації. Я бачив круги навколо місяця з кольорами від призми і було багато "залишкових зображень" після спостережень за точками світла.