Користувач:LeBron23/Блог

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

31.01.10 — визначний день! До мене нарешті доперло, як нормально працювати з інтервікі. До цього чомусь думав, що це або завдання для ботів (і сприймав це, ледь не як обов'язок ботів), або нудна і марудна праця — шляхом методичного перегляду інших вікі, при цьому друге випробувати лінився, тому слабо собі уявляв, як це має виглядати (ну як я в китайській вікі буду шукати Васю Іванова, га?). А робиться ж в декілька кроків (виходить, знадобилось 10 створених статей, щоб до мене це дійшло): зайшов в АнглВікі — знайшов статтю — зайшов в редагування — копірнув інтервікі — залив в англ інтервікі на свою статтю в УкрВікі — вставив скопійоване в своїй статті. Думаю, інтервікі з англомовної статті на перший час завжди достатньо:)

24.02.10 — знайшов для себе досить нудне, але потрібне заняття. Шукаю поширені русизми і опечатки через пошук по вікі, і займаюсь їх виправленням. Особливо вразило «прийняти участь», яке в УкрВікі зустрічається всього на 20-30% рідше, ніж «взяти участь». Також бачу надзвичайно багато непотрібного вживання «по» — «по принципу», «по закону»... (edit — все не так погано, більша половина знайдених за запитом статей виявились всього лиш статтями, де зустрічаються і «прийняв», і «участь»).

12.03.10 — сьогодні при виправленні найпоширеніших помилок шляхом пошуку і заміни знайшов 2 опечатки у вибраних статтях. Вікі треба явно старанніше вичитувати...

28.03.10 — 27 березня вернувся зі ВсеУкри, диплом є, спав 20 годин, зараз вже прокинувся:) Поступово повертаюсь до активної вікі-діяльності, треба далі писати про баскетболістів. Ну і ще було б добре трохи описати алгоритміку, але лінь братись за освоєння спецсимволів.

31.03.10 — сьогодні написав першу статтю на небаскетбольну тематику. Треба ж колись починати... Змонтував щось більш-менш пристойне з російського варіанту статті про гру «Caesar III», яка мені добре запам'яталась ще з раннього дитинства (і яку я досі люблю:) ).

30.06.10 — появилось трохи вільного часу, бо ж зі вступної кампанії мені залишились лише формальності типу медогляду і черги на подання документів... Зайшов у Вікіпедію вперше за довгий час не тому, що побачив помилку в статті, а тому, що виникло бажання щось написати. 2 статті створив, повиправляв деякі помилки в інших статтях, зараз ще щось буду виправляти в інших і дописувати в себе. Написав першу статтю про українця, так приємно:) Хоча там поки що лише стаб, але це все справа часу, головне, що вже є хоч щось. Задумався — у мене, окрім загального бажання «зробити якрайбільше корисного», набралось уже з десяток конкретних цілей «написати»: у напрямах програмування, алгоритміки, комп'ютерних ігор, баскетбольної термінології. Був би час і бажання — візьмусь обов'язково!

06.07.10 — перша проба пера в черговому новому напрямі. На цей раз — футбол. Написав про Самюеля Ето'о, так захопився, що поки створив більш-менш пристойний варіант, то й не побачив, що вже спати пора. Колись ще дороблю... Або хтось ініціативний замінить повним перекладом раніше... Але маленький внесок в «Футбольний Вікі-чемпінат» зробив.

10.08.10 — випадково помітив, що створив сьогодні вже 25 свою категорію в УкрВікі. Виходить, що я на кожні 2 статті створюю більше однієї категорії. Весело:) В нас взагалі весела картина категоризації, можуть бути категорії про Олімпіади 1992, 2000, 2004, і при цьому відсутня категорія про Олімпіаду 1996... А в баскетболі я зараз дерево категоризації гравців сам малюю, по суті, бо там нічого не було до того, як я взявся. Здається, було навіть таке, що гравець міг напряму належати до категорії «Баскетбол»:) Втішає хіба, що в англійців місцями теж є такі парадокси, сьогодні знайшов напряму в категорії баскетболу збірну, а ще одного тренера помилково засунули до гравців тієї команди, котру він тренує, хоч він там ніколи не грав. Але це дрібниці, у англійців постійно хтось десь робить якусь дурницю, і хтось це потім виправляє, думаю, що надовго не затримається.

05.10.10 — є тисячне редагування у Вікіпедії! Подивлюсь, яким буде доробок за місяць, вже ніби освоївся в ролі студента і зараз поступово нарощую Вікі-активність. Зараз план — робота за принципом «новий стаб-трохи дописати в попенедні стаби—пошукати дрібні помилки в статтях і повиправляти-йти далі займатись своїми справами поза Вікі».

29.06.11 — редагувань вже 1500! Правду казали, на першому курсі вільного часу мало. Програмування і навчання залишають того часу дуже мало:( Скоро завершиться сесія, буду активно відпочивати в місцях, далеких від інтернету... Але нічого, приблизно раз в тиждень буду з'являтись у місті через змагання з програмування та інші пов'язані з інтернетом справи. Думаю, і на Вікі час знаходитиму. Чим більше часу я у Вікіпедії, як користувач і, деколи, дописувач, тим більше розумію, що роботи тут достатньо.

12.02.12 — Радий знову повернутись у Вікіпедію! Повернувся я понад місяць тому; але тривалий час писав лише про благодійність (в рамках конкурсу), та й то не так багато, як хотілось би, бо мав проблеми з доступом до Інтернету та здавав сесію. Після завершення сесії взявся за конкурс посилено (і зафейлив все; через недочитані правила виявилось, що писав даремно... а навіть якби і не даремно, то доробку того не вистачило б на потрапляння у призову зону). Коли і конкурс завершився, вернувся до попередньої діяльності. Частково завдяки конкурсу (коли доводилось писати не про баскетбол, більше того — про те, у чому не розбираюся; навіть простий переклад спочатку просувався тяжко і зі скрипом), частково тому, що я вже краще освоївся у Вікі, зараз відчуваю бажання писати на безліч тем. Був би лишень час. Перекладати баскетбол/писати про баскетбол/писати про алгоритми/перекладати про музику/перекладати про покер/писати про покер... І у самому баскетболі, драфти останніх 10-15 років описати обширно (бажано мати статті про 70-80% гравців НБА), написати нормальні статті про команди, про НБА; написати про легенд минулого (зала слави; 50 найкращих; mvp регулярки); почати якийсь рух в напрямі Європи, хоча б стаби для початку; якісна система шаблонів — списки драфтів, поточні склади, володарі побічних трофеїв; статті про регулярки минулих років; розпочати наповнення загального дерева пов'язаної категоризації — арени, скандали, тренери, сезони. Словом, є не переживаю, що не буде про що писати. Зараз радію з таких маленьких досягнень останніх тижнів, як от 100-а написана стаття, 2000 редагувань та ін.