Користувач:LeOnArDo1234567890

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Аутсорсинг

[ред. | ред. код]

Аутсорсинг -це укладання договору між двома компаніями на передачу деяких функцій, завдань, бізнес-процесів. Організація, що приймає на себе певні функції, повинна професійно спеціалізуватися в даній сфері. Аутсорсинг має тривалий характер взаємодій, на відміну від разових послуг (наприклад, послуг сервісу). Аутсорсинг передбачає наявність бізнес-процесу, окремих систем і інфраструктури, які передаються на базі контракту тривалого періоду іншій організації. Аутсорсинг можна віднести до розряду стратегічних рішень. Основний принцип аутсорсингу — "Залишаю за своєю фірмою тільки те, що можу зробити краще, ніж інші. Зовнішнім компаніям віддаю те, що вони можуть зробити краще, ніж інші ". Найчастіше на аутсорсинг віддаються такі завдання: ведення бухгалтерського обліку, прибирання приміщень і прилеглих територій (або, як її ще називають, клінінгові послуги), організація харчування співробітників, навчання молодих співробітників, послуги переказів, автотранспортні послуги, обслуговування та ремонт обладнання, охоронні послуги, ІТ-послуги та інші. В принципі, передати на аутсорсинг можна будь-яку сферу діяльності, яка не є профільною для даної компанії.

Переваги аутсорсингу

[ред. | ред. код]
Переваги Недоліки
Скорочення штатного персоналу, і як наслідок, економія на податках на заробітну плату. Результат роботи фірми-аутсорсера може виявитися нижче за якістю, ніж потрібно фірмі-замовнику.
Вивільнення внутрішніх ресурсів компанії для виконання більш важливих функцій. Недостатній вплив на фірму-аутсорсера, що може спричинити за собою додаткові збитки і витрату часу.
Концентрація фірми на головній меті. Ризик втрати конфіденційної внутрішньої інформації компанії, так як фірма-аутсорсер має доступ до важливої документації.
Мінімізація ризиків. Аутсорсинг в багатьох випадках не працює в компаніях, в яких не устоялися бізнес-процеси.