Користувач:Lil Berer/Квінтон Лукас

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
мер Канзасу містер Лукас, 2021 рік

Квінтон Дональд Лукас (нар. 19 серпня 1984) — американський політик, 55-й мер міста Канзас-Сіті, штат Міссурі. Він був обраний у 2019 році. Він пов’язаний з Демократичною партією та є третім мером міста афроамериканцем. До обрання був професором юридичного факультету, громадським головою, депутатом міської ради.

Молодість і освіта[ред. | ред. код]

Лукас народився в Канзас-Сіті, штат Міссурі, в сім'ї Квінсі Беннет Джонсон, матері-одиначки. Він ніколи не зустрічався зі своїм батьком. Він отримав стипендію в школі Барстоу, приватній школі, яка характеризується комфортнішими соціально-економічними обставинами, ніж ті, що панують у малозабезпеченому Іст-Сайді Канзас-Сіті. Джонсон сказав: «Він бачив, що ми боремося... Одного разу ми жили в готелі, і це було жахливо. Квінтон ходив у ванну вчитися».

Двічі обирався президентом учнівського колективу і був одним із кращих учнів класу. За словами Лукаса, він пережив конфлікт ідентичності через невідповідність між його соціальним походженням і його амбіціями. Він не хотів залишати Канзас-Сіті після закінчення школи. Заохочений своїм радником коледжу, він відвідав Вашингтонський університет у Сент-Луїсі.

Він спеціалізувався на політичних науках і навчався в Південній Африці. Живучи в Кейптауні, він спостерігав політичну та культурну спадщину апартеїду. Цей досвід сильно вплинув на його сприйняття нерівності, з якою стикаються чорні люди в Сполучених Штатах.

Він навчався в юридичній школі Корнелла, заохочений професором допомогти у зверненні Кертіса Осборна з проханням про помилування. Незважаючи на те, що апеляція була невдалою, Лукас визнав, що юридичний досвід змінив справу.

Лукас приєднався до юридичного факультету Канзаського університету в 2012 році. У KU він викладав адміністративне право, договірне право та регулювання цінних паперів.

Початок політичної кар'єри

У 2015 році Лукас балотувався у депутати міської ради у Третьому окрузі загалом. Його кампанія виступала за продаж Кемпер Арени замість дорогого знесення та підтримувала громадський транспорт з майбутніми та поточними залізничними системами. Він переміг, набравши понад 70% голосів. Він сказав, що найбільшою проблемою для міста є подолання культурних і соціально-економічних розривів між східною та західною сторонами: «Як нам перевести людей з роботи в моїй частині міста, східній стороні Канзас-Сіті, в інші частини міста чи навіть до Канзасу?"

У 2016 році Лукас проголосував за визначення фітофторозу в південній частині міста, щоб дозволити 80 мільйонів доларів інвестицій. Ці 80 мільйонів доларів будуть спрямовані на будівництво житлових будинків і комерційних площ. Критики кажуть, що місто стимулювало занадто багато забудов у процвітаючих районах і не змогло зробити цього в бідніших районах.

Його головним напрямком у міській раді стала житлова політика. Він виступав як за розвиток пропозиції нового житла, так і за реконструкцію існуючої нерухомості. Він був вирішальним у формуванні указу 2018 року, який зменшив міське визначення доступної орендної плати до 1100 доларів США на місяць, що становить 30% середнього доходу міста. Лукас сказав Kansas City Business Journal, що «1000 доларів на місяць все ще досить висока для багатьох людей, але ми намагаємося сказати, що не будемо надавати стимули на основі стандартів доступності для підрозділів, які розташовані на північ від цієї цифри.

Під час дискусій щодо фінансування та розвитку реконструкції міжнародного аеропорту Канзас-Сіті в серпні 2017 року Лукас виступав за прозоре прийняття муніципальних рішень, закликаючи до меншої кількості закритих сесій Ради. Він сказав The Kansas City Star: «Я вважаю, що дух Сонячного закону не передбачає, щоб рада таємно обговорювала безліч питань державної політики».

Примітки[ред. | ред. код]