Користувач:Lingvolog/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
         НОТНОЦИФРОВА  МОВА  - це мова, яка була цілеспрямовано створена групою музикантів військового оркестру . Нотноцифрова мова створена як міжнародна для спілкування музикантів на міжнародних фестивалях та конкурсах. Ця мова є штучною, та перехідною між етнічними мовами. Завдяки їй людина може навчити людину іншого етносу своїй рідній мові. Якщо людина знає нотну грамоту, то вона спроможна вивчити за час методи користування нотноцифровою мовою.

Алфавіт    [ред. | ред. код]

Для словника використовуються ноти першої октави тривалістю 1/8 від цілої, а для другої октави тривалістю 1/16 від цілої ноти. Графічне зображення нот на нотному стані в нотноцифровій мові не використовується, а цифри замінюють ноти та літери.

літера Повна назва на кирилиці Коротка назва на кирилиці Повна назва на латиниці Коротка назва на латиниці
1 до о do o
2 ре р re r
3 мі і mi i
4 фа ф fa f
5 соль со sol so
6 ля л la l
7 сі с si s
8 додо одо dodo odo
9 рере рер rere rer
0 мімі імі mimi imi
alfavit
alfavit

Не вдалося компілювати вхідний файл LilyPond:

line 1 - column 1:
not a note name: http
--------
line 1 - column 6:
syntax error, unexpected '/', expecting '}'
--------
line 7 - column 1:
syntax error, unexpected '}'

Таким чином симерична система числення перетворюється у десятирічну. .

Словотворення[ред. | ред. код]

Нотноцифрова мова багато чого перейняла з музичної грамоти. Наприклад, ступені До-мажору можуть позначатися цифрами від 1 до 7, а у цифровий мові від 0 до 9. Одне слово складається з однієї до чотирьох цифр, яким довільно присвоювалися значення. Значення підбиралися з числа найбільш вживаних слів та понять. Якщо в словнику немає потрібного слова, то його заміняють синонімом, чи складають з декілька слів. Наприклад, нема слова музикант. То пишуть: "той що гра музика".

Словник[ред. | ред. код]

Словник складається з 12 мов та, поки, з 2004 слів по кожній мові. Словник буде доведений до 9999 слів по кожній мові. Є ще окремий словник для власних імен, но це вже в окремій публікації буде.

с

Граматика[ред. | ред. код]

У цифровий мові є тільки прикметник, займенник та числівник. Інших частин мови не має. Закінчень теж не має. Інші частини мови та їхні закінчення виникають за змістом речення. Наприклад, гарна жінка буде - жінка краса, а це виглядає як 512 759. Ось і виходить, шо письменність цифрова, а фонетика нотна.

Фонетика[ред. | ред. код]

512 (solore) 759 (ssorere) . Помістить слова на латиниці у Google Translate і він вам їх озвучить.

Вигляд та звучання нотноцифрової мови[ред. | ред. код]

1 Ілюстрація

2 Ілюстрація

Підручник нотноцифової мови[ред. | ред. код]

У підручнику описана методика участі усіх людей у розвитку НЦМ.

1 Підручник

Авторство[ред. | ред. код]

Безліч музикантів створювало словниковий запас на протязі 45 років несистемно та спонтанно, але результативний підсумок по дорученню коллег зробив один із них та написав підручник, на якій державою видано авторське посвідчення.

Авторське посвідчення

Джерело[ред. | ред. код]

1 Сайт нотноцифрової мови

2 Бюллетень

2 АВТОРСЬКЕ ПРАВО І СУМІЖНІ ПРАВА Офіційний бюлетень № 33 Видається з 2002 року Відомості, вміщені в даному бюлетені, вважаються опублікованими 5 травня 2014 р.[1]

Номер свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір 54307 Дата реєстрації авторського права 28.03.2014 Повне ім’я та/або псевдонім автора (авторів), чи позначення "Анонімно" Карабанов Олег Ігорович (Окар) Повне ім’я або повне офіційне найменування роботодавця. Об’єкт авторського права, до якого належить твір Літературний письмовий твір наукового характеру Вид, повна та скорочена назва твору (творів) Літературний твір "Підручник мови музично -цифрових сигналів" Видання 1-е"

  1. АВТОРСЬКЕ ПРАВО І СУМІЖНІ ПРАВА Офіційний бюлетень № 33 Видається з 2002 року Відомості, вміщені в даному бюлетені, вважаються опублікованими 5 травня 2014 р.

Скриті можливості[ред. | ред. код]

Нотноцифрова мова може використовуватися як у ігровому, так і у розважальному сенсі. Якщо любу велику цифру розбити групами по 4 цифри, та використати ще і залишок, то вийде якесь речення, шо допоможе запам'ятати цифри: телефону, паспорту та інше. Прискорення передачі тексту може вийти, якщо слова писати не лінійно, а вертикально стовпчиками (акордами). Це можно буде назвати нотноцифровими ієрогліфами.

Аналог[ред. | ред. код]

Штучна мова СольРеСоль

В цій мові семерічна система числення, що робить словотворення громізтким та ще й перевантаженим громатикою. яка прагне відтворити традіційну: з родами, частинами мови та ін. СольРеСоль не набула розповсюдження навіть серед музикантів. Порівняно з НЦМ в СольРеСоль слова позначають літерами по назві нот, а в НЦМ слова пишуть цифрами ступенів нотного ладу. Що б праця Жан Француа Сюрда не пропала даремно, можна оціфрувати словник СольРеСоль [1] . Наприклад, слово миляси (кохання) буде 367.

Значимість[ред. | ред. код]

Реально це може спостерігатися по зацікавленості соціальних мереж нотноцифровою мовою.

[2] покі 233 підписувача;

[3] покі 176 учасників;

[4] покі 159 підписувачів;

[5] покі 1162 підписувача;

[6] покі 5628 підписувачів.

Разом нас богато:: 7358 підписувачів.