Користувач:Lorelau2018/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Історія Ірпінського краю» (оригінальна назва Історія Ірпінського краю) — книга написана директором Ірпінського історико-краєзнавчого музею Анатолієм Зборовським. Книга вийшла у 2017 році завдяки ТОВ Видавництву «Прометей».

Анотація

[ред. | ред. код]

В даному виданні автор документально описує історію міст Ірпеня, Бучі та селищ міського типу Ворзеля, Гостомеля і Коцюбинського. Анатолій Зборовський у своїх працях, ґрунтується на базі матеріалів Ірпінської краєзнавчої комісії, документах Центрального державного історичного архіву України, Державного архіву Київської області, Ірпінського міського архіву, численних виданнях і публікаціях в пресі та спогадах старожилів. Книга адресована жителям Приірпіння, а також тим, хто цікавиться історією цього краю та його внеском у розвиток української культури.

Структура книги

[ред. | ред. код]

Топонімія Приірпіння. Археологічні і палеонтологічні знахідки. Наш край на початку ХІХ столітті. Виникнення Ірпеня. Наш край на початку ХХ століття. Повстанський рух на початку 20-х років. Наш край у двадцятих роках. Тридцяті роки. У роки Другої Світової війни. Наш край у першій половині 50-х років. Наш край у 1956-1964 роках. Наш край у 1965-1985 роках. Наш край у 1986-1991 роках. Наш край після проголошення Незалежності України. Наш край на початку ХХІ століття.

Примітки

[ред. | ред. код]
  • Засоби масової інформації Київської області

Джерела і література

[ред. | ред. код]
В Ірпені вийшла у світ книга “Історія Ірпінського краю” Анатолія Зборовського на сайті Ірпінська міська рада

https://imr.gov.ua/news/4903-v-irpeni-vijshla-u-svit-kniga-istoriya-irpinskogo-krayu-anatoliya-zborovskogo

Категорія: Ірпінь Категорія: Ірпінська міська рада