Користувач:Mariia98765/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Green Country English School
Тип приватна компанія
Засновано 2006 рік
Розташування Україна - Київ, Львів, Харків, Вінниця. Програми дистанційного навчання доступні по всьому світу.
Ключові особи Ниник Руслан Дмитрович, Грибенюк Світлана Борисівна, Лотоцька-Гевко Наталя Євгенівна
Вебсайт: greencountry.com.ua

Green Country - інноваційна мережа центрів англійської мови для школярів. Першими в Україні застосували концепцію “Перевернутого уроку" та розробили 11-ти рівневу програму 24 Easy Steps побудовану на принципах Blended Learning.

Історія мережі шкіл[ред. | ред. код]

Школа для дітей Грін Кантрі була заснована у 2006 році на базі школи для дорослих Грін Форест у м. Київ та мала назву Green Forest Kids. Співзасновниками мережі були Руслан Ниник та Світлана Грибенюк. Перша філія Грін Кантрі була розташована біля м. Площа Льва Толстого на вул. Шота Руставелі, 29.

У 2009 році в команду Грін Кантрі приєдналася Наталя Лотоцька-Гевко.

У  2011 році була відкрита перша самостійна філія  біля м. Арсенальна (Київ) з першими 100 учнями.

У 2012 - відкриття ще однієї самостійної філії на Позняках та центрі Києва.

2013 - компанія відкрила нові філії за межами Києва - у Львові та Харкові (спочатку також на базі школи Грін Форест).  А вже у 2016 вони переїхали в окремі локації.

У 2018 відбулося масштабне збільшення школи по всій Україні, за один період було відкрито ще 6 філій, що збільшило їх загальну кількість удвоє.

У 2019 компанія відкриває нову філію у Вінниці.

Станом на 2020 рік Грін Кантрі має 15 філій (11 материнських та 4 франшизних) у 4 містах України та одночасно в кожному семестрі навчає близько 4500 учнів (всього 16000 учнів від моменту відкриття).

Формат навчання.[ред. | ред. код]

Green Country перші в Україні ввели у навчання школярів методику Blenden Learning та реалізували концепцію “Перевернутий урок”. Суть концепції: учні самостійно ознайомлюються із новим навчальним матеріалом за допомогою Self Study, а під час групових занять разом із викладачем відпрацьовують і закріплюють його. Такий підхід розвиває навички самостійного навчання, дає можливість кожному учню навчатися у власному темпі, у зручний для нього спосіб та час. Заняття проводяться за комунікативною методикою.  

Особливості навчання:

24 Easy Steps. Це альтернативна платформа, яка є авторською розробкою мережі. Вона містить: сучасний інтерактивний підручник, систему онлайн-тестів, трекінг успішності, дизайнерські навчальні матеріали та іншу важливу інформацію щодо навчання та прогресу учнів.

Тестування. При першому контакті зі школою кожен учень проходить онлайн-тестування для підбору групи, що максимально відповідатиме потребам дитини. Протягом всього процесу навчання відбувається серія ігрових, тренувальних, підсумкових тестів та усних співбесід. Цікаво, що для проходження кожного тесту учні мають 2-4 спроби, що дозволяє зменшити рівень хвилювання дітей.

Age+Level. Векторний принцип об'єднання учнів у групи при якому враховується вік дитини та рівень володіння англійською мовою.

Кантрики. Шкільна валюта, якою Грін Кантрі оплачує учням прогрес у навчанні - так звана зарплата.

Yellow Shop. Шкільна крамничка, в якій учні за кантрики купують брендовані речі та дуже бажані дрібнички: канцтовари, пенали, солодощі, фрізбі, чашки, значки, рюкзаки та ін.

Програми та курси[ред. | ред. код]

Навчання у Грін Кантрі відбувається безперервно протягом всього року. Школа пропонує офлайн програми та дистанційні курси.

Основними програмами школи є:

КУРС КОМПЛЕКСНИЙ - охоплює всі аспекти вивчення мови: граматику, лексику, сприйняття мови на слух, читання, письмо, розвиток вимови.

КУРС РОЗМОВНИЙ - спрямований на розвиток навичок говоріння, сприйняття на слух, активацію лексичного запасу, подолання мовного бар'єру.  Курс ведуть носії мови.

КУРС ПІДГОТОВКИ до ЗНО - спеціалізована програма, спрямована на інтенсивне повторення матеріалу рівня В1-В2, ознайомлення зі специфікою формату завдань ЗНО, набуття навичок, необхідних для успішної здачі тесту.

Наприкінці семестру кожен учень проходить фінальний тест та отримує сертифікат школи, що підтверджує здобутий рівень знань. Всього програма складається із 11 рівнів.

ДЕННІ ТАБОРИ - англомовні канікулярні програми для дітей 6-14 років. Окрім англійської, кожен табір має свою спеціалізацію, напр, IT, блогінг, майнкрафт, дизайн, музеєзнавство, кулінарія та ін.

Табори відбуваються у філіях школи та дистанційно, тому доєднатися можуть діти з усього світу.

Стати партнером[ред. | ред. код]

На 2020 рік Грін Кантрі нараховує 15 філій, 4 з яких є франшизними. З 2019 року керівництвом школи була розроблена пропозиція для відкриття франшизи. Її особливістю є те, що франшизу можуть придбати виключно співробітники компанії.

Для всіх інших школа пропонує Методичну франшизу, тобто можливість використовувати навчальні програми Грін Кантрі в інших дитячих центрах і школах (детальніше на 24easysteps.com.ua).

Кантрики та Yellow Shop[ред. | ред. код]

Як вже зазначалося раніше, у школі діє система винагород за прогрес у навчанні у вигляді кантриків. За заробленні кошти діти можуть купувати товари в онлайн-магазині Yello Shop. Тут можна знайти усе, що потрібно сучасним дітям: рюкзаки, чашки, іграшки, головоломки, блокноти, наліпки та багато іншого. Така мотивація діє в мережі ще з 2009 року.

Green Forest Family[ред. | ред. код]

Школа англійської мови входить до найбільшої мережі шкіл англійської мови в Україні Green Forest Family:

Соціальні мережі та офіційні ресурси[ред. | ред. код]

Greencountry.com.ua - сайт мережі.

24easysteps.com.ua - сайт з партнерськими пропозиціями.

Фейсбук та  Інстаграм - статті, навчальні дописи, новини, події, акції та розіграші школи.

Канал на Ютубі - пізнавальні і навчальні відео для дітей та їх батьків.

Телеграм канал - цікаві факти, короткі тестування для самоконтролю, мемчики, інформація про події пов'язані з англійською (спікінг клуби, вечірки, зустрічі).

Канал у Tik Tok - розважальний контент з пізнавальним аспектом.