Користувач:MishKa

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

19 червня 1999 року - день народження Counter-Strike! В цей день у світ вийшла найперша версія найбільш популярного сьогодні моду HL.


Січень, 1999 рік, проект Quake 2 покидає один з блискучих розробників Minh Le, відомий так само під нікому Gooseman. Укупі з іншим ентузіастом Cliffом вони вирішуються на розробку нового чудового 3D Actiona. Gooseman починає розробляти графіку. Після роздумів, пришли до рішення робити гру на движку Халф-лайф. Лі хотів зробити мрію тисяч геймеров і вже навесні один за іншим починають появлятся сайти про майбутню гру. Найперший прес-реліз гри був прийнятий на 5, гравцям сподобалося.

15 травня 1999 Лі відкриває завісу таємниці над назвою нової славної гри. Counter-Strike. А вже в червні 1999 року на загальний огляд випускається перша бета версія. Гравці з нескінченним інтересом стали під'єднуватися до тестування CS.

У вересні того ж року з'являється перший загальнодоступний сервер Counter-Strike. Кількість фанатів поволі, але вірно росте 12 квітня корпорація Valve вирішує допомогти Goosemanу. До того ж Barking Dog Studios приєднується до розробки п'ятої Beta версії Counter-Strike. Valve відало немало грошей, які вистачило не тільки на чищення коду майбутнього CS, але і на інші потреби.

У листопаді на світ з'явилася фінальна версія Counter-Strike 1.0. CS 1.0 виходить в двох версіях: платною і безкоштовною, яка викладається в internet для вільного доступу. Counter-Strike удостоїть честь називатися кращою інтернет-грою 2000 року, обігнавши вже гігантів Quake, Unreal і Delta Force разом узятих! Потім стали з'являтися нові версії CS аж до 1.6. Нічого кардинально нового, тільки невеликі нововведення і прибрані баги.

У 2000 році Valve оголошує про початок розробки Counter-Strike: Condition Zero, такого 3D Actiona на проходження, з своїм сюжетом.

У 2004 році Condition Zero виходить в світ. гру визнають невдалою. А вже в жовтні 2004 року видається Counter-Strike: Source, розроблений на графічному ядрі Халф-лайф 2. На цьому моменті історія не закінчується тому ми можем чекати нових 3D Action і нових сюжетів.