Користувач:Nadin29/пісочниця

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

«Бібліотечна планета» — науково-виробничий журнал Національної парламентської бібліотеки України, засновано в березні 1998 року.

Журнал «Бібліотечна планета» - щоквартальне науково-виробниче, україномовне видання (м. Київ). З 1999 року журнал включено до переліку наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата історичних наук. За час існування журналу надруковано біля тисячі матеріалів: офіційних та нормативно-регламентуючих документів, науково-професійних, інформаційних статей, методичних консультацій, публікацій з досвіду роботи бібліотек. Авторами їх виступили понад 500 досвідчених спеціалістів, фахівців-практиків, літераторів. Виправдовуючи свою назву, журнал постійно друкує матеріали про досвід кращих бібліотек Європи, Польщі, Росії, Білорусії, США. Працівники часопису зазначають, що найчастіше надсилають матеріали фахівці з Дніпропетровщини та Кіровоградщини. Журнал постійно публікує усі офіційні документи щодо бібліотечної справи в Україні (Укази Президента України, Постанови Верховної Ради України та Міністерства культури і туризму України), повідомлення про Положення Всеукраїнських конкурсів, новини Української бібліотечної асоціації, стандарти з довідково-інформаційної, бібліотечної та видавничої справи.

Рубрики журналу[ред. | ред. код]

«Колонка редактора», «Бібліотеки і суспільство», «Рецензії», «Українська культурологія», «Правові аспекти діяльності бібліотек», «Зарубіжний досвід», «Зверніть увагу на цю книгу», «Публічні бібліотеки: аспекти діяльності», «Колонка комплектатора», «Колонка каталогізатора», «Новітні інформаційні технології». Тут коротко розповідається про різні бібліотечні заходи в Україні такі, як: семінари, «круглі столи», конференції, презентації програм, проектів тощо. Рубрика «Рецензії» цікаво знайомить з вітчизняними та зарубіжними виданнями з бібліотекознавства, завдяки ґрунтовним анотаціям. Також, у журналі з'являються рубрики за актуальною необхідністю чи в міру накопичення важливих матеріалів. Їхні назви розкривають зміст. Наприклад, «Один з нас», «Книжковий ринок України», «Юридична консультація», «Бібліотека у правовому полі», «Точка зору» та інші.

Посилання[ред. | ред. код]

Категорія:Журнали Категорія:Журнали України