Користувач:Olia.di/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Війна з Федерацією закінчилась, проте тепер Нікан змушений боротися з наслідками. Солдати Федерації які лишись в країні перетворились на бандитів, тисячі людей, які втратили дім шукають порятунку від голодної смерті, а на троні досі сидить імператриця-зрадниця. Воєначальник Дракона планує почати громадянську війну, але щоб перемогти йому потрібна зброя проти якої імператриця не встоїть.


Після закінчення війни Цике змушені переховуватись. Жинь укладає угоду з королевою піратів Моаґ: 30 життів в обмін на кораблі, солдат та золото. Під час останнього убивства з'являється імператриця, Жинь втрачає контроль і підпалює Унеґеля. Воєначальник Дракона Вейджа нападає на корабель Цике і пропонує Жинь приєднатись до його. Виявляється Неджа вижив і тепер він разом із батьком прагне розв'язати громадянську війну. Вейджа бере Жинь з собою в замок під виглядом полонянки, щоб та убила імператрицю. План провалюється, Жинь дивом вдається втекти, але імператриця ставить блок на її шаманські здібності. Вейджа повертається до замку, до нього прибувають призахідники, від яких воєначальник сподівається отримати допомогу. Вони натомість просять провести досліди на Жинь. Хтось отруєю воду в річці, загін солдатів, включно з Цике та Неджою вирушає на кораблях шукати джерело отрути. Солдати Республіки захоплюють провінцію Зайця та Барана, Дзіньджа хоче захопити місто Боян, Жинь розуміє, що Неджа має шаманські здібності. Під час нападу з'являється Фейлень, який знищує кораблі Республіки. Жинь, Кітай та близнята рятуються, на березі вони зустрічають народ кетреїдів, людей півночі, які колись навчили Тріаду шаманству. Їх лідер Сожцань Сіжа, тітка близнят, "зв'язує" Жинь і Кітая щоб Жинь могла повернути собі силу Фенікса. Бектер влаштовує переворот, вбиває Сожцань і Цару. Чаґхань їде за ними, щоб попередити народ кетреїдів про небезпеку. Жинь і Кітай повертаються до Вейджі. Воєначальники більше не вірять у перемогу Республіки і збираються покинути Вейджу. Неджа розповідає, що в дитинстві Дракон у воді неподалік їх дому вбив його молодшого брата, а він після цього пов'язаний з ним. Дадзі з військом нападає на провінцію Дракона. Жинь за допомогою крил, спроектованих Кітаєм та сили Фенікса знищує Фейденя, Республіка перемагає. Жинь знаходить Дадзі, та попереджає, що справжнім ворогом завжди були призахідники, вони спровокували напад Федерації, вона ж мала на меті пожертвувати частиною держави, щоб врятувати свій народ. Жинь розуміє, що Вейджа тепер пожертвує нею і збирається втекти разом з Цике, Неджа ранить її ножем і віддає призахідникам. Суні і Базді убивають на очах Жинь. Кітай, Венка та Жамса витягують Жинь з в'язниці, Жамсу вбивають, решта тікає на кораблі Моаґ. Ґужубай розповідає, що угода Вейджі з призахідниками робить з Імперії колонію.






У Лондоні 1813 року починається новий світський сезон. Таємнича леді ​​Віслдаун випускає буклет із останніми плітками. Дафна Бріджертон дебютує в суспільстві і отримує прихильність королеви Шарлотти. Фезерінгтони дізнаються, що їхня далека родичка Марина Томпсон житиме з ними цього сезону. Старший брат Дафни Ентоні, віконт Бріджертон, не допускає до сестри багатьох потенційних залицяльників, крім лорда Бербрука, і її популярність падає. Тим часом Саймон Бассет, новий герцог Гастінгс і старий друг Ентоні, повертається до Лондона після смерті свого батька. Леді Денбері вмовляє його приєднатися до сезону, він зустрічає Ентоні та Дафну. Ентоні планує віддати сестру заміж за лорда Бербрука. Леді Фезерінгтон здогадується, що Марина вагітна. Бербрук чіпляється до Дафні, вона захищається. Саймон стає свідком їх конфлікту і пропонує Дафні прикинутись парою, щоб покращити її перспективи на шлюб, а його позбавити уваги прихильниць. Дафна погоджується і нова пара миттєво привертає увагу.

Флешбеки показують трагічне дитинство Саймона. Після смерті матері під час пологів, жорстокий батько Саймона відмовився від нього через заїкання хлопчика. Леді Денбері допомогла йому з навчанням і навчила долати проблеми з вимовою. Щоб помститися за ставлення свого батька, Саймон клянеться йому на смертному одрі, що ніколи не стане батьком і на ньому їх рід закінчиться. Королева дратується дерез буклети леді Вістлдаун. Марина розповідає Пенелопі, що вагітна від чоловіка на ім’я сер Джордж Крейн, який воює в Іспанії. Хитрість Саймона і Дафни працює ідеально, але Ентоні не в захваті від їх стосунків, оскільки вже пообіцяв Бербруку шлюб із сестрою. Саймон розповідає Ентоні про вчинок Бербрука стосовно Дафні і Ентоні розриває свою угоду щодо шлюбу. Лорд Бербрук отримує спеціальний дозвіл на шлюб і погрожує зруйнувати ім'я Дафни. Вайлет Бріджертон за допомогою леді Віслдаун, змушує Бербрука покинути Лондон.

Дафна зближується з Саймоном. Леді Фезерінгтон намагається знайти пару для Марини, але дівчина хоче дочекатися повідомлення від Джорджа. Королева планує звести Дафну із своїм племінником, красивим і добрим принцом Пруссії Фрідріхом. Леді Денбері попереджає Саймона, що йому потрібно або зробити пропозицію Дафні або відступити, щоб звільнити місце для вищої пари і Саймон неохоче кладе край своїм стосункам з дівчиною. Бенедикт Бріджертон підозрює Елоїзу в тому, що вона леді Віслдаун. Ентоні намагається помиритися з Сієною, але вона відмовляє йому. Марина отримує листа від Джорджа, в якому йдеться про його відмову взяти на себе відповідальність за її дитину. Насправді лист був підроблений леді Фезерінгтон. Леді Бріджертон просить Ентоні знайти собі майбутню дружину. Саймон вирішує покинути Лондон раніше, оскільки розбита горем Дафна привертає увагу принца Фрідріха.



Принц Фрідріх запрошує Дафні до палацу та дарує їй намисто. Марину представляють старшим залицяльникам, які потребують спадкоємців, щоб швидше видати її заміж. Елоїза вирішує розкрити особу леді Вістлдаун. Дафна відвідує боксерський матч із принцом Фрідріхом. Марина змушена розважати літнього залицяльника, її рятує Колін Бріджертон. Принц Фрідріх готується зробити пропозицію, але Дафні тікає до саду, де до неї підходить Саймон, щоб попрощатися та вибачитися. Приголомшена й засмучена Дафні біжить у лабіринт живоплоту; Саймон йде слідом і вони цілуються. Ентоні стає свідком цього і вимагає, щоб вони негайно одружилися, Саймон відмовляється. Ентоні викликає його на дуель. Пенелопа, яка таємно закохана в Коліна, пригнічена інтересом Коліна до Марини. Леді Фезерінгтон дізнається розмір боргів свого чоловіка від азартних ігор і робить висновок, що поки він не зможе їх повернути, їхні дочки будуть позбавлені приданого, і вони будуть змушені продовжувати приймати Марину. Дафна розуміє, що Крессида Каупер, її суперниця за прихильність принца Фрідріха, стала свідком того, що сталося в саду, і намагається припинити дуель. Саймон стверджує, що він не може з нею одружитися тому, що він не може дати їй дітей. Зваживши свої варіанти, Дафна твердо заявляє, що вони все одно одружаться.


Незважаючи на надзвичайне незадоволення Саймона всією домовленістю, Дафна та Саймон подають клопотання про спеціальний дозвіл на шлюб, але отримують відмову через гнів королеви на те, що Дафна відкидає свого племінника. Принц Фрідріх відвідує Дафну для завершення. Ентоні обіцяє подбати про Сієну, незважаючи ні на що, але її подруга, модниця Женев’єва Делакруа, стверджує, що вона покинула місто. У той час як проблеми з грошима мучать дім Фетерінгтонів, Пенелопа стає все більш ревнивою до інтересу Коліна до Марини та насторожено ставиться до мотивів Марини. Крессида і Дафна стикаються одна з одною, і Дафна застерігає Крессиду від погроз майбутній герцогині. Бенедикта запрошує на вечірку художник сер Генрі Гранвіль. Леді Фетерінгтон наказує Марині припинити переслідування Коліна, але Марина запевняє її, що у неї є план. Саймон і Дафна звертаються до королеви з проханням про швидке весілля; коли король Георг стає все більш недієздатним, королева зворушена раптовим визнанням Саймона в коханні до Дафні та палким благанням одружитися з нею. Саймон і Дафна одружуються на простій церковній церемонії. Після невдалої спроби спокусити його, Марина отримує пропозицію від Коліна на весіллі, але з жахом дізнається, що він бажає тривалих заручин. Королева зацікавилася розслідуванням Елоїзи про особу леді Вістлдаун. Леді Бріджертон намагається розповісти Дафні про те, що станеться в її шлюбну ніч, але її розпливчасті метафори залишають у Дафні більше питань, ніж відповідей. По дорозі до Клайведона, родинного дому Саймона, вони з Дафною ночують у корчмі. Нарешті Дафна стикається з Саймоном через його байдужість до неї, спонукаючи його зізнатися, що його освідчення в коханні перед королевою було щирим; Дафна розповідає, що відчуває те саме, і, незважаючи на те, що Дафна нічого не знає, пара завершує свій шлюб.


Саймон і Дафна прибувають у Клайведон на свій медовий місяць і проводять разом багато часу як романтично, так і сексуально. Дафні важко налагодити стосунки з економкою Клайведона місіс Колсон, яка тихо налякана незацікавленістю Дафни дотримуватися протоколу, як і місцеві селяни, коли Дафна відмовляється назвати ім’я переможця змагання свиней на ярмарку. Колін оголошує про заручини з Мариною, на розчарування своєї родини та Пенелопи. Пенелопа намагається передумати Коліна, кажучи йому, що Марина закохана в іншого чоловіка, але він не турбується і пропонує Марині, щоб вони одружилися швидше, ніж планувалося, поїхавши до Шотландії. Саймон звертає свою увагу на книги після того, як почув, що орендна плата його орендарів зросла, а Дафні кажуть, що вона образила село, не вибравши свиню-переможця, оскільки переможець був би обраний постачальником для Клайведона. Дафна просить допомоги з її роллю у місіс Колсон, яка розповідає їй більше про виховання Саймона. Пенелопа робить висновок, що лист Джорджа був підробленим, але Марина все одно вирішує вийти заміж за Коліна, маючи намір залишити Джорджа. Захист Пенелопи проти Коліна змушує Марину зрозуміти, що вона кохає його; вона різко засуджує почуття Пенелопи і наказує їй прийняти те, що Колін ніколи не полюбить її так, як він любить Марину, доводячи Пенелопу до сліз. За допомогою покоївки своєї дами Дафна з’ясовує, що Саймон міг би мати дітей, якби він цього забажав, але навмисно покидає це раніше , щоб не запліднити її. Пізніше, займаючись сексом із Саймоном, вона тримає його, щоб він не міг відійти , а потім стикається з ним, звинувачуючи його в тому, що він брехав їй про безпліддя. Саме тоді, коли Колін і Марина готуються до втечі, остання публікація леді Вістлдаун показує, що Марина була вагітна ще до того, як вона приїхала до Лондона.


Суперечка між Саймоном і Дафною триває, і Дафна вирішує повернутися до Лондона, щоб допомогти врегулювати скандал навколо її брата. Саймон охоче приєднується до неї, але тепер хоче жити окремо від Дафни, якщо вона не вагітна. Елоїза починає готуватися до свого дебюту, продовжуючи розслідувати леді Вістлдаун, тепер бажаючи переконати її відновити ім'я Фетерінгтон. Дафна організовує зустріч із супроводжуючим для Коліна та Марини, де Колін спустошений, дізнавшись, що Марина використовувала його, щоб забезпечити майбутнє своїй дитині. Королева стає роздратованою через те, що Елоїза не змогла розкрити леді Вістлдаун, а пізніше виганяє Фізерінгтонів з її обіду через їх роль у скандалі з Мариною. Леді Денбері запрошує Дафну на жваву вечірку із заміжніми жінками, де Дафна заручається допомогою дружини генерала в надії знайти сера Джорджа. Щоб розрахуватися з боргами, лорд Фезерінгтон звертається до боксера Вілла Мондріка, щоб переконати його провести свій наступний бій; Вілл вважає це, оскільки гроші, які запропонував лорд Фетерінгтон, могли б забезпечити безпеку його родини. Ентоні та Саймон сваряться через Дафну, а Дафна дізнається, що Саймон поклявся своєму батькові, що не матиме дітей, але досі не розуміє, чому. Елоїза приходить до висновку, що Женев'єва Делакруа є найбільш ймовірним кандидатом на справжню особу леді Вістлдаун. Марина намагається спровокувати викидень, і Пенелопа знаходить її без свідомості. В опері Дафна дізнається, що у неї менструація, тому вона не вагітна; — плаче вона на руках у матері, а Саймон її чує.


Сер Філліп Крейн приходить, щоб повідомити Марині, що його брат Джордж загинув у битві, і дає їй наполовину готовий лист, у якому розповідається, що Джордж мав намір одружитися з нею. Філіп сам пропонує Марині одружитися, але вона відмовляє йому, вважаючи, що перервала свою вагітність. Елоїза стикається з Женев’євою і, вважаючи її леді Вістлдаун, намагається таємно переконати її писати на користь Фізерінгтонів. Дафна дізнається про дитинство Саймона від леді Денбері та знаходить листи, які Саймон написав своєму батькові в дитинстві, але їх ніколи не читали. Саймон переосмислює свої бажання після того, як проводить час із молодшими братами та сестрами Дафни. Ентоні запрошує Сієну на бал у лондонському домі Дафни та Саймона, але після роздумів Сієна повідомляє Ентоні, що вона задоволена своїм життям таким, яким воно є, і що він повинен йти далі. Напередодні боксерського поєдинку Вілла лорд Фезерінгтон робить парі проти нього в букмекерських конторах із поганою репутацією; Вілл кидає бійку і отримує свою половину виграшу лорда Фетерінгтона, а останнього згодом убивають його «спільники». Марина дізнається, що все ще вагітна, і все-таки їде з Лондона, щоб вийти заміж за Філіпа. Пенелопа, схоже, розглядає можливість зізнатися в коханні Коліну, але перш ніж вона встигає, він розповідає, що їде до Греції, і дякує їй за те, що вона попередила його про Марину. Агенти королеви намагаються схопити леді Вістлдаун, але Елоїза повідомляє їй, що дозволяє їй втекти. Після того, як Дафна розповідає, що знає про жорстоку поведінку батька Саймона, вони примиряються під час балу. Ентоні оголошує, що вирішив одружитися, але не має наміру закохуватися. Елоїза розуміє, що Женев'єва не може бути леді Вістлдаун, оскільки вона виїхала до Франції, і письменниця виявляється лише перед аудиторією як Пенелопа. У мить-форварді Дафна і Саймон народжують свою першу дитину, сина.