Користувач:Pro100Yliya

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Сучасні танці

Танець живота, брейк данс, латина, клубний танець, хіп-хоп, rnb ... Який стиль ближче вам - залежить тільки від вашої індивідуальності. 

Танець живота (bellydance)  Це жіночий танець, володіє великою терапевтичною користю. Його батьківщиною вважається Древній Єгипет. За іншою версією, танець живота індійського або циганського походження, а останнім часом - повальне всесвітнє захоплення, що поширилося завдяки своїй сексуальності і корисності 

 

Хіп-хоп — молодіжна культура, яка з'явилась у США в кінці 1970-х в середовищі афроамериканців. Включає в себе 4 основні елементи:діджеїнг, графіті, емсіінг (реп), брейкінг. Також часто 5-им основним елементом вважається вуличне знання (knowledge). До початку 1990-х рр. хіп-хоп став частиною молодіжної культури у багатьох країнах світу. Хоч вищеперелічені елементи разом складають хіп-хоп як субкультуру, вони живуть окремим життям. Сьогодні бі-бої рідко танцюють під реп, графіті малюють вже далеко не тільки репери. Тому в наш час хіп-хоп часто асоціюється в першу чергу зі стилем музики.

 

Танець живота - це набір ізольованих рухів м'язів, "головний ефект" якого, за думку відомого вчителя танців Мохаммеда Гадаві - сексуальне збудження за рахунок споглядання рухомої і гнучкої талії. 

З медичної точки зору танець дуже корисний для жіночого організму: підсилюючи кровопостачання внутрішніх органів малого тазу, він виступає хорошим засобом профілактики гінекологічних захворювань . Розвиваючи м'язи тазу і тазового дна, він істотно полегшує пологи. Крім того, танець живота - визнаний засіб лікування і профілактики целюліту. 

Брейк данс 

Танцювальна частина світової культури хіп-хоп.Зароділся він у Нью-Йорку в 1969 році під назвою "Good Foot", коли Джеймс Браун продемонстрував публіці свій знаменитий танець "Get on the Good Foot". 

Брейк данс - видовищна танцювальна частина хіп-хоп-культури. У перекладі з англійської - ламаний танець. Ділиться він на Botton (нижній, брейкінг) і Top (верхній). Перший вельми травмоопасен і вимагає хорошої фізичної підготовки, включає складні акробатичні елементи: обертання на голові, стрибки на руках із зміною опори, обороти на руках або на одній руці на 360, 720 і більше градусів, обертання ніг навколо свого тіла з опорою на руки і т.д. 

Другий більше вимагає розвиненої пластики і артистизму - наприклад, waving імітує хвилі, що проходять по всьому тілу і його окремих частин, а в такому стилі як king tut між тілом і руками, плечем, передпліччям і зап'ястям дозволені тільки прямі кути. 

Латиноамериканские танцы — общее название бальных и народных танцев, сформировавшихся на территории Латинской Америки. Подобно тому как сама Латинская Америка появилась в результате испано-португальской колонизации, то и латиноамериканские танцы в основе имели преимущественно испанское влияние.

Латіна 

Запальний клубний танок, синтезований з безлічі народних латиноамериканських, а також стандартизованих бальних європейських танців. 

Латіна - модний танець сучасної клубної аудиторії. Він адаптований до популярної молодіжної музики. Включає в себе найбільш яскраві сексуальні рухи кубинської румби, веселі нахили самби, знаменитий ритм ча-ча-ча і інші елементи популярних танців Південної Америки. Крім того, в латину входять і рухи іспанського пасодобля - танцю, що імітує кориду. Є в ній і свінгова веселість надшвидкого американського джайву. 
Від природно-еротичних латино-американських танців латина успадкувала сексуальний характер, а клубна естетика зробила латину дуже енергійною. Вийшов грайливий, завзятий танець, він швидко підпорядкував собі танцюючу молодь і став невід'ємною частиною музичної поп-культури. 
Клубний танець 
Похідна від різних сучасних танцювальних практик, що дозволяє рухатися під будь-яку клубну музику. 
Музична еклектика, змішання стилів позначили необхідність танцю, який вміло вписувався б в різноманіття мінливих темпів і ритмів сучасної музики. 

Клубний танець - це декілька наборів певних рухів в тому чи іншому стилі (hip-hop, locking, house, funk, r'n'b і ін) з можливістю власного письменництва, імпровізації. Клубний танець - це модне універсальне уміння органічно танцювати і на домашній вечірці, і на дискотеці, і в елітному нічному клубі; воно грунтується на знанні новітніх танцювальних технік. 

R & B 

Самий модний танець на Заході, танцювальна складова шоу-бізнесу таких зірок, як Jastin Timberlake, Mariah Carey, Shakira, B2K і інших. 

Rnb - ритм і блюз, танцювальне видовище, популярізуемое MTV-культурою. Воно базується на основі техніки хіп-хопу, фанку та джазу, але має власне специфічний рух - так званий "кач". 

"Якість" rnb нагадує про фривольність, показних манерах в міській негритянської естетиці США. Технічно "кач" викликається ізольованим напругою м'язів живота, в той час як інші м'язи тіла розслаблені і справляють враження розбещеності, безтурботності танцюриста. 

Хіп-хоп 

Рухи під музику, поряд з брейк данс виступаючі танцювальною основою сучасної культури хип-хоп.С 1981 хіп-хоп існує не тільки як популярне молодіжне захоплення, але і як танцювальна конкурсна дисципліна. Життєрадісний і енергійний, неагресивний танець. 

Для нього характерні різноманітні стрибкові рухи, пружини ("hip-hop" - підскакувати, дрібно стрибати), підпорядковані інтенсивному біту. Завдяки постійній інтеграції музичних стилів, техніка хип-хопа знаходиться в безперервному розвитку: вбирає в себе елементи сусідніх танцювальних практик (верхній брейк, дісько) і прагне до більшої виразності і свободи, незважаючи на жорстку прихильність до ритму.