Користувач:Pulloverchen/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Михайлов Олександр Анатолійович (28 грудня 1985 р.) – український громадський та політичний діяч, один із перших волонтерів Хмельниччини, які надавали допомогу українським військовим у зоні АТО. Заступник голови Хмельницького обласного благодійної фонду «Патріоти України»[1]. Одружений, виховує доньку.

Біографія

[ред. | ред. код]

Народився у 28 грудня 1985 р. у м. Хмельницький. У n. році сім’я Михайлова переживає трагедію. Його з матір’ю покидає батько. Але Олександр переконаний, що попри все сім’я повинна триматись разом, тому прощає батька і намагається підтримувати з ним стосунки. З дитячих років займається вільною боротьбою, де проявляє непересічну старанність і волю до перемоги. Досягає вагомих результатів. У відносно юному віці стає кандидатом у майстри спорту і одним із найперспективніших спортсменів. Але через травму залишає спорт. Свою волю до боротьби і перемоги переносить у життя. У 2004 році вступає до Хмельницького національного університету на спеціальність «Бізнес і право», який закінчує у 2009 р. Під час навчання утримує себе сам, працюючи у не навчальний час.

Особисте життя

[ред. | ред. код]

В університеті знайомиться із майбутньою дружиною Катериною, з якою до весілля бачився всього кілька разів. На третьому побаченні запропонував одружитися. Піддавшись такій цілеспрямованості та впевненості Катерина відповіла згодою. У

пари народилася донька Марія. Михайлов проживає із дружиною та донькою у Хмельницькому.

Захоплюється військово-тактичною настільною грою Wargaming. Входить до тренерського складу збірної України. Продовжує займатись спортом. Серед близьких Михайлов вважається великим книголюбом. Постійно вивчає праці відомих реформаторів та економістів.

Кар’єра

[ред. | ред. код]

Михайлов працює усе свідоме життя. Ще зі шкільних років починає займатися торгівлею. Під час університетського навчання працює менеджером з продажу у одній з хмельницьких компаній. Після закінчення університету вдало поєднує здобуті знання із вагомим уже бізнесовим досвідом у веденні власної справи. Займається легкою промисловістю. У цій галузі пройшов шлях від закрійника до конструктора-технолога. Здобутком Михайлова є те, що на відміну від багатьох бізнес проектів, налагоджена їм промисловість активно розвивалась і в умовах постійних криз в українській економіці.

Громадська діяльність

[ред. | ред. код]

З початком бойових дій на Донбасі одним із перших записується у добровольці, але військомат через незрозумілі причини відмовляє у бажанні бути військовим. Через це Михайлов активно включається у волонтерський рух Хмельниччини. Спочатку при військоматі займається збором інформації про необхідні війську транспортні засоби, фактично відновлюючи роботу раніше ліквідованого профільного відділу. З часом співпрацює із «Патріотами України», які частково фінансує самостійно, а також організовує кампанію зі збору коштів для потреб ЗСУ та Національної гвардії України. Не одноразово буває із волонтерами на передових позиціях українських військ. У кінці 2015 року члени волонтерської організації «Патріоти України» пропонують Михайлову очолити організацію, але той відмовляється, посилаючись на відсутність необхідного досвіду. Компромісним рішенням стало призначення Михайлова заступником голови організації.

Політична діяльність

[ред. | ред. код]

Олександр Михайлов уже в 19 років займає чітку політичну позицію і бере участь у Помаранчевій революції. У 2015 році балотується у депутати до хмельницької міської ради. У власну передвиборну кампанію не вкладає багато коштів, а зосереджується на активному спілкуванні із виборцями, що забезпечило досить непоганий дебютний результат. У політиці сповідує принцип «паралельної системи», згідно з яким, політичний діяч повинен гуртувати навколо себе принципових та чесних людей, вибудовуючи, таким чином, політичну систему, що існує незалежно від корумпованої та аморальної старої політики.

Погляди на економіку

[ред. | ред. код]

Вважає економіку найважливішою сферою життєдіяльності суспільства. Освіта, наука, культура, спорт мистецтво можуть розвиватися лише тоді, коли людина є багатою і має можливість задовольняти не лише базові потреби виживання. Основу успішної економіки вбачає у бізнесі, який реально створює виробничі потужності та робочі місця. Тому основним завданням усього суспільства є створення сприятливих умов ведення бізнесу та радикальне зниження державного тиску на нього. Лише в умовах економічної лібералізації бізнес здатний розкрити свій потенціал як двигуна економіки та забезпечити прогрес суспільства у всіх сферах його життєдіяльності. Ефективна економіка можлива лише в умовах тотальної лібералізації економічних відносин, що створює можливості для вивільнення природної підприємницької енергії. На думку Михайлова, атрибутом успішної економіки є розвинена індустрія, в тому числі важка промисловість. Фундаментальною властивістю сучасної успішної економіки є її інноваційність та високотехнологічність. Михайлов противник перебільшення важливості аграрного сектору для економіки України. На його думку, лише технології та індустріальна потужність здатна забезпечити конкурентоздатність України.

Економічний прорив залежить від рівня розвитку науки та освіти, які у свою чергу повинні відповідати потребам економіки та ринку праці, що забезпечить створення системи підготовки лише необхідної для ринку кількості відповідних фахівців.

Погляди на суспільний розвиток

[ред. | ред. код]

На переконання Михайлова основою прогресивного розвитку культури, науки, духовності, фізичної культури та загалом суспільства є матеріальна забезпеченість людини, що створює умови для виникнення вищих цілей та цінностей. Лише завдяки відповідній економічній базі, суспільство здатне рухатись у напряму духовного розвитку. Таким чином, прогрес суспільства, згідно соціально-філософським поглядам Михайлова, відбувається у двох аспектах: спочатку відбувається становлення та стабільне функціонування господарської системи, яка у свою чергу забезпечує культурний і духовний прогрес. Основний акцент Михайлов робить на соціальній самоорганізації, яка нівелює необхідність тотального контролю та організаційної діяльності збоку недосконалої та корумпованої державної машини. Втім, зростання соціальної відповідальності усіх суспільних груп відбувається одночасно із зростанням матеріальної забезпеченості людини. Таким чином, головним завданням політики є створення умов для економічного зростання та сприяння самоорганізаційниим процесам у суспільстві.

Цитати

[ред. | ред. код]

- Я не пам'ятаю ніякого Радянського Союзу. В моїй пам'яті - тільки Україна.

Посилання

[ред. | ред. код]

1 https://vk.com/patriotskm

2 http://elections.rbc.ua/ukr/kandidat/21738

3 http://ye.ua/news/news_23387.html

4 http://vsim.ua/tochka-zoru/tochka-zoru-hmelnitskiy--ukrayinskiy-singapur-10483650.html