Користувач:Radzetckiy

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Радзецький Юрій Володимирович

[ред. | ред. код]

Юрій Володимирович Радзецький (13 грудня 1958, Дніпропетровськ, Україна) — український музикант, гітарист, композитор, музичний діяч, педагог.

У 1984 році закінчив Дніпропетровське Державне музичне училище ім. М. І. Глінки, як класичний гітарист (клас Пікінера В. С.). В 1994 закінчив Харківську Національну Академію Культури і Мистецтв (клас Петрова В. К.). В 2005 закінчив магістратуру Харківського Державного Універсітету Мистецтв ім. І. П. Котляревського (клас проф. Доценка В. І., науковий керівник — кандидат мистецтвознавства, проф. Ігнатченко Г. І.)

1981–1995 рр. брав участь в багатьох Всесоюзних і Міжнародних фестивалях гітарної музики (Москва, Київ, Донецьк, Дніпропетровськ). Виступав з сольними концертами в багатьох містах України, Москві, Челябінську, Мінську, в Німеччіні. Як виконавець на класічній гітарі здобув звання Лауреата Всеукраїнського конкурсу «Нові імена», в номінації «Класична музика» (Перша премія, Київ, 1989 рік). З 1982 працював викладачем з класу гітарі в Дніпропетровській музичній школі № 11. З 1993 — викладач Дніпропетровського Державного музичного училища ім. М. І. Глінки. З 2004 — викладач Дніпропетровській Консерваторії ім. М. Глінки з класу гітари. За педагогічну діяльність нагороджений почесною грамотою Міністерства культури и туризму України. Підготував більше сорока фахівців, які працюють викладачами в музичних учбових закладах та в містецькій галузі. Випускники класу Юрія Радзецького приймали участь у престижних Міжнародних конкурсах и фестивалях гітарної музики в Україні, Білорусі, Росії, Польщі і Німеччини, а також продовжували навчання у провідніх віщих учбових навчальних закладах України, Німеччіни (Дармштадська Академія музики), Італії (Академія гітари ім. Франсіско Тарреги).

Ю. В. Радзецький член та голова журі Міжнародних, Всеукраїнських та регіональних конкурсів в багатьох містах України. Організатор численних концертних заходів у Дніпропетровську та області виконавців з України, Росії, Франції, Швейцарії, Австрії, Німеччини, США. Брав участь в науково-практичних конференціях, відкритих уроках, доповідях та методичних лекціях в учбових закладах Львова, Кривого Рогу, Енергодара, Київа, Дніпропетровська. Автор програм та методичних розробок для студентів музичних навчальних закладів, музикознавчіх статей у довідніках, збірках, журналах, газетах.

Юрій Радзецькій автор більше ста власних творів, перекладів і обробок для гітари соло та ансамблів.

З 1990 року є автором и ведучим циклу музичних програм «Академія гітари» Дніпропетровської державної телерадіокомпанії. З 1999 року започаткував цикл радіопрограм «Голоси народних інструментів», цикл телевізійних програм «Наш шанс» прісвячений музичній творчості людей з фізичними вадами, автор мистецьких сюжетів в публіцістичній програмі «Дивосил».

Член Національної Спілки журналістів України. Член Національної музичної Спілки України. Голова Дніпропетровської асоціації гітаристів Національної музичної Спілки України.

Яблоков М.С. Классическая гитара в России и СССР. — Тюмень - Екатеринбург: 1992. — ISBN 5-87112-006-7 Давидов М.А. Історія виконавства на народних інструментах. - К.: 2005. - ISBN 966.7357-36-8