Користувач:RomanIvanTech/Завод «KONSORT»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Завод «Konsort» — полтавське промислове підприємство, яке займається виготовленням обладнання для автоматизації виробництва логістичних, промислових, аграрних та екологічно орієнтованих підприємств[1]. На 2020 рік входить до асоціації «Konsort» разом із чотирма іншими товариствами.

Історія[ред. | ред. код]

Засновник підприємства Віталій Дмитрієв 2006 року почав підприємницьку діяльність із відкриття автомийки у Полтаві. Станом на 2008 рік кількість мийок зросла до 27 у різних містах України (нині ТОВ «Сучасні миючі системи» - частина асоціації «KONSORT»). 2010 року до працівників однієї з автомийок звернувся клієнт із проханням відремонтувати гідравлічний візок, що і стало основою ідеї відкриття напряму роботи зі складським обладнанням. На даний час обладнання для сортування вантажів є одним із основних напрямків роботи заводу[2].

2011 року почався розвиток компанії за напрямом виробництва.

2012 року на підприємстві виготовили першу сортувальну лінію, через рік почали випускати обладнання для переробки горіхів.

2014 року офіційно зареєстровано компанію «Системи модернізації складів» і створено холдинг.

2015 року організовано нові власні цехи, вперше отримано сертифікат ISO 9002008, виробництво повністю функціонує за адресою: Полтава, село Щербані, вул. Світла, 3-Б.

2016 року мережа ремонтних майданчиків і філій починає працювати по всій Україні. [3]

2017 року підприємство отримало сертифікат відповідності TSU, CE, 2018-го — міжнародний сертифікат якості ISO 900012015.

Наприкінці 2019 — початку 2020 року підприємство провело ребрендинг, змінивши назву «Системи модернізації складів» на «KONSORT», розширивши таким чином категорії виконуваних робіт. Новий брендинг розробили у компанії Fedoriv.Одночасно з проведенням ребрендингу підприємство підвищило швидкість виконання замовлень із 21 до 15 днів. На 2019 рік підприємство має представництва в Польщі, Грузії, Азербайджані, Вірменії, Латвії, Литві, Естонії, Білорусі, Молдові, Німеччині, Швеції, на Південному Кавказі. У компанії працюють 450 людей.

За чистим доходом від реалізації продукції в галузі виробництва підіймального та вантажно-розвантажувального устатковання підприємство 2020 року визнали одним із перших у Полтаві та Україні. [4] [5]

Співпраця з міжнародними компаніями та експортний потенціал[ред. | ред. код]

У грудні 2011 року Геннадій Козачевський (Білорусь), Януш Рак (Польша) і Віталій Дмитрієв (Україна), підписали документи про створення спільного афілійованого підприємства «Кіоріно» у Полтаві. [6] Компанія виготовляє широкий спектр конвеєрних стрічок як для обладнання заводу, так і для інших промислових підприємств України та Полтави. Приміщення нині знаходиться за кількадесят метрів від виробничих цехів заводу «KONSORT». [7]

Нині "KONSORT" розширює кількість української продукції, яка експортується до країн Європи. Зокрема співпраця ведеться в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), до якого долучилися підприємства «Полтавський алмазний інструмент», «Козуб-продукт», «Pichkar» та «Endorfine». [8]

Ощадливе виробництво[ред. | ред. код]

Завод “KONSORT” працює за принципами ощадливого виробництва, зокрема активно використовує методологію 5S і Kaizen. Завдяки цьому при порівняно невеликих масштабах виробництва (до 3000 м²) завод виготовляє досить велику кількість проектів.[9] Повний цикл створення продукції (від проекту до комісійного прийому) визначають у 15 днів. Для експериментального обладнання термін обирають індивідуально, з урахуванням тестування.[10]

Система підвищення якості Kaizen[ред. | ред. код]

Співробітників мотивують оптимізовувати процеси за допомогою грошових премій. Кожен співробітник упродовж трьох місяців має запропонувати будь-яку інновацію для поліпшення роботи підприємства, свого робочого місця, безпеки, продуктивності.[11]

Ремонтно-сервісна служба[ред. | ред. код]

ТОВ «РОСТ», що входить до складу асоціації «KONSORT» займається монтажем, налаштуванням і гарантійним обслуговуванням обладнання заводу, а також ремонтом обладнання клієнтів як самостійне підприємство.[12]

Для великих підприємств, де головним фактором є відсутність простою через проблеми з обладнанням, наприклад на «інноваційних терміналах»[13] компанії “Нова пошта”, чергують мобільні сервісні бригади. У кожному місті України є власні сервісні майданчики, де спеціалісти займаються обслуговуванням і ремонтом виробничого та складського обладнання, касових боксів.

Власні розробки[ред. | ред. код]

Мобільна сортувальна лінія для роботи із твердими побутовими відходами.

Мобільна лінія для сортування твердих побутових відходів[ред. | ред. код]

Лінія входить до списку обладнання для переробки сміття, де крім неї є три варіанти сміттєпереробних комплексів потужністю від 10 до 150 тисяч тонн на рік[14]. Мобільність виявилася важливим показником для ОТГ, де об’єми сміття не такі великі — одна пересувна лінія може переміщуватися між полігонами у кількох селах або смт [15].Таким чином організовано роботу у Веселівській ОТГ. Вартість такої лінії приблизно утричі менша за стаціонариний варіант [16]

«Основне обладнання сміттєсортувальника розміщене в автопричепі. Сміття завантажують у контейнер із бункером, звідти воно рухається конвеєрною стрічкою. Тверді відходи потрапляють у барабанний сепаратор, де мішки розриваються, і сміття калібрується на дрібну фракцію. Стрічковий транспортер доставляє сміття для ручного сортування. Тут працівники розбирають папір, пластик, інші відходи. Магнітний сепаратор автоматично відділяє метал. Органіка також відсортовується в окрему ємність. Автопричіп оснащений металопластиковими дверима, вікнами, системою вентиляції. Біля кожного поста – аварійні кнопки, керування обладнанням здійснюється з пульта керування»[17].

Стаціонарні лінії встановлені у Києві, Запоріжжі, Вишгороді, Дніпрі, Засуллі та Гадячі (Полтавська обл.), у м. Бобринець (Кіровоградська обл.) та Дунаєвецькій ОТГ (Хмельницька область). [18]

Згідно публікацій Полтавської ГО "Еколтава", підприємство робило спроби встановити лінію для сортування сміття на Макухівсьому сміттєзвалищі. Однак на 2020 рік ца проблема все ще не вирішена. [19]

Посилання:[ред. | ред. код]

Офіційний сайт компанії

ТОВ "Системи модернізації складів" на youcontrol

Річний звіт ГО "Еколтава"PDF

  1. Підприємство KONSORT — вп’яте у топ-рейтингу. nbr.com.ua. Процитовано 1 грудня 2020.
  2. "Нова Пошта" намерена открыть новый центр мощностью 15 тыс. посылок в час. Fixygen. Процитовано 22 жовтня 2020.
  3. Системы модернизации складов от «А» до «Я»: Сортировка и мойка фруктов, ягод и орехов. Журнал «Напої. Технології та Інновації». techdrinks.info. Процитовано 1 грудня 2020.
  4. Підприємство KONSORT — вп’яте у топ-рейтингу. nbr.com.ua. Процитовано 1 грудня 2020.
  5. NBR rating results (“Storehouse’s Modernization Systems LLC”). Issuu (англ.). Процитовано 1 грудня 2020.
  6. Дмитрієв, Віталій (2018). Не бійся відчиняти будь-які двері, або Історія створення успішного бізнесу» Дмітрієв Віталій – Полтава: ТОВ «АСМІ», -2018 (Українська) . Полтава: ТОВ «АСМІ». с. 143. ISBN 978-966-182-537-5.
  7. CHIORINO S.p.a. | Worldwide. www.chiorino.com. Процитовано 1 грудня 2020.
  8. Полтавські підприємці системно нарощують свої експортні можливості (укр.). Процитовано 14 січня 2021.
  9. Підприємство Полтавщини здобуло перемогу у рейтингу «Сумлінні платники податків – 2019». poltava.tax.gov.ua (ru-RU) . Процитовано 1 грудня 2020.
  10. Завод. KONSORT (укр.). Процитовано 22 жовтня 2020.
  11. З кременчуцькими обробниками металів опрацювали належну організацію системи управління охороною праці – Управління Держпраці у Полтавській області (укр.). Процитовано 1 грудня 2020.
  12. ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ РЕМОНТ ОБЛАДНАННЯ, СКЛАДСЬКОЇ ТЕХНІКИ. opendatabot.ua (укр.). Процитовано 22 жовтня 2020.
  13. Trademaster. Обладнання ТОВ «СМС» для ХІТ – тісна співпраця українських підприємств. Портал топ-менеджеров оптовой и розничной торговли. Процитовано 1 грудня 2020.
  14. Під Полтавою виготовляють сучасні сортувальні лінії для сміття. Вартість - від 600 тисяч до 3 мільйонів (ФОТО, ВІДЕО). 0532.ua - Сайт міста Полтави (uk-UA) . Процитовано 22 жовтня 2020.
  15. Trademaster. Перша в Україні мобільна лінія сортування сміття від ТОВ «Системи модернізації складів». Портал топ-менеджеров оптовой и розничной торговли. Процитовано 1 грудня 2020.
  16. Gazeta.ua (26 квітня 2019). Унікальну мобільну сортувальну лінію створили під Полтавою. Gazeta.ua (укр.). Процитовано 22 жовтня 2020.
  17. Автор. Мобільна лінія для сортування твердого сміття почала працювати у Веселівській ОТГ. decentralization.gov.ua. Процитовано 22 жовтня 2020.
  18. Поїздка на підприємство "Системи модернізації складів". stepanivska-gromada.gov.ua (ua) . Процитовано 1 грудня 2020.
  19. У Полтавській ОДА визначили три потенційні ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу. np.pl.ua. Процитовано 1 грудня 2020.