Користувач:RomanMedvedev

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Microsoft Office Excel 2007 підтримує багато типів діаграм, які допомагають відображати дані у зрозумілій для аудиторії формі. Якщо потрібно створити нову діаграму або змінити тип наявної діаграми, можна вибрати один із нижченаведених типів діаграм. У цій статті:

* Стовпчасті діаграми
* 
* Лінійчаті діаграми
* 
* Секторні діаграми
* 
* Гістограми
* 
* Діаграми з областями
* 
* Точкові діаграми
* 
* Біржові діаграми
* 
* Поверхневі діаграми
* 
* Кільцеві діаграми
* 
* Бульбашкові діаграми

* Пелюсткові діаграми
* 
* Інші типи діаграм, доступні в Excel

Стовпчасті діаграми

[ред. | ред. код]

Дані, розташовані на аркуші у вигляді рядків і стовпців, можна зобразити на стовпчастій діаграмі. Стовпчасті діаграми корисні для показу змін у даних із плином часу або для наочного порівняння елементів.

На стовпчастих діаграмах категорії зазвичай відкладаються по горизонтальній осі, а значення — по вертикальній.

Звичайна об'ємна стовпчаста діаграма


Існують такі підтипи стовпчастих діаграм:

Звичайні плоска та об’ємна стовпчасті діаграми. На звичайних стовпчастих діаграмах порівнюються значення між різними категоріями. На плоскій стовпчастій діаграмі значення відображаються у вигляді плоских вертикальних прямокутників. На об’ємній стовпчастій діаграмі дані відображаються прямокутниками об’ємного вигляду. Третя вісь даних (вісь глибини) не використовується.

Звичайні плоска та об'ємна стовпчасті діаграми

Звичайну стовпчасту діаграму можна використовувати для категорій, які відповідають:

діапазонам значень (наприклад, кількості товару);

градації особливих шкал (наприклад, шкалі Лайкерта з такими поділками, як «цілком погоджуюсь», «погоджуюсь», «байдуже», «не погоджуюсь», «категорично не погоджуюсь»);

іменам, які не мають певного порядку (наприклад, назвам товарів, географічним назвам або іменам осіб).

ПРИМІТКА : Для подання даних в об'ємному форматі з використанням трьох осей (горизонтальної, вертикальної та осі глибини), які можна змінювати, слід використовувати особливий об'ємний підтип стовпчастої діаграми.

Плоска та об’ємна стовпчасті діаграми з накопиченням. Стовпчасті діаграми з накопиченням показують відношення окремих елементів до цілого, порівнюючи внески кожного значення в загальний підсумок за різними категоріями. На плоскій стовпчастій діаграмі з накопиченням відображається значення у вигляді плоских вертикальних прямокутників, поставлених один на один. На об’ємній стовпчастій діаграмі з накопиченням дані відображаються прямокутниками об’ємного вигляду. Третя вісь даних (вісь глибини) не використовується.

Плоска та об'ємна стовпчасті діаграми з накопиченням

Cтовпчастою діаграмою з накопиченням можна скористатися, якщо є кілька рядів даних і якщо потрібно зробити наголос на загальному підсумку.

Нормовані плоска та об’ємна стовпчасті діаграми з накопиченням. На нормованих стовпчастих діаграмах із накопиченням порівнюються відсоткові внески кожного значення в загальний підсумок за різними категоріями. Нормована плоска стовпчаста діаграма з накопиченням відображає значення у вигляді плоских вертикальних прямокутників, приведених до 100% і поставлених один на один. На об’ємній нормованій стовпчастій діаграмі з накопиченням дані відображаються прямокутниками об’ємного вигляду. Третя вісь даних (вісь глибини) не використовується.

Нормовані плоска та об'ємна стовпчасті діаграми з накопиченням

До нормованої стовпчастої діаграми з накопиченням можна звернутися, якщо є три або більше рядів даних і потрібно зробити наголос на їх внеску до цілого, особливо якщо підсумок однаковий для кожної категорії.

Об’ємна стовпчаста діаграма. В об’ємних стовпчастих діаграмах використовуються три доступних для змінення осі (горизонтальна, вертикальна та вісь глибини) і порівнюються точки даних по вертикальній осі та осі глибини.

Об'ємна стовпчаста діаграма

Об’ємною стовпчастою діаграмою можна скористатися, коли потрібно порівняти дані як між категоріями, так і між рядами, оскільки на діаграмах цього типу категорії відображаються як уздовж горизонтальної осі, такі вздовж осі глибини, тоді як по вертикальній осі відкладаються значення.

Циліндрична, конічна та пірамідальна діаграми. Для діаграм цього типу пропонуються такі самі звичайні, з накопиченням, нормовані з накопиченням і об’ємні різновиди, що і для стовпчастих діаграм із прямокутними стовпчиками. Спосіб подання й порівняння даних у них такий самий. Єдина відмінність у тому, що в цих діаграмах замість вертикальних стовпчиків використовуються циліндри, конуси та піраміди.

Циліндрична, конічна та пірамідальна діаграми

ПОРАДА : Відомості про створення стовпчастої діаграми див. в статті Відображення даних на стовпчастій діаграмі.

На початок сторінки

Графіки

На основі даних, упорядкованих на аркуші в стовпці або рядки, можна побудувати лінійчату діаграму, або графік. Графіки можуть відображати зміни даних у часі, зображених у спільному масштабі, тому вони ідеальні для демонстрації змін даних за рівні проміжки часу. У графіку дані категорій розподіляються рівномірно вздовж горизонтальної осі, а дані значень — рівномірно вздовж вертикальної осі.

Графік із маркерами

Графік слід створювати тоді, коли підписи категорій є текстом і представляють значення з рівними проміжками, наприклад, місяцями, кварталами або фінансовими роками. Це особливо стосується випадків, коли є кілька послідовностей — для однієї серії краще скористатися категорійною діаграмою.Створювати графік слід також тоді, коли є кілька числових підписів із рівними проміжками, особливо роками. Якщо числових підписів більше ніж десять, краще скористатися точковою діаграмою.

Існують такі підтипи графіків:

Звичайний графік і графік із маркерами. Лінійчаті діаграми з маркерами для позначення окремих точок даних або без них зручні для демонстрації залежності даних від часу або впорядкованих категорій, особливо коли точок даних багато та має значення порядок їх подання. Якщо категорій також багато або значення приблизні, використовуйте лінійчату діаграму без маркерів.

Графіки з маркерами та без маркерів

Графік із накопиченням і графік із накопиченням та маркерами Графіки з накопиченням, які відображаються з маркерами для позначення окремих точок даних або без них, служать для демонстрації залежності внеску кожного значення від часу або впорядкованих категорій. Але оскільки на таких діаграмах важко виявити накопичення, намагайтеся використовувати замість них лінійчаті діаграми іншого типу або діаграму з областями накопичення.

Графіки з накопиченням із маркерами та без маркерів

Нормований графік із накопиченням і нормований графік із накопиченням і маркерами Нормовані графіки з накопиченням, які відображаються з маркерами для позначення окремих точок даних або без них, корисні для показу залежності відсоткового внеску кожного значення від часу або впорядкованих категорій. Якщо категорій багато або значення приблизні, використовуйте нормований графік із накопиченням без маркерів.

ПОРАДА : Краще подання даних такого типу забезпечується нормованою діаграмою з областями накопичення.

Нормовані графіки з накопиченням із маркерами та без маркерів

Об’ємний графік. На об’ємних лінійчатих діаграмах кожен рядок або стовпець даних відображається у вигляді об’ємної стрічки. Об’ємна лінійчата діаграма має доступні для редагування горизонтальну, вертикальну осі та вісь глибини.

Об'ємний графік

ПОРАДА : Відомості про створення лінійчатої діаграми див. в статті Відображення даних на точковій або лінійчатій діаграмі.

На початок сторінки

Секторні діаграми

На основі даних, упорядкованих лише в один рядок або стовпець на аркуші, можна побудувати секторну діаграму. Секторні діаграми відображають розміри елементів в одному ряд даних, пропорційно до суми елементів. точки даних в секторній діаграмі відображаються у вигляді відсоткової долі від цілого кругу.

Об’ємна секторна діаграма

До секторних діаграм слід звертатися, коли:

є лише один ряд даних, який потрібно відобразити;

жодне зі значень, які потрібно відобразити, не від’ємне;

практично всі дані, які потрібно відобразити, не мають нульового значення;

ряд даних складається не більше ніж із семи категорій;

категорії відповідають частинам цілого.

Існують такі підтипи секторних діаграм:

Плоска секторна та об’ємна секторна діаграми. На секторних діаграмах відображається внесок кожного значення в загальну суму у плоскому або об’ємному форматі. З секторної діаграми можна вручну витягнути сектори, щоб привернути увагу до них.

Приклад плоскої або об'ємної секторної діаграми

Вторинна секторна діаграма та вторинна гістограма. Вторинні секторні діаграми та вторинні гістограми являють собою секторні діаграми з визначеними користувачем значеннями, витягнутими з основної секторної діаграми та відкладеними на додатковій секторній діаграмі або гістограмі з накопиченням. Діаграми цих типів зручно використовувати, коли потрібно полегшити сприйняття малих секторів на основній секторній діаграмі.

Приклад вторинної секторної діаграми та вторинної гістограми

Розрізана секторна та об'ємна розрізана секторна діаграма Розрізана секторна діаграма показує внесок кожного значення до загальної суми, підкреслюючи окремі значення. Розрізані секторні діаграми можуть відображатися в об'ємному форматі. Параметри розрізання можна змінити як для усіх, так і для окремих секторів, але не можна перемістити сектори розрізаної секторної діаграми вручну. Якщо передбачається витягнення секторів вручну, слід використати нерозрізану плоску або об'ємну секторну діаграму.

Приклад розрізаної плоскої або об'ємної секторної діаграми

ПОРАДА : Відомості про створення секторної діаграми див. в статті Відображення даних на секторній діаграмі.

На початок сторінки

Гістограми

На основі даних, упорядковані у рядки або стовпці на аркуші, можна побудувати гістограму. Гістограми ілюструють порівняння між окремими елементами.

Об’ємна гістограма

До гістограм слід звертатися, коли:

підписи осей доволі довгі;

відображувані значення – проміжки часу.

Існують такі підтипи гістограм:

Звичайна плоска та об’ємна гістограми. На звичайних гістограмах порівнюються значення між різними категоріями. Як правило, на звичайній гістограмі категорії відкладаються по вертикальній осі, а значення – по горизонтальній. На звичайній об’ємній гістограмі відображаються горизонтальні смуги об’ємного вигляду; відображення даних по трьох осях не використовується.

Звичайні плоска та об'ємна гістограми

Плоска та об’ємна гістограми з накопиченням. На гістограмах із накопиченням відображається відношення окремих елементів до цілого. На об’ємній гістограмі з накопиченням відображаються горизонтальні смуги об’ємного вигляду. Відображення даних по трьох осях не використовується.

Плоска та об'ємна гістограми з накопиченням

Нормовані плоска та об’ємна гістограми з накопиченням. На гістограмах цього типу відображається відсоткова частка кожного значення в загальному підсумку для різних категорій. На нормованій об’ємній гістограмі з накопиченням відображаються горизонтальні смуги об’ємного вигляду. Відображення даних по трьох осях не використовується.

Нормовані плоска та об'ємна гістограми з накопиченням

Горизонтальні циліндрична, конічна та пірамідальна діаграми. Для діаграм цього типу пропонуються такі самі звичайні, з накопиченням та нормовані з накопиченням різновиди, що і для гістограм із прямокутними смугами. Спосіб подання й порівняння даних у них такий самий. Єдина відмінність у тому, що в цих діаграмах замість горизонтальних смуг використовуються циліндри, конуси та піраміди.

Циліндрична, конічна та пірамідальна діаграми

ПОРАДА : Відомості про створення гістограм див. в статті Відображення даних на гістограмі.

На початок сторінки

Діаграми з областями

На основі даних, упорядкованих у рядки або стовпці на аркуші, можна побудувати діаграму з областями. Діаграми з областями підкреслюють величину змін у часі, і за їх допомогою можна привернути увагу до значення загальної суми за змінами. Наприклад, на основі даних, які представляють прибуток у часі, можна побудувати діаграму з областями, щоб підкреслити загальну суму прибутку.

Відображаючи суму даних, діаграма з областями також показує відношення частин до цілого.

Діаграма з областями

Існують такі підтипи діаграм з областями:

Плоска та об'ємна діаграма з областями Плоскі або об'ємні діаграми з областями показують тенденцію зміни значень із часом або залежно від даних інших категорій. Об'ємні діаграми з областями мають три осі (горизонтальну, вертикальну та вісь глибини), які можна змінювати. Як правило, замість діаграми з областями без накопичення варто використовувати графік, оскільки дані з одного ряду може бути закрито даними з інших рядів.

Плоска та об'ємна діаграми з областями

Діаграма з областями накопичення та об’ємна діаграма з областями накопичення. Діаграми з областями накопичення відображають зміну внеску кожного значення з часом або залежно від даних інших категорій. Об’ємна діаграма з областями накопичення відображається так само, але на ній області подаються в об’ємному форматі. Цей формат не є справжнім об’ємним відображенням даних – третя вісь значень (вісь глибини) не використовується.

Плоска та об’ємна діаграми з областями накопичення

Нормовані плоска та об’ємна діаграми з областями накопичення. На нормованих діаграмах з областями накопичення відображається відносна зміна відсоткового внеску кожного значення з часом або залежно від даних інших категорій. Нормована об’ємна діаграма з областями накопичення відображається так само, але на ній області подаються в об’ємному форматі. Цей формат не є справжнім об’ємним відображенням даних – третя вісь значень (вісь глибини) не використовується.

Плоска та об’ємна нормована діаграма з областями накопичення

ПОРАДА : Відомості про створення діаграми з областями див. в статті Відображення даних на діаграмі з областями.

На початок сторінки

Точкові діаграми

На основі даних, упорядкованих у рядки або стовпці на аркуші, можна побудувати точкову діаграму. Точкові діаграми відображають відношення між числовими значеннями в кількох рядах даних, або візуалізують дві групи чисел у вигляді одного ряду координат XY.

Точкова діаграма має дві осі даних і відображає один набір числових даних уздовж горизонтальної осі (осі x), а інший — уздовж вертикальної осі (осі y). Ці значення поєднуються в єдині точки й відображаються в нерівних інтервалах або групах. Точкові діаграми зазвичай застосовуються для відображення та порівняння числових значень, наприклад наукових, статистичних або інженерних даних.

Варто скористатися точковою діаграмою, якщо:

потрібно змінити масштаб горизонтальної осі;

потрібно показати цю вісь у логарифмічному масштабі;

значення для горизонтальної осі мають нерівні проміжки;

на горизонтальній осі є багато точок даних;

потрібно ефективно зобразити дані з аркуша, які включають пари або згруповані набори значень, і добрати незалежні масштаби точкової діаграми, щоб розкрити більше інформації про згруповані значення;

потрібно показати схожість між великими наборами даних, а не різницю між точками даних;

потрібно порівняти багато точок даних незалежно від часу — що більше даних включено до точкової діаграми, то кращим буде таке порівняння.

Щоб упорядкувати дані з аркуша в точкову діаграму, потрібно розмістити значення X в одному рядку або стовпці, а потім ввести відповідні значення Y в суміжному рядку або стовпці.

Точкова діаграма

Існують такі підтипи точкових діаграм:

Точкова діаграма лише з маркерами. На діаграмі цього типу порівнюються пари значень. Точкову діаграму з маркер даних, але без сполучних ліній слід використовувати, коли точок даних багато, і лінії між ними можуть ускладнити сприйняття. Цією діаграмою також можна скористатися, коли не потрібно показувати зв’язки між точками даних.

Точкова діаграма лише з маркерами

Точкова діаграма із гладкими лініями й точкова діаграма із гладкими лініями та маркерами. На діаграмі цього типу відображається плавна крива, яка з’єднує точки даних. Плавні криві можуть відображатися як із маркерами, так і без них. Від маркерів доцільно відмовитися, якщо точок даних багато.

Точкові діаграми із плавними лініями та маркерами й без маркерів

Точкова діаграма із прямими лініями й точкова діаграма із прямими лініями та маркерами. На діаграмі цього типу відображаються прямі сполучні лінії між точками даних. Прямі лінії можуть відображатися як із маркерами, так і без них.

Точкові діаграми із прямими лініями та маркерами й без маркерів

ПОРАДА : Відомості про створення точкової діаграми див. в статті Відображення даних на точковій або лінійчатій діаграмі.

На початок сторінки

Біржові діаграми

На основі даних, упорядкованих у рядки або стовпці на аркуші в певному порядку, можна побудувати біржову діаграму. Як видно з назви, біржові діаграми найчастіше застосовуються для ілюстрації коливань біржових цін. Однак ці діаграми можна використовувати також для наукових даних. Наприклад, за допомогою біржової діаграми можна проілюструвати коливання денних або річних температур. Щоб створити біржову діаграму, потрібно розташувати дані у правильному порядку.

Спосіб розташування даних для біржової діаграми дуже важливий. Наприклад, щоб створити просту біржову діаграму із трьома значеннями (найвищий, найнижчий, кінцевий курси), потрібно впорядкувати дані у стовпці, ввівши для них заголовки «Найвищий», «Найнижчий» і «Кінцевий», у такому самому ж порядку.

Біржова діаграма

Існують такі підтипи біржових діаграм:

Біржова діаграма з трьома значеннями (найвищий, найнижчий, кінцевий курси). Діаграми цього типу часто застосовуються для ілюстрації біржових цін. Вона потребує трьох рядів даних, розташованих у такому порядку: найвищий, найнижчий, а потім кінцевий.

Біржова діаграма із трьома значеннями (найвищий, найнижчий, кінцевий курси)

Біржова діаграма з чотирма значеннями (початковий, найвищий, найнижчий, кінцевий курси). Біржова діаграма цього типу вимагає чотирьох рядів значень, розташованих у правильному порядку (початковий, найвищий, найнижчий, а потім кінцевий курси).

Біржова діаграма з чотирма значеннями (початковий, найвищий, найнижчий, кінцевий курси)

Біржова діаграма з чотирма значеннями (обсяг, найвищий, найнижчий, кінцевий курси). Діаграма цього типу вимагає чотирьох рядів значень, розташованих у правильному порядку (обсяг, найвищий, найнижчий, а потім кінцевий курси). На ній відображається обсяг за допомогою двох осей значень: одна для стовпця, який відображає обсяг, а інша – для біржових цін.

Біржова діаграма з чотирма значеннями (обсяг, найвищий, найнижчий, кінцевий курси)

Біржова діаграма з п’ятьма значеннями (обсяг, початковий, найвищий, найнижчий, кінцевий курси). Діаграма цього типу вимагає п’яти рядів значень, розташованих у правильному порядку (обсяг, початковий, найвищий, найнижчий, а потім кінцевий курси).

Біржова діаграма з п’ятьма значеннями (обсяг, початковий, найвищий, найнижчий, кінцевий курси)

ПОРАДА : Відомості про створення біржової діаграми див. в статті Відображення даних на біржовій діаграмі.

На початок сторінки

Поверхневі діаграми

На основі даних, упорядкованих у рядки або стовпці на аркуші, можна побудувати поверхневу діаграму. Поверхнева діаграма корисна, якщо потрібно знайти оптимальні комбінації між двома наборами даних. Як на топографічній карті, кольори та візерунки показують області, що належать до одного діапазону значень.

Поверхневу діаграму можна створити, якщо обидві категорії та ряди даних є числовими значеннями.

Поверхнева діаграма

Існують такі підтипи поверхневих діаграм:

Об'ємна поверхнева діаграма Об’ємні поверхневі діаграми відображають зміну значень за двома вимірами у вигляді суцільної поверхні. Кольорові смуги на поверхневій діаграмі не відповідають рядам даних; вони лише показують відмінності між значеннями. Ця діаграма є об'ємним поданням даних, яке можна порівняти з гумовим аркушем, натягнутим на об'ємну стовпчасту діаграму. Вона зазвичай використовується для показу співвідношень між даними, які іншим чином важко помітити.

Об'ємна поверхнева діаграма

Каркасна об’ємна поверхнева діаграма Об’ємна поверхнева діаграма, яка відображається без кольору на поверхні, називається каркасною об’ємною поверхневою діаграмою. На такій діаграмі відображаються лише лінії.

ПРИМІТКА : Каркасна об'ємна поверхнева діаграма поступається наочністю звичайній, але вона корисна для швидкого відображення великих наборів даних.

Каркасна об'ємна поверхнева діаграма

Контурна діаграма. Контурні діаграми – це поверхневі діаграми у вигляді згори, подібні до плоских топографічних карт. На контурній діаграмі кольорові смуги відповідають певним діапазонам значень. Лінії на контурній діаграмі з’єднують інтерпольовані точки однакових значень.

Контурна діаграма

Каркасна контурна діаграма Каркасні контурні діаграми — це також поверхневі діаграми у вигляді згори. Каркасні діаграми не мають кольорових смуг на поверхні й відображають лише лінії.

ПРИМІТКА : Каркасні контурні діаграми поступаються в наочності звичайним. Замість них можна використовувати об’ємні поверхневі діаграми.

Каркасна контурна діаграма

ПОРАДА : Відомості про створення поверхневої діаграми див. в статті Відображення даних на поверхневій діаграмі.

На початок сторінки

Кільцеві діаграми

На основі даних, упорядкованих лише в рядки або стовпці на аркуші, можна побудувати кільцеву діаграму. Як і секторна діаграма, кільцева діаграма відображає співвідношення частин до цілого, але вона може містити кілька ряд даних.

Кільцева діаграма

ПРИМІТКА : Кільцеві діаграми важкі для сприйняття. Можливо, натомість варто скористатися гістограмою з накопиченням або лінійчатою діаграмою з накопиченням.

Існують такі підтипи кільцевих діаграм:

Кільцева діаграма. На кільцевих діаграмах дані відображаються в кільцях, причому кожне кільце відповідає ряду даних. Якщо в підписах даних відображаються відсоткові значення, їх сума в кожному кільці дорівнює 100%.

Кільцева діаграма

Розрізана кільцева діаграма. Подібно до розрізаної секторної діаграми, на розрізаній кільцевій діаграмі відображається частка кожного значення в цілому з акцентом на окремі значення, але вона може містити більше ніж один ряд даних.

Тип розрізаної кільцевої діаграми

ПОРАДА : Відомості про створення кільцевої діаграми див. в статті Відображення даних на кільцевій діаграмі.

На початок сторінки

Бульбашкові діаграми

На основі даних, упорядковані у стовпці на аркуші таким чином, що значення x внесені в перший стовпець, а відповідні значення y та значення розмірів бульбашок — у суміжні стовпці, можна побудувати бульбашкову діаграму.

Наприклад, дані можна впорядкувати, як показано в нижченаведеному прикладі.

Бульбашкова діаграма

Існують такі підтипи бульбашкових діаграм:

Бульбашкова та об’ємна бульбашкова діаграми. В обох типах діаграм порівнюються набори не з двох значень, а з трьох. Третє значення визначає розмір бульбашкового маркера. Бульбашки можуть відображатися в плоскому форматі або з об’ємним ефектом.

Бульбашкова та об'ємна бульбашкова діаграма

ПОРАДА : Відомості про створення бульбашкової діаграми див. в статті Відображення даних на бульбашковій діаграмі.

На початок сторінки

Пелюсткові діаграми

На основі даних, упорядкованих у стовпці або рядки на аркуші, можна побудувати пелюсткову діаграму. Пелюсткові діаграми порівнюють зведені значення з певної кількості ряд даних.

Заповнена пелюсткова діаграма

Існують такі підтипи пелюсткових діаграм:

Звичайна пелюсткова діаграма та пелюсткова діаграма з маркерами. На пелюсткових діаграмах із маркерами для окремих точок або без них відображаються зміни даних відносно центральної точки.

Звичайна пелюсткова діаграма та пелюсткова діаграма з маркерами

Заповнена пелюсткова діаграма. На заповненій пелюстковій діаграмі області, які охоплюють ряди даних, заповнюються кольором.

Заповнена пелюсткова діаграма

ПОРАДА : Відомості про створення пелюсткової діаграми див. в статті Відображення даних на пелюстковій діаграмі.

На початок сторінки

Інші типи діаграм, доступні в Excel

Якщо потрібний тип діаграми не вдається знайти у списку доступних типів, в Excel може існувати інший спосіб створення такої діаграми.

Наприклад, можна створити діаграми таких типів.

Діаграми Ганта та рухомі стовпчасті діаграми Для імітування цих діаграм можна використати один із наявних типів діаграм. Наприклад, гістограма може імітувати діаграму Ганта, а стовпчаста діаграма — рухому стовпчасту діаграму, яка описує мінімальні й максимальні значення. Додаткові відомості див. у статтях Відображення даних на діаграмі Ганта в Excel (англійською мовою) і Відображення даних на стовпчастій діаграмі.

Комбіновані діаграми Щоб зробити наголос на різних типах інформації на діаграмі, можна сполучити в ній два або кілька типів діаграм. Наприклад, сполучивши стовпчасту діаграму із графіком, можна отримати безпосередній візуальний ефект, який сприятиме наочності діаграми. Додаткові відомості див. у статті Відображення даних на комбінованій діаграмі (англійською мовою).

Організаційні діаграми Для створення організаційної діаграми, блок-схеми або ієрархічної діаграми можна скористатися графічним об'єктом SmartArt. Додаткові відомості див. у статті Створення організаційної діаграми.

Стовпчасті гістограми та діаграми Парето Для створення в Excel стовпчастої гістограми або діаграми Парето (відсортованої гістограми) можна скористатися засобами аналізу даних, які з'являються після інсталяції Пакета аналізу — надбудови до Excel, яка постачається разом із Microsoft Office або Excel. Додаткові відомості див. у статті Відображення даних на стовпчастій гістограмі (англійською мовою).

На початок сторінки