Користувач:Rubik2007/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Як працював БАНК у Середньовіччі???

[ред. | ред. код]
Державний банк.Бахмут

Почнемо з того, що таке БАНК- кредитно-фінансова установа, яка здійснює грошові розрахунки.

В епоху раннього середньовіччя банківська справа переживала занепад. Лише з розвитком торгівлі починаючи з ІХ століття в деяких Італійських місцях почалося економічне відродження. Одним із найбільш розвиненим містом у цій сфері була Флоренція, яка здобула свою перевагу за рахунок виготовлення золотих монет.

На відміну від флорентійців, венеціанські купці надавали перевагу внутрішньому ринку. Їхні кредитні операції зводилися до купівлі цінних паперів державної позики.

В Середньовіччі також не меншої популярності набули міняйли, по їхньму йменню не важко догадатися, що вони розмінювали гроші. Часто вони надавали також деякі банківські послуги. Але переважно гроші під проценти позичали не міняйли, а купці, які згодом об`єднувалися у великі групки. По закінченню цього терміну позика починала приности 20% річних. У Італії існували також морські позики. Купець чи судноплавник, вирушаючий у плавання отримував від кредитора певну суму. Ще в ХV столітті було засновано побожні банки. Це був інститут де надавали кредити людям, що не мали грошей і тому були змушені звертатися до лихварів. Ті хто потребували грошей могли взяти їх готівною без процентів проте під заставу цінних речей.

Висновок, та додаткова інформація:

*Монетне карбування золотих монет було запозичено у римлян.

*Кредити давали міняйли та купці.

*Вагоме місце в розвитку кредитних відносин посіла християнська релігія.

*Найбільш розвинена у торгвлі в Італії була Флоренція.

Інформацію було взято з: [1]