Користувач:Sanyco

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Самурай Чамплу - аніме - серіал Сін'ітіро Ватанабе . Також існує однойменна манга , адаптація серіалу. Фактично це два різні проекти, основні персонажі яких збігаються, але сюжетні лінії розходяться. Дія «Самурай Чамплу» відбувається в феодальної Японії епохи Едо , проте конкретний час умовно, цей світ у версії Ватанабе наповнений величезною кількістю анахронізмів і відсилань до сучасної культури. Таким чином, наприклад, деякі події говорять про середину XVII століття , поява таких історичних персонажів, як Міямото Мусасі (21 серія), Хисикава Моронобу (5 серія), в той час як інші вказують на кінець XVIII століття , а в 5 серії диктор розповідає про Ван Гога який жив у кінці XIX століття .

Слово «Чамплу» походить від перекрученого окинавського « тямпуру », що означає« змішаний ». В основному це слово вживається в значенні змішування харчових продуктів, але може мати і більш загальний сенс: щось, придумуйте прямо на ходу, швидка імпровізація. Ця назва відповідає стилю всього аніме: самураї то носять традиційний одяг, то спортивні костюми, селяни вранці займаються джоггингом , а по вулицях ходять то традиційні якудза , то з зеленими панковскими ірокезами. Завершує враження саундтрек, що складається в основному з композицій у жанрі хіп-хоп .

«Самурай Чамплу» - це історія трьох незнайомців ери Токугави, також відомої як Період Едо , які разом подорожують по Японії. Доля зводить разом цих трьох осіб: Мугена - бродячого вправного мечника і колишнього пірата, Дзіна - незворушного, стоїчного і майстерного ронина , і ФУП - юну і сміливу дівчину, яка мріє знайти загадкового самурая, що пахне соняшниками .

Посилання: Самурай Чамплу українською