Користувач:Sofa lux/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Пам'ятник Ігорю Ґереті[ред. | ред. код]

відкритий 25 вересня 2016 року о 12:00[2].
Пам'ятник Ігорю Ґереті

Пам'ятник освятив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Теодор (Мартинюк).

У відкритті пам'ятника взяли участь голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голови Тернопільської обласної та міських рад Віктор Овчарук та Сергій Надал, викладачі та учні Тернопільської обласної експериментальної школи мистецтв імені Ігоря Ґерети, друзі, побратими Ігоря Ґерети й кілька сотень тернополян.

Пам'ятник Небесній сотні

Пам'ятник небесній сотні[ред. | ред. код]

У Тернополі сьогодні на майдані Героїв Євромайдану відкрили пам’ятник Героям Небесної Сотні. Читайте також У Тернополі відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО земляку (фото) Як передає кореспондент УНІАН, участь у відкритті взяли керівники міста та області, військові, представники духовенства, політичних та громадських організацій, пересічні тернополяни. Попередньо на Театральному майдані відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України та свята Покрови, після яких близько тисячі присутніх колоною вирушили центральними вулицями міста на майдан Героїв Євромайдану. Там священики освятили пам’ятник.

Пам'ятник незалежності України[ред. | ред. код]

Авторами тернопільського пам’ятника Незалежності є скульптор Іван Сонсядло та архітектор Данило Чепіль. Скульптура жінки, яка тримає в руках лелеку, виготовлена із бронзи. А нижня частина пам’ятника зроблена з українського граніту. Сам колоноподібний постамент зроблений зі світлого граніту, який спеціально привезли з Китаю.