Користувач:St.Academia/Київська Академія наук ("Столична академія")

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Київська Академія наук («Стол́ична академія»)

[ред. | ред. код]

Київська Академія наук створена 20 лютого 1996р.

«Київська Академія наук» (на далі Академія) – об'єднання – вчених, винахідників і працівників освіти, медицини, культури і мистецтва, чиї ідеї і праці випередили існуючий рівень науки, техніки і мистецтва.

Мета:

[ред. | ред. код]

Основною метою діяльності Академії є розвиток наукової діяльності, фундаментальних та прикладних досліджень, об’єднання і захист інтересів вчених, винахідників і працівників освіти, медицини, культури і мистецтва. Підтримка культурної спадщини та створення сприятливих умов для розвитку та освіти молодого покоління.

Керівні органи академії:

[ред. | ред. код]

Вищим керівним органом Академії є Загальні збори. В період між Загальними зборами вищим керівним органом є Президія Академії, яка здійснює керівництво її діяльністю і представляє Академію у відносинах з державними, громадськими і іншими організаціями, підприємствами, а також фізичними особами.

Члени Академії:

[ред. | ред. код]

До складу Академії входять індивідуальні та колективні члени. Асоційованими індивідуальними членами Академії можуть бути громадяни України та іноземні громадяни. Колективними членами Академії можуть бути колективи організацій, установ, підприємств незалежно від форми власності, які визнають Статут Академії, її цілі та активно працюють для їх виконання.

Діяльність академії:

[ред. | ред. код]

Протягом багатьох років Академія об’єднує носіїв новітніх ідей і розробок, сприяє розвитку їх робіт та впроваджує їх в життя. Виховує добре освіченого і культурного громадянина України шляхом навчання і виховання талановитих дітей і молоді для всебічного і гармонійного розвитку, збереження і зміцнення їх фізичного та духовного здоров′я.