Користувач:Vika1990

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

'''Онуора Нзекву'''( 9 липня 1975, Лагос , Нігерія) - відомий український дефектолог та модельєр дитячих будинків.

Молоді роки[ред. | ред. код]

Народився у 1970 році на околицях м.Лагос. Онуора Нзекву отримав домашню освіту. У 1990 році поступив до середньої школи. А у 1994р. виграв сертифікат на навчання в НПУ ім. Драгоманова та виїхав з Нігерії.

Навчання[ред. | ред. код]

Навчався Онуора Нзекву на факультеті Дефектологія доволі успішно з 1994 до 2000 років, так як постійно подорожував та виїзджав з країни. Закінчивши університет Онуора Нзекву зрозумів, що його покликання бути модельєром, а саме модельєром котячих будиночків.

Кар'єра[ред. | ред. код]

На даний момент Онуора Нзекву працює в компанії "Timoshenko" успішно створюючи свої шедеври.

Творча діяльність[ред. | ред. код]

Котячі будиночки Онуора Нзекву декоровані яскравими тканинами, отримали широке визнання і виставлялися в багатьох музеях у всьому світі. Так, його роботи містять музеї Сучасного мистецтва в Нью-Йорку, лондонському Музеї Вікторії і Альберта і Музеї декоративного мистецтва в Парижі. Будиночки для домашніх улюбленців від Онуора Нзекву прикрашали апартаменти таких знаменитостів як Жоржа Помпіду, Франсуа Міттерана, є частиною інтер'єру президента Франції Ніколя Саркозі. На думку Саркозі, Онуора "перетворив дизайн звичайних котячих будиночків на форму мистецтва".