Користувач:Volodymyr88LVA/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Громадська організація – Фонд «Новотех»


Громадська організація – Фонд «Новотех» (англ. Publie Association – Foundation “Novotech”) – неприбуткова громадська організація (скорочене найменування – Фонд «Новотех», англ. Fund “Novotech”), створена 28 грудня 1995 року з метою сприяння розвитку і впровадження новітніх технологій на основі генерування істинних знань та єдності спільних інтересів своїх членів, а також проявлення стану високих моральних і духовних цінностей людини.

Громадська організація – Фонд «Новотех» (далі Фонд) на добровільних засадах об’єднує позитивно — мислячих, талановитих людей для плідної співпраці, створюючи в рамках чинного законодавства організаційно-правові, матеріально-фінансові та інші умови, які мотивують/стимулюють і заохочують авторські/творчі та науково-дослідницькі колективи реалізовувати інноваційну діяльність.


Ідея Фонду

Створення інвестиційно-інноваційних умов для впровадження у вітчизняне виробництво винаходів, ноу-хау, корисних моделей, промислових зразків, торгових марок та сприяння/реалізація пріоритетних інноваційних Програм та Проектів.


Діяльність Фонду

Фонд здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України, Законів України «Про інвестиційну діяльність», «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про інноваційну діяльність», «Про державне регулювання діяльності у сфері трансферу технологій», «Про благодійну діяльність», «Про громадські об’єднання», Статуту Фонду, чинного законодавства України та законодавства тих країнах в яких здійснюється патентування винаходів і реалізуються об’єкти права інтелектуальної власності, а також відповідно до міжнародного законодавства.

Фонд створюється і діє на засадах добровільності, рівноправності своїх членів, самоврядування, законності, виборності, гласності в роботі та підзвітності керівних органів Фонду та його членів.

Статутна діяльність Фонду поширюється і діє на території України, а також на території інших країн у яких було створені Фондом філії та представництва.


Мета Фонду


Акумулювати і примножувати організаційно-правові, інтелектуально-інформаційні, фінансово-матеріальні ресурси для інвестування їх у Програми/Проекти, структури та роботи згідно з напрямками діяльності та захищати правові, соціальні, економічні, екологічні та інші інтереси життєдіяльності своїх членів та фізичних, юридичних осіб, а також сприяти творчій, науково-технічній, підприємницькій і виробничій діяльності.


Напрямки інвестиційно-інноваційної діяльності Фонду


1. Об’єднання талановитих і творчих людей для здійснення активно-позитивних дій самореалізації, які сприяють матеріалізації істинних знань з метою колективно-цільового акумулювання і використання ресурсних активів на розвиток науки, культури, мистецтва, духовності та вирішення питань соціально-економічного, гуманітарного забезпечення життєдіяльності членів Фонду.

2. Цільове залучення інвестиційно-інноваційних ресурсів і використання їх для проведення робіт, послуг, пов’язаних із патентним захистом, оцінкою об’єктів права інтелектуальної власності та доведенням винаходів до стадії промислового впровадження.

3. Сприяння проведенню науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, маркетингових досліджень, проектних архітектурних та дизайнерських робіт.

4. Виготовлення дослідних і промислових зразків конкурентоспроможної продукції; розробка та використання альтернативних джерел енергії.

5. Впровадження новітніх технологій у промислове виробництво, переробку екологічно чистої сільськогосподарської продукції та продуктів харчування.

6. Прийняття участі в законодавчо-творчих ініціативах для розробки законопроектів, нормативних актів в сфері регулювання організаційно-правових відносин в творчо-просвітницькій, науково-технічній, інвестиційно-інноваційній діяльності, що сприятиме і буде мотивувати, стимулювати процес примноження інтелектуального і морально-духовного капіталу.

7. Сприяння організації, проведенню та прийняття участі у міжнародних конференціях, конкурсах, салонах, виставках тощо.

8. Стимулювання та матеріальне заохочення членів Фонду в навчанні, перепідготовці, стажуванні на території України та закордоном для отримання нових знань, вчених звань, наукових ступенів в процесі розвитку науки, культури, мистецтва та духовності;

9. Захист інтересів членів Фонду та системне забезпечення інформаційної безпеки реалізації Програм/Проектів;

10. Надання інформаційно-консультативних, юридичних послуг для популяризації членами Фонду добровільно розвивати рекомендований інноваційно-інформаційний маркетинг;

11. Створення, модернізація, експлуатація і обслуговування власних комунікаційних комп’ютерних систем, мереж та розробка програмного забезпечення передачі, зберігання, захисту і використання інформації;

12. Створення високотехнологічних способів експлуатації екологічно замкнутих систем зберігання, отримання та відновлення — води, харчових продуктів і природних ресурсів;

13. Створення, будівництво і експлуатація високоефективних еко-енергетичних комплексів життєдіяльності та переробки побутових і промислових відходів;

14. Здійснення видавничої діяльності, заснування власних засобів інформації;

15. Реалізація міжнародних екологічних Проектів/Програм оздоровлення людей та продовження їх активно-продуктивного довголіття; благодійна діяльність;

16. Розробка та реалізація науково-практичної і національно-планетарної програми «Воля-Проявляти-Світ/ло»;

17. Розробка та реалізація науково-практичного і національно-планетарного проекту «Народна Толока»;

18. Відродження об’єднаного Козацького Руху, українських народних традицій та Звичаєвого Права вільних людей, що сприяє розвитку, зміцненню та процвітанню кожної сім’ї і в цілому всієї єдино-духовної цивілізації та популяризує розвиток спортивно-культурної, морально-духовної, науково-просвітницької та інноваційно-виробничої діяльності;

19. Проведення організаційно-практичних заходів, які сприяють високопатріотичному вихованню молоді на принципах: зростання високодуховної моральності, здійснення активно-позитивних дій самореалізації, єдності індивідуальних інтересів в планетарній співпраці та гармонійного розвитку особистості в еко планетарній системі;

20. Створення світової мережі іміджевих інноваційних, творчо-просвітницьких, мистецьких і духовно-гармонійних Центрів розвитку людини та здійснення організаційно-практичних, матеріально-фінансових заходів, що сприяє повноцінному функціонуванню життєдіяльності особистості.


Керівництво Фонду


Вищим керівним органом Фонду є Загальні Збори Фонду. Вони скликаються один раз на рік та/або із-за необхідності прийняття важливих колективних, організаційно-правових та нормативно-законотворчих рішень. Збори вирішують основні питання діяльності Фонду.

В період між Зборами вищим керівним органом Фонду є Президент Фонду – Бельдій Микола Миколайович (нар. 31.07.1969 р.).

Проекти Фонду

1. “Квантова-хвильова технологія передачі багатоканального зв’язку”.

2. “Квантова-хвильова технологія отримання електричної енергії із вільного простору”.