Користувач:Xkbz

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Маючи професійну необхідність щоденно переглядати багато інформації, переважно іноземними мовами, вважаю за доцільне ділитися з іншими матеріялом, неприсутнім в україномовному просторі. Вікіпедія для мене - місце де я залишаю інформацію, яка може бути корисна українському читачеві.

Так, Українська Вікіпедія досить нерозвинута, проте вона вже зараз стоїть в аванґарді україномовних сайтів. Цей ресурс є важливим кроком україномовного інтернета. Завдяки вільній ліцензії матеріялів Вікіпедії, вони можуть вільно копіюватися, послуговуючи основою для нових й розвитком старих украномовних вебмайданів, породжуючи тим самим нову генерацію україномовного інтернету.

Розважаючи сказане вище, можно впевнено говорити про цінність цього ресурсу.

Я хочу привернути увагу державних органів до важливості й цінності цього ресурсу, який стає основою для нових сайтів української мережи, й акумулює загальне знання українською мовою. Здебільшого в Вікіпедію дописують освічені люди, або студенти шкіл та ВУЗів.

Як й інші цінності проект потребує захисту й уваги. Небезпека можу бути з боку простого закриття проекту, який базується у США, так й дій деструктивних, антиукраїнських сил в українському суспільстві й за його межами. Тому я рекомендую робити копії цього вільного ресурсу деяким державним органам, й моніторити проект. Такою організацією може бути СБУ. Мої слова є офіційним зверненням до держаних установ.


Матеріал по Ahonc.