Користувач:Yana Terry/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Поттероманія

[ред. | ред. код]

Поттероманія - соціальне явище, яке набуло своєї відомості завдяки виходу кінострічки "Гаррі Поттер і філософський камінь"(2001), створеній на основі роману Джоан Роулінг. Ця соціальна течія популярна серед підлітків (10-14 років).

Так що ж себе представляє Поттероманія?

Як було зазначено вище, це суспільна течія, яка базується на "поклонінні" Гаррі Поттеру. Завдяки Джоан Роулінг, історії про хлопчика зі шрамом на лобі стали популярні в усьому світі. Після виходу цієї книги, а потім фільму, безліч не тільки дітей, а й дорослих почали захоплюватися цим героєм. Батьки почали одягати своїм дітям круглі окуляри та шарфи з бордовими та жовтими смугами, що символізували причетність до факультету Гріффіндор, на якому навчався Гаррі Поттер. Опісля, самі діти теж почали наслідувати цього підлітка-чарівника, роблячи собі таку ж саму стрижку, як і у нього, надагаючи светри з символікою Хогвартсу та носячи рюкзаки з лейбами цієї магічної школи. також великої популярності набули так звані "Шахи Гаррі Поттера". Їх особливість полягала у тому, що шахи переставлялися не за допомогою руки людини, а за допомогою наказів, які людина надавала фігуркам. Помітивши таку тенденцію серед молоді, видавництво почали друкувати журнали про Гаррі Поттера, у яких описували його пригоди та закляття. Особливість цього журналу полягала ще в тому, що у кожному номері був "подарунок" у вигляді чарівної палички та однієї фігурки з колекції "Шахів Гаррі Поттера". З кожним наступним номером у "подарунок" входила інша фігурка. Але, коли всі номера з фігурками закінчилися, то видавництво не продовжило розвивати далі тему Гаррі Поттера і в результаті цей проект закрили.

Поттероманія сьогодні

Поттероманія і досі популярна серед підлітків, для деяких вона стала способом життя, хоч її основна хвиля відомості вже вщухла. Діти досі беруть собі за "ідола" Гаррі Поттера і наслідують його стиль та вивчаючи "магічні закляття".

[1]