Користувач:Yaroslav Fediuk/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Зебулон Б. Венс

[ред. | ред. код]

Зебулон Б. Венс (народився 13 травня 1830, округ Банкомб, Північна Кароліна, США - помер 14 квітня 1894, Вашингтон), представник Північної Кароліни, губернатор і сенатор за часів Громадянської війни та Реконструкції США.

[ред. | ред. код]

Венс вивчав право в Університеті Північної Кароліни і деякий час практикувався в Ешвіллі. Обраний у 1854 році членом Палати громад Північної Кароліни від партії вігів, у 1858 році Венс отримав місце в Палаті представників США, балотуючись за списком партії "Нічого не знаю". Однак з початком Громадянської війни він перейшов на бік Конфедерації та організував власну військову компанію.

У 1862 році Венс балотувався на посаду губернатора Північної Кароліни і виграв переобрання у 1864 році. У травні 1865 року він здався федеральним військовим властям і незабаром після цього був ув'язнений у Вашингтоні. 1867 року Венс був помилуваний і незабаром знову занурився в політику. У 1870 році він був обраний до Сенату США, але радикальні республіканці відмовилися дозволити йому зайняти своє місце.

У 1876 році Венс знову був обраний губернатором Північної Кароліни, що ознаменувало кінець правління урядів Реконструкції в цьому штаті. Після двох років свого чотирирічного терміну він був обраний до Сенату США і зайняв своє місце 18 березня 1879 року. Переобраний двічі (на терміни, що починалися в 1885 і 1891 роках), він виступав проти захисного тарифу, системи внутрішніх доходів, реформи державної служби та скасування закону Шермана Срібного. Його ім'я не асоціюється з жодним конструктивним законодавством.