Користувач:Yevgeniia Smirnova/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Смірнова Євгенія Ігорівна[ред. | ред. код]

Смірнова Євгенія Ігорівна (народилася 22 січня 1988 року, Україна) — громадська діячка, засновниця ГО «Small Heart with Art», волонтерка та авторка першої соціальної франшизи в Україні й світі.

Освіта:[ред. | ред. код]

2014 Сотбіс, Лондон, Інвестиції в сучасному мистецтві

2011 – 2012 Language learning school Manhattan Language, Нью-Йорк, США, навчання англійській мові

2010 – 2012 Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Київ (мистецтвознавець, диплом з відзнакою)

2007 – 2010 Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, Київ, (менеджмент виставкової справи, диплом з відзнакою)

2005 – 2009 Національний авіаційний університет, Київ (психологія)

Кар’єра:[ред. | ред. код]

2014 року заснувала ГО «Маленьке серце з мистецтвом» («Small Heart with Art»), яка допомагає ВІЛ-інфікованим, хворим на СНІД дітлахам та відкриває школи в лікарнях.

Євгенія активно співпрацює з МОН та МОЗ, впроваджує освітні програми в лікарнях, реалізовує соціальні ВІЛ-проєкти та спільно з телеканалом 1+1 і проєктом «Здійсни мрію» допомагає важкохворим дітям.

2014 року разом із колегами запустила освітню програму на базі НДСЛ «Охматдит», яка згодом переросла в Школу Супергероїв. Щоб кожен маленький пацієнт стаціонару міг отримати освіту і нові знання та досвід, не перериваючи лікування. Ідеєю для проєкту Школа Супергероїв стала власна мотиваційна фраза Євгенії: «Лікарня – це час можливостей!».

Протягом 2018 року разом з командою працювала над створенням першої в світі соціальної франшизи -  "Школа Супергероїв: посібник із втілення", яку презентувала вже 19 лютого 2019 року. Наступна школа відкрилася у жовтні 2019 року в місті Житомир.

Наразі активно працює над розвитком франшизи Школи Супергероїв по всій Україні та світу, планує відкрити перший в столиці безкоштовний коворкінг для волонтерів та створити їх професійне ком’юніті в Україні.

Арт-досвід:[ред. | ред. код]

Тривалий час до волонтерської діяльності працювала в мистецькій сфері. Має унікальний досвід роботи з художниками та українськими галереями:

  • Керувала галереєю «Бехтеровка» (Київ, 2015)
  • Працювала над власним проєктом «Art Namet» (Київ, 2014)
  • Була директором галереї «Триптих» (Київ, 2014)
  • Працювала на посаді арт-директора в галереї «Татьяна Mironova Gallery» (Київ, 2010 – 2011)
  • Організовувала простір, роботу з художниками та виставки, як арт-менеджер у галереї «Da Vinci» (Київ, 2006 – 2008)
  • Була менеджером галереї в «Мистецькому Арсеналі» (Київ, 2007 – 2008)
  • Працювала з vip-клієнтами та організовувала виставки й рекламні кампанії в Міському музеї «Духовні скарби України» (2005 – 2006)


Захоплення та інтереси:[ред. | ред. код]

Постійно вивчає арт-простір України, колекціонує роботи українських авторів. Захоплюється балетом та сучасною літературою.

Завжди слідкує за новаціями в освіті та активно застосовує їх на базі Школи Супергероїв. Керувала проєктом «Positive Life», який мав на меті привернути увагу до проблем ВІЛ-інфікованих людей в Україні та посилити зв’язки організацій, які займаються підтримкою людей з ВІЛ/СНІДом.

Додаткова інформація:[ред. | ред. код]

Входить до Опікунської ради НДСЛ «Охматдит» та два роки поспіль 2017-2018 була в Громадській раді при Печерській районній в м. Києві державній адміністрації. Отримала нагороди «Жінка року» (2016) та «Волонтерка року» (2016) у Печерському районі (Київ).

Співпрацює з телеканалом 1+1 та проєктом «Здійсни мрію».

Особисте життя:[ред. | ред. код]

заміжня за Володимиром Жовтяком.