Користувач:Yuri V./eur

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Маніфест[ред. | ред. код]

Тут будуть запити на створення статей Енциклопедії української трансформації (ЕУТ):

Вікіпедія:Запити_на_статті/Енциклопедія української трансформації,

Під Українською трансформацією ми розуміємо започаткований Майданом процес системних змін усіх сфер українського життя, перехід українського суспільства у інформаційну еру, знаходження сучасних форм народовладдя. Деякі з цих форм вже знайдені у Європі, тому ми їх запозичимо (але дотримуючись техніки безпеки, як при переливанні крові, при запозиченні з інших цивілізацій). Деякі, немає сумніву, вперше у світі будуть створені саме в Україні.

Синонімічні терміни: Українська революція (2014), Українське перетворення, Метаморфоза України. Термін «трансформація» обраний для єдності з міжнародним терміном «en:transformation», та (вирішальний аргумент) для використання глибинних аналогій з теорією електромагнетизму.

Автором Вікіпедії, за її правилами, може бути будь-хто, хто може написати, дотримуючись правил Вікіпедії, нову статтю, чи покращити вже написану. Навіть аноніми.

Як і у Вікіпедії, автором ЕУТ може бути будь-хто, хто може написати, суворо дотримуючись правил Вікіпедії, нову статтю, чи покращити вже написану. Тому ця енциклопедія матиме мільйони авторів. Вона буде створена потягом народу, який відчув волю, до системного оновлення усіх форм суспільного життя. Цей потяг був розбурханий Майданом, прискорений громадянськими конфліктами, посилений війною. Енергія спільноти вільних авторів — далеко не те саме, що революційна енергія безликої темної народної маси, яка із засліпленими душами йде за просвітленими геніальними провідниками / вождями / фюрерами / лідерами тощо.

Таким чином, за правилами Вікіпедії, процес написання ЕУТ — це, по суті, система загальнонаціонального діалогу. Кожен бажаючий може поставити питання, якщо якесь твердження викликає незгоду чи сумнів, і з часом у чемному діалозі отримати на це питання вичерпну для усіх учасників діалогу відповідь.

За моїми висновками, Вікіпедія є стрижень та прообраз майбутнього суспільства. Так само, ЕУТ немов те насіння, з якого виросте нова Україна.

На відміну від мовної української Вікіпедії, ЕУТ — енциклопедія для України. Тому її статті, по можливості та у разі необхідності, мають бути перекладені на ті мови та унормовані діалекти, якими вільно володіють громадяни України, які не володіють українською мовою, щоб усі вони мали не лише право, але й можливість бути авторами ЕУТ. Лише так ми дійдемо всенаціонального порозуміння (консенсусу).

Необхідно забезпечити, щоб автором ЕУТ міг бути кожен, хто щиро бажає будувати Україну, де б він не жив і якою б мовою не говорив. Образно кажучи, тоді автором ЕУТ буде не лише весь український народ, в Україні та в усьому світі сущий, а увесь світ. Тут буде всесвітня правда українського народу, новітня онлайнова Руська Правда XXI сторіччя. Бачення України, її проект у майбутнє. Це буде енциклопедія розбудови нової України, розвитку нової, трансформованої (преображенної) української нації.

Кожна правка у статтю енциклопедії вноситься консенсусом редакторів, що ця правка є корисною. Звісно, деякі учасники некомпетентні, деякі надто зарозумілі, деякі мають конфлікт інтересів, є взагалі вандали. За дотриманням правил будуть слідкувати обрані модератори, контролери та інші невдовзі сформовані органи влади, обрані чи визначені спільнотою активних авторів ЕУТ. На початку ці функції будуть виконувати органи управління української Вікіпедії (укрвікі, чи uk-wiki).

Тут будуть дуже складні суперечки, але у дусі поваги один до одного. Це енциклопедія порозуміння усіх, хто працює з бажанням принести добро та щастя Україні.

Заходьте сюди працювати з пієтетом та розумінням, що Ви творите велику справу. Це буде енциклопедія розбудови нової України. «Молімося так, наче усе залежить од Нього. Працюймо так, наче усе залежить од нас» (Блаженнійший Любомир, 8 грудня 2013, Майдан).

Ми сподіваємося, що дуже скоро ЕУТ зможе служити щоденним надійним орієнтиром у нинішньому вирі подій. Зараз (зокрема, внаслідок застосування новітніх методів інформаційної війни) нерідко навіть у досвідчених політиків голова обертом йде. Є реальна небезпека, що ми можемо потрапити у безвихідь інформаційної «чорної діри».

Тут народ детально розгляне усі звинувачення на адресу політиків режиму Януковича. Розбереться, хто у світі є щирі друзі, а хто розглядає народ як психомасу, і холодно маніпулює технологіями, які затьмарюють свідомість. Серед усіх звинувачень, дуже схоже, є несправедливі. Це не зможе зробити жоден суд. Суддю можна залякати / натиснути / підкупити / відсторонити / убити. Суддя психологічно дуже залежить від свого оточення, від того, як його рішення сприймуть близькі та друзі.

Лише народ, коли він є від Бога і слухає Бога (Ів. 8:47), може судити та говорити чисту правду. Девізом ЕУТ можуть бути слова, які написав на плакаті Сергій Нігоян: «Голос народа є голос Бога».

Тут, нарешті, вислухаємо правду про те, що ж Україні хоче сказати Донбас. Тут Донбас, коли зможе, почує правду про Україну. Терористи — це люди, які втратили надію, що їх почують. Можливо, саме тому вони не хочуть і не можуть чути інших. Тут кожен, наче у дзеркалі, у діалогах з тими, кому він довіряє, побачить себе та очиститься од бруду в душі та хибних уявлень у свідомості. Це припинить повстання на сході Україні та об'єднає народ проти дійсних ворогів та холодних маніпуляторів. Війна відбувається тоді, коли люди, образно кажучи, йдуть проти волі Божої. «Пізнайте правду, і вона зробить вас вільними». «Любіть ворогів своїх». Це революція у свідомості, преображення душ.

Тут будемо досягати консенсусу щодо призначень на усі посади, нагород та люстрацій.

Але, якщо суворі правила Вікіпедії будуть порушуватися, дзеркало буде кривим.

Тому найважливіші, кого будемо визначати та навчати — це ті, хто здатен вчасно помічати найменші викривлення дзеркала Енциклопедії.

Технічно, тимчасово ЕУТ розташовуватиметься на серверах Вікіпедії. Я прошу будь-кого звернутися до Фонду Вікімедіа за згодою. На жаль, я не бездоганно володію англійською мовою, і інколи припускаю ляпи, які зараз неприпустимі.

З часом ЕУТ буде перенесена на власні сервера, надійно захищені від стороннього втручання (вандалів / хакерів / диверсантів / спецслужб тощо).

Сподіваємося, що Верховна Рада, Уряд та меценати Україні, які зараз дають багато мільярдів на війну (які, за чутками, наполовину йдуть на надприбутки олігархів), подбають про те, що забезпечити надійний захист миру та усіляку підтримку конструктивному обговоренню проектів мирного будівництва.

Кошти на розбудову ЕУТ тимчасово просимо надсилати на Вікімедіа Україна|вказані тут рахунки Вікімедіа Україна (ВМУА). З часом, при потребі, буде створено власний фонд.

Найперша стаття, яку я пропоную — Кандидати на посаду Міністра оборони України. Прошу давати характеристики. Гадаю, після сьогоднішньої ночі тут буде абсолютний консенсус. Плекаю надію, навіть з Донбасом. Звісно, усім, хто не пройде, ми чемно подякуємо. Кожен чесно робив те, чому його вчили вчителі та життя. «Якби ми вчились так, як треба …»

Друга тема, яку я пропоную — Структура і напрямки розподілу фінансування на війну в Україні. Це може бути декілька статей. Вони унеможливлять найменші шпарини як для безконтрольного дерибану, так і для безпідставних підозр. «Довіряй, але перевіряй».

Реформа армії за швейцарським зразком (facebook).

Народ, згідно із Конституцією, має право будь-коли безпосередньо взяти владу у свої руки. Берімо її.

За перемогу світла над пітьмою, добра над злом, миру над війною!

Слава Україні!

«Де двоє в ім’я Моє, там і Я серед них».

То ж із Богом поміж нас, до спільної справи!

20 та 27 серпня отримав благословення на справи, які зупинять війну в Україні. Я, перший редактор, як це прийнято у Вікіпедії, не пишу тут своє ім'я. Я наче та мала мишка, яка допомагає витягти ріпку.

Перша підготовлена до публікації редакція: 18:17, 30 серпня 2014 (за київським часом).

Пасіонарії[ред. | ред. код]

Дивна випадковість загнала найактивніших українських громадян-добровольців із батальйонів самооборони "Донбас", "Дніпро", "Світязь", "Херсон" та "Миротворець" під Іловайськом у глухий вогненний котел. Там їх потихеньку вбивають.

І не одразу скажеш хто