Користувач:ZyFL

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

П.І.Б.: Вовченко Даниїл Олегович


Дата народження: 16.11.2002

Місце навчання: Одеська Гімназія №8

Клас (на 2019 -2020 рік) : 7(11)-М

Улюблені предмети: Відсутні

Захоплення: психологія, волейбол

Курс "Інформаційна безпека"

[ред. | ред. код]

Урок 1

[ред. | ред. код]

Основні поняття в області безпеки інформаційних технологій

https://drive.google.com/open?id=1iBTtJDI9c6c48REI0nSRahidrgBwlspb

Урок 2

[ред. | ред. код]
Інформація та інформаційні відносини. Суб'єкти інформаційних відносин, їх інтереси та безпека, шляхи нанесення їм шкоди. Безпека інформаційних технологій.

Урок 3

[ред. | ред. код]

Загрози безпеці інформації в автоматизованих системах. Основні джерела і шляхи реалізації загроз безпеки та каналів проникнення і несанкціонованого доступу до відомостей та програмного коду.

[ред. | ред. код]

«крадіжка особистості»-злочин, при якому незаконно використовуються персональні дані людини для отримання матеріальної вигоди. Англійський термін з'явився в 1964.


Автоматизовані системи-сукупність керованого об'єкта й автоматичних керуючих пристроїв, у якій частину функцій керування виконує людина. АС являє собою організаційно-технічну систему, що забезпечує вироблення рішень на основі автоматизації інформаційних процесів у різних сферах діяльності (управління, проектування, виробництво тощо) або їх поєднаннях.


Комп'ютерні віруси-комп'ютерна програма, яка має здатність до прихованого самопоширення. Одночасно зі створенням власних копій віруси можуть завдавати шкоди: знищувати, пошкоджувати, викрадати дані, знижувати або й зовсім унеможливлювати подальшу працездатність операційної системи комп'ютера.


Шкідливе програмне забезпечення- програмне забезпечення, яке перешкоджає роботі комп'ютера, збирає конфіденційну інформацію або отримує доступ до приватних комп'ютерних систем.


Інтернет-шахрайство - заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою.


Спам-розсилки, несанкціонований доступ до інформаційних ресурсів та інформаційно-телекомунікаційних систем - масове розсилання кореспонденції рекламного чи іншого характеру людям, які не висловили бажання її одержувати.


Бот-мережі-це комп'ютерна мережа, що складається з деякої кількості хостів, із запущеними ботами — автономним програмним забезпеченням.


DDoS-атаки-напад на комп'ютерну систему з наміром зробити комп'ютерні ресурси недоступними користувачам, для яких комп'ютерна система була призначена.


Крадіжка коштів- злочин, що полягає у таємному викраденні чужого майна

Урок 4

[ред. | ред. код]

Основні ненавмисні і навмисні штучні загрози. Технічні засоби добування інформації. Програмні засоби добування інформації.


Урок 5

[ред. | ред. код]

Об'єкти захисту. Види заходів протидії загрозам безпеки. Переваги та недоліки різних видів заходів захисту. Основні принципи побудови системи безпеки інформації в автоматизованій системі. https://drive.google.com/open?id=13qy-hS5vzqNX3cFBv4mnr41g84Oa2PBdea-d3wqDziA


https://drive.google.com/open?id=1BzXuTneyZNlLhk-OYmveqjRp84C6hSxoW7OJ9nE5qUc

Урок 7

[ред. | ред. код]

Основні захисні механізми, які реалізуються в рамках різних заходів і засобів захисту. Ідентифікація та аутентифікація користувачів. https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3c60c6e303eb

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=1e2d478d6f2a