Куала-Лумпур Сіті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Куала-Лумпур Сіті
Повна назва Kuala Lumpur City Football Club
Прізвисько The City Boys[1][2]
Коротка назва КЛ Сіті ФК
Засновано 1974
Населений пункт Малайзія Куала-Лумпур, Малайзія
Стадіон «Куала-Лумпур»[en]
Вміщує 18 000
Власник Футбольна асоціація Куала-Лумпур[en]
Президент Шахідан Касім[en]
Головний тренер Боян Ходак[en]
Ліга Ліга Супер Малайзії
2021[en] 6 (12)
Вебсайт kualalumpurfootball.com
Домашня
Виїзна

«Куала-Лумпур Сіті», відомий просто як «КЛ Сіті ФК» — малайзійський професійний футбольний клуб із міста Куала-Лумпур. Клуб бере участь у Суперлізі Малайзії, вищому рівні малазійського футболу, і був заснований у 1974 році Футбольною асоціацією Куала-Лумпура (KLFA). Пізніше він був перейменований на Куала-Лумпур ФА та Куала-Лумпур Юнайтед, перш ніж перейменувати його на поточну назву в 2021 році.

«Куала-Лумпур Сіті» виграв два титули чемпіонату Малайзії, чотири Кубки Малайзії, три Кубки Малайзії, та три Малайзійських Благодійних Шилда. Він також двічі грав на групових етапах клубного чемпіонату Азії.

Після його заснування між Куала-Лумпуром і Селангором виникло запекле суперництво в основному через їхнє географічне розташування. Битву між цими двома командами часто називають дербі долини Кланг, яке було відновлено в сезоні 2010 року після того, як «Куала-Лумпур» закінчив семирічний період у другому дивізіоні, вийшовши в Суперлігу Малайзії. У 2012 році «Куала-Лумпур» опустився до другої ліги малайзійської прем'єр-ліги, а наступного, 2013 року, «Куала-Лумпур» вперше у своїй історії опустився до третьої ліги малайзійської ліги FAM.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The City Boys have issues with match officials. New Straits Times. 25 квітня 2021. Архів оригіналу за 19 липня 2021. Процитовано 19 липня 2021. (англ.)
  2. City Boys buy Perak duo. New Straits Times. 12 травня 2021. Архів оригіналу за 19 липня 2021. Процитовано 19 липня 2021. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]