Миронюк Дарія Володимирівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дарія Миронюк
Загальна інформація
Національність українка
Громадянство  Україна
Народження 7 жовтня 2001(2001-10-07) (22 роки)
Київ, Україна
Мати Миронюк Алла Миколаївна
Спорт
Країна Україна Україна
Вид спорту фехтування
Дисципліна рапіра
Спортивне звання
Майстер спорту України міжнародного класу
Майстер спорту України міжнародного класу
Клуб Київ «ЗСУ»
Участь і здобутки
Нагороди
Спортивні медалі
Представник Україна Україна
Чемпіонат Європи
Срібло Базель 2024 індивідуальна рапіра

Дарія Володимирівна Миронюк (нар. 7 жовтня 2001) — українська фехтувальниця на рапірах, срібна призерка чемпіонату Європи, чемпіонка Європи серед молоді.

Біографія

[ред. | ред. код]

Народилася 7 жовтня 2002 року в Києві у родині фехтувальників. Її мама Алла Миронюк займалася фехтуванням на шпагах та ставала призеркою чемпіонатів світу та Європи в командних змаганнях. Дарія почала займатися фехтуванням у ДЮСШ «Армієць». Тренувалася у свого батька Володимира, який займався підготовкою рапіристів, а після його смерті продовжила займатися фехтуванням під керівництвом мами та брата[1].

Спортивна кар'єра

[ред. | ред. код]

У травні 2024 року, разом із Крістіною Петровою, Аліною Полозюк та Ольгою Сопіт, виграла бронзові медалі Кубка світу. Ця мадаль стала першою в історії для українських рапіристок на змаганнях такого рівня.

На початку червня стала чемпіонкою Європи серед молоді в індивідуальних змаганнях, а також виграла срібну медаль у команді з Крістіною Петровою, Аліною Полозюк та Ольгою Сопіт[2].

19 червня 2024 року стала срібною призеркою чемпіонату Європи, поступившись у фіналі титулованій італійській фехтувальниці Аріанні Ерріго.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Чемпіонка Європи з фехтування Дарія Миронюк: «Дівчата зі збірної України заміж не поспішають, всі мрії – про Олімпіаду». sport-express.ua.
  2. Миронюк стала чемпіонкою Європи U-23 з фехтування. tribuna.com.

Посилання

[ред. | ред. код]