Нейтинське нафтогазоконденсатне родовище

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Нейтинське нафтогазоконденсатне родовище

Нейтинське нафтогазоконденсатне родовище — одне з родовищ півострова Ямал Тюменської області Росії. Його запаси відносно невеликі для цього унікального в плані газоносності регіону, проте за умови підтвердження дозволять потрапити в категорію гігантських за міжнародною класифікацією (хоч і на нижній межі відповідного інтервалу).

Опис[ред. | ред. код]

Нейтинське родовище лежить за 270 км на північний-захід від селища Новий Порт (Новопортівське нафтогазоконденсатне родовище) та за 420 км на північний схід від Салехарда. Його відкрито 1975 року свердловиною № 25 Ямальської геологорозвідувальної експедиції управління «Главтюменьгеологія». У межах родовища відкрито чотири газових, чотири газоконденсатних та один газоконденсатонафтовий поклад. Колектор — пісковики з лінзовидними вкрапленнями глин.[1]

Запаси газу за російською класифікацією С1+С2 оцінюються у 97 млрд м³. Видобувні запаси нафти 10 млн т.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Нейтинское нефтегазоконденсатное. gcbs.ru. Архів оригіналу за 15 листопада 2016. Процитовано 19 грудня 2016.
  2. ecostaff - Начальник инспекции экспертно-аналитической и контрольной деятельности за расходами в сфере воспроизводства минерально-сырьевой базы Счетной палаты РФ ТАРАСОВ И.Б. 17.11.14 ООПТ. ecostaff.ru. Процитовано 19 грудня 2016.