Номерні знаки Бахрейну

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Код Бахрейну для міжнародного руху ТЗ — (BRN).

Регулярний номерний знак Бахрейну
Регулярний дворядковий номерний знак Бахрейну
Мотономер
Мопедний номер

Чинну схему номерних знаків Бахрейну запроваджено в 2010 році в зв’язку із домовленостями про спрощення ідентифікації номерних знаків між країнами Ради співробітництва арабських держав Перської затоки, про уніфікацію національних стандартів номерних знаків і приведення їх у відповідність до міжнародних норм. Від 2010 року основні цифри на всіх типах номерних знаків виконано шрифтом FE. Для протидії підробленню символи захищено фоновими написами англійською та арабською мовами: Kingdom of Bahrain та مملكة البحرين

Регулярні номерні знаки[ред. | ред. код]

Бланк регулярного автомобільного номерного знаку має біле тло та сині символи. Формат номерних знаків включає номер (1-6 цифр), державний прапор та назву країни англійською та арабською мовами. Існують однорядкова та дворядкова версії автомобільних номерних знаків, версія для мотоциклів та версія для мопедів.

Інші формати номерних знаків[ред. | ред. код]

Поліція[ред. | ред. код]

Номерні знаки поліцейських транспортних засобів мають чорні символи. На білому тлі розташовано цифри. Написи POLICE الشرطة розташовано на синьому тлі, між цими написами розташовано логотип поліції Бахрейну.

Уряд[ред. | ред. код]

Уряд

Номерні знаки урядових транспортних засобів мають сині символи на білому тлі. Напис الديوان الملكي виконано червоним кольором. В лівому боці пластини розташовано державний герб.

Дипломатичні представництва[ред. | ред. код]

Номерні знаки дипломатичних представництв мають чорні символи. На білому тлі розташовано цифри. Написи BAHRAIN C.D. دبلوماسية هيئة البحرين розташовано на зеленому тлі.

Номерні знаки до 2010 року[ред. | ред. код]

До 2010р.

До 2010 року в Бахрейні діяли типові для арабського світу номерні знаки, розділені на окремі віконця, в кожному з яких містилася окрема інформація. Інформація арабською дублювалася латинкою. Від 2010 року, після запровадження чинних номерних знаків, було призначено граничний термін у 2 роки для використання більшості типів номерних знаків, крім експортних та тимчасових. Слід зазначити, що такі типи номерних знаків, як експортні, тимчасові, для комерційного транспорту залишилися чинними.

Номерні знаки 1972-1991рр.[ред. | ред. код]

1972р.

В 1972 році було запроваджено номерні знаки, що стали прототипом для пізнішого створення номерів зразку 1992 року. Ці номерні знаки було виконано виключно арабською мовою.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]