Обговорення:Алмазний

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Фото[ред. код]

Для ілюстрування статті потрібне представницьке фото мікрорайону. В силу його величини (напевне що найбільший з усіх мікрорайонів Полтави) швидше за все потрібне фото з висоти. Непогано підійшло б фото із включенням хоча б частини території колишнього Алмазного заводу.

Мотель[ред. код]

Дехто виділяє зі складу мікрорайону «Алмазний» як окрему місцевість «Мотель». Це твердження сумнівне, оскільки назва «Мотель» прив'язана до мотелю «Полтава» (вул. Михайла Грушевського, 1), збудованого вже після початку масової забудови «Алмазного», а саме — у 1969 році. Називати мікрорайони іменами підприємств галузі обслуговування було не в дусі епохи. І масштаб зовсім не той: придорожній мотель не був таким районотворчим фактором як промисловий гігант союзного масштабу. Сам мотель знаходиться в стороні від зони житлової забудови, понад автошляхом М 03. Говорячи «на Мотелі», місцеві жителі мають на увазі близькість до зупинки громадського транспорту «Мотель», а не до мотелю «Полтава». Імовірно, поширенню назви сприяли агенства з нерухомості, яким зручно точніше локалізувати місця забудови, через що вони користуються «народними» назвами місцевостей, помилково при цьому називаючи їх мікрорайонами. Наприклад, на сайті http://www.anvizit.com.ua/administrativnoe-delenie-rayoni-goroda-poltava перелічені безліч місцевостей, і всі вони названі мікрорайонами. Насправді «Круг», «Автовокзал», «Геофізика», «Океан маг.», «Фурманова», у т.ч. і «Мотель» — ніякі не мікрорайони, а або назви зупинок, або просто поширені назви локацій. Так чи інакше в офіційних джерелах словосполучення «мікрорайон Мотель» не фігурує. Дивним чином воно невідомо звідки просочилося лише на сайт Октябрської райради, звідки копіпастом у вікі-сторінку Октябрського району

Даманське[ред. код]

З усних переказів відома альтернативна назва Новоселівки, селище Даманське (рос. «посёлок Даманский»). Начебто заселене воно було колишніми засудженими. [1] Але підтвердження цьому факту в авторитетних джерелах поки що не знайдено.

Примітки[ред. код]